Een extraatje

Zoals jullie meteen merken, een extra blog! Hij wijkt af van mijn normale blogschema van om de dag een nieuwe blog. Leuk hè 🙂
En waar moet zo’n extra blog dan over gaan? Over extraatjes natuurlijk!
Eerst even de definitie van een extraatje:
extraatje

Bier

De inspiratie voor deze blog haalde ik vorig weekend uit de supermarkt. Ik liep zoals altijd mijn rondje door een van de grote supermarkten bij mij in de buurt en kwam langs het schap met bier. Waar 5 jaar geleden keuze was uit de 20 grootste biermerken, is dit compleet veranderd. Een heel pad is gewijd aan binnen- en buitenlandse speciaalbieren. Van de lokale brouwerij tot aan verschillende abdijbieren en van alle grote namen uit België tot aan de specialiteiten uit verre landen. Ik denk dat ik keuze had uit zo’n 100 verschillende merken, met elk hun eigen varianten. Bij elkaar denk ik dat ik wel 300 verschillende biertjes voor me zag staan.
Alle lekkere biertjes waar ik vroeger voor naar een biercafé moest, binnen handbereik tijdens de wekelijkse boodschappen.
Eén nadeel: Het wordt zo gewoon.

Ergens naar uitkijken

Waar ik altijd naar uitkijk als ik een drankje in een café ga doen, is het proeven van een nieuw biertje. Het maakt een gezellige middag in een cafeetje nog iets meer speciaal. Maar nu het in de supermarkt te krijgen is, hoef ik voor de smaak alleen nog maar naar de koelkast te lopen. En dat vind ik jammer. Waar vroeger een speciaalbiertje nog een echte traktatie was, is het tegenwoordig jammer als er alleen maar pils in de koelkast staat.

Ik heb daarom tegenwoordig niet zoveel speciaalbier meer in huis. Ik vind het heerlijk en in de supermarkt is het goedkoper dan in een café, maar het is zo gewoon. Ik betaal liever iets extra’s in een café, dan dat het speciale er vanaf is doordat het in mijn eigen koelkast staat. Want hoe kan ik mezelf dan nog trakteren op dat extraatje?

Zondagmiddag borrel

En zo gaat het met heel veel dingen. Dingen die vroeger als extraatje werden gezien, zijn tegenwoordig heel normaal en kosten vaak nog best veel geld ook. Zo ben ik anderhalf jaar geleden ook gestopt met lunch in de kantine kopen. Het is heerlijk om al die verschillende soorten smeerseltjes op m’n brood te smeren en die compleet belegde broodjes lonken altijd, maar op zondagmiddag met de borrel smaken mijn hapjes naar ‘een gewone lunch’. Ik zit dus elke lunch heel braaf met mijn boterhamzakjes. Terwijl mijn collega’s zo’n €3 tot €5 uitgeven aan hun lunch, heb ik voor nog geen euro mijn lunch die ochtend al klaargemaakt. Het smaakt er niet minder om, ik spaar minimaal €10 per week uit en op zondag zijn de smeerseltjes tijdens de borrel extra lekker!

En zo ga ik deze extra blog ook afsluiten. Het is een extraatje. Iets wat je normaal niet krijgt, maar omdat jullie het als trouwe lezers verdiend hebben 🙂 Hierna verschijnt mijn blog dus gewoon weer om de dag, zodat deze blog extra speciaal blijft.

Welke extraatjes zijn voor jou tegenwoordig normaal geworden?

3 gedachten over “Een extraatje”

  1. Door het bewuster met de financiën omgaan zijn juist dingen weer bijzonder geworden. Zoals bijvoorbeeld erg luxe uit eten gaan… dat deden we bijna maandelijks en nu nog maar 1x per jaar…

    Beantwoorden
    • Een heel mooi voorbeeld inderdaad! Precies in lijn met het beschreven principe. Niet steeds iets willen doet wat nog meer bijzonder/duurder is, maar iets wat je al vaak doet, minder doen, waardoor het meer bijzonder wordt. Bewuster dan dat kan bijna niet.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.