Echt of Nep?

Sinds afgelopen week begint het op te vallen dat Google doorheeft dat ik op zoek ben naar financiële artikelen. Alle reclames hebben een financiële achtergrond. Zo ook op Facebook, waar ik een online lecture gratis bij kon wonen. Lichtelijk verbaasd op die korte termijn, maar hij zou over 35 minuten starten. Nou, waarom niet?!? Na 35 minuten iets anders te hebben gedaan, begon de presentatie dan ook echt. Hij leek live, hoewel ik hier niet 100% zeker van ben. Het onderwerp: iedereen een basisinkomen van €3700 per maand.

De Presentatie

De presentatie begon met een korte uitleg wie ze waren. Wat professors en andere slimme mensen. Vervolgens een uitleg hoe handelen in geld werkt. Een andere valuta kopen voor een x-bedrag en korte tijd later verkopen voor een hoger bedrag. Hier wordt dagelijks veel geld mee verdiend, dus tot zover zag het er goed uit.

Vervolgens kwam het concept aan bod. Men gebruikte alle ingelogde computers voor de rekenkracht om voorspellingen te berekenen. Alle valutawaarden konden gebruikt worden om te voorspellen wat een bepaalde valuta zou doen en of het dus aantrekkelijk was om te kopen. Gemiddeld kon op deze manier toch zeker wel €140 per uur mee verdiend worden. En dat volautomatisch!

Mijn twijfels

Ik heb geleerd dat als iets te mooi blijkt om waar te zijn, het meestal ook zo is. En dat gevoel kreeg ik ook bij deze presentatie. Wie wil er nou niet bijna €4000 krijgen zonder er ook maar iets voor te doen. Mijn twijfels begonnen als bij het volautomatische gedeelte. Volgens mij mag dat niet eens (iemand die hier kennis over heeft?) Daarbij moest je je zo snel mogelijk registeren. Bij de presentatie was er ‘slechts’ plek voor 500 mensen. Omdat het verder nog in de testfase was, werden er nu maar 20 personen toegelaten. Dus je moest wel snel reageren. Je was officieel pas geregistreerd als je geld had overgemaakt. De demo omgeving was niet voldoende. Hier gaan zoveel alarmbellen bij mij af… Je bent uniek, omdat je één van de unieke 500 bent. Slechts 20 plaatsen en maak zo snel mogelijk geld over. En omdat je je nu als testgebruiker zou registreren, zou je ook geen beperkingen hebben, die later wel opgelegd gaan worden.

Niet gedaan

Ik ben ook niet meegegaan in de haast van het registreren. Ik ga niet zomaar geld overmaken omdat dit NU m’n kans is. Misschien heb ik wel de kans van m’n leven laten lopen, maar het was allemaal zo verdacht. Zouden mensen daar dan echt intrappen? Ik kan snel en heel eenvoudig geld verdienen zonder enige inspanning… Als ik er zo over nadenk DE manier om mensen geld afhandig te maken. Verder klonk het concept heel aantrekkelijk en zelfs misschien wel reëel, maar nee, we gaan niet zo snel mogelijk reageren.

Ervaringen

Ik ben ooit een keer eerder getrapt in een to-good-to-be-true verhaal. mijngratisbox.nl. Een scam compleet met radioreclames. Die gasten zijn er met een paar ton vandoor gegaan. Dat was best zuur. Nu heb ik al m’n geld in m’n zak gehouden. Echt of nep, ik heb in ieder geval geen schade.
Ik zit ondertussen even wat te googelen naar het bedrijf, maar kan niks vinden behalve de registratie van het domein. Het gaat om www.brinkveenstra.com. Geregistreerd op 14 november 2016. De server staat in Texas, het is geregistreerd vanuit Queensland Australie en een telefoonnummer uit Denemarken. Volgens mij is het maar goed dat ik er niet ingetrapt ben.
Mocht je nou eigenaar zijn van dit domein en het niet eens zijn met mijn blog, staat het natuurlijk vrij contact met mij op te nemen 🙂

Hebben jullie ervaringen met “te mooi om waard te zijn” zaken?

25 gedachten over “Echt of Nep?”

 1. Dit voelt helemaal niet goed en ben blij dat je er ook niet op bent ingegaan. Heb hier zelf geen ervaring mee, maar zou er wel met een grote boog omheen lopen…..

  Beantwoorden
  • Ik ben ook blij dat ik dit niet heb gedaan. Na het schrijven van mijn blog was er nog een soortgelijke advertentie. Ter vergelijking heb ik ook deze presentatie eens bekeken. De namen en organisatie waren anders, maar 70% van het verhaal en de manier van vertellen waren exact hetzelfde. Toen wist ik het zeker, dit is niet pluis.

   Beantwoorden
 2. Ik krijg dat soort reclames al wat langer bij diverse advertenties te zien, maar ik heb er nooit op geklikt. Dus ook nooit gekeken of erin getrapt.
  Waar ik me dit jaar wel voor had aangemeld was recyclix, en dat lijkt ook zo’n too good to be true verhaal. Ik ben nog niet uitgeschreven, maar de 20 euro die ik er had ingestopt heb ik al wel weer uitgekeerd gekregen.

  Beantwoorden
 3. Ik heb de presentatie ook gezien. Ze gebruikten nep namen en de foto’s van de onderzoekers van het basisinkomen. Daarbij werden de vragen die live gesteld konden worden niet getoond en werden mijn vragen ook niet beantwoord, wat erop wijst dat het dus niet echt live was.

  Ook moest de presentator heel toevallig even iemand van de trein halen op het moment dat er nog 5 plaatsen open waren. Alles duidt erop dat dit een grote scam is.

  Beantwoorden
  • Ikheb hem zojuist ook gezien. Minstens een dag later dus. En wederom moest de presentator vlug weg om iemand van de trein te halen. Twee dagen achter elkaar een treinreiziger ophalen vlak voor het einde van de “countdown” ? Dat is wel erg verdacht.

   Beantwoorden
 4. Je had het bij het juiste einde volgens mij. Die website klinkt hartstikke fout. Volgens mij mag zo’n gek makende verkoop praktijk niet. Bij financiële producten mag je in ieder geval niet dusdanige reclame maken.
  De scams die ik vaak krijg zijn nep emails van banken waar ik soms niet eens een rekening heb. Het gaat dan vaak om een betaling die zogenaamd niet gelukt is of dat ik een nieuw betaalpas moet aanvragen. Helaas lijken die emails steeds beter te worden.
  Kortom, je kan met al dit soort dingen niet kritisch genoeg zijn.
  Goed gedaan!

  Beantwoorden
 5. Ik ben wel in dit verhaal getrapt vandaag. Je moest voor E250,- investeren bij een beurshandelaar, zodoende ging een algoritme met je geld aan de slag. Vervolgens werd ik door de beurshandelaar gebeld – een Amerikaan, of ik ook serieuzer met m’n geld wilde investeren en niet volgens een algoritme van een door hem benoemde derde partij. Deze Dave Goldberg werkte bij Stockpair, maar hij leek geen belang te hebben bij mijn investering en het algoritme.

  Dus of zij achter deze scam zitten, geen idee.

  Beantwoorden
  • Wat vervelend voor je. Ik hoop voor je dat je de mogelijkheid hebt om je geld inderdaad terug te halen. Ik heb het idee dat al dit soort presentaties vanuit Stockpair werden georganiseerd. Dat was in ieder geval wel de broker waar in beide presentaties gebruik van werd gemaakt. Succes met het terughalen van je geld!

   Beantwoorden
 6. Bedankt voor alle reacties! Ik ben blij dat ik niet de enige ben met twijfels, want zeker weten doe je het tenslotte nooit. Daarbij vond ik het erg belangrijk niet onterecht een bedrijf / organisatie zwart te maken. Ik hoop in ieder geval dat iedereen die mijn blog heeft gelezen, een tweede keer na zal denken als hij of zij nog eens zo’n presentatie tegenkomt 🙂

  Beantwoorden
 7. Wel, vandaag de presentatie gezien…en wederom moest hij iemand van de trein halen. 3x scheepsrecht….misschien is de persoon nu wel goed aangekomen, het is toch een andere dienstregeling. Inderdaad niets te vinden over dit bedrijf. Ook op de site zelf, geen KvK, niks. Een too-good-to-be-true verhaal. Trap er niet in!

  Beantwoorden
 8. Ik heb het seminar vandaag gezien en het amateurisme droop er vanaf. Als software-ontwikkelaar zie ik ook dat de site eruit ziet als een leuke facade maar hij is knullig opgebouwd en zelfs zoiets basaal als een SSL verbinding wordt niet afgedwongen. Rode vlaggen genoeg! En inderdaad… “oh ik moet nu iemand van de trein halen”…

  Beantwoorden
 9. Goed, ik ben er dus wel op ingegaan. Niet omdat ik gek ben of dom ben, maar meer om deze heren te ontmaskeren. Ik kon wel even € 250,00 missen. Uiteindelijk heb ik vandaag een uitbetalingsverzoek bij Stockpair gedaan van € 228,00 dus uiteindelijk niet veel verloren.

  Het woord zegt het al: “verloren”. Jazeker. De heren Brink en Veenstra, ondersteund door hun geweldige professor garanderen een succespercentage van 80% met hun speciale software. Ik heb nog eens nagevraagd bij Stockpair, waar je uiteindelijk het geld naar stort, en zij geven ook aan dat dit soort systemen niet van hun zijn, maar dat ze wel zijn toegestaan, natuurlijk op eigen risico. Meer willen ze er niet over kwijt, maar ze geven aan dat zij er niets mee te maken hebben.

  Goed, 80% succesgarantie. Ik heb dat eens uitgeprobeerd. Ik heb in totaal 45 trades gedaan, toch behoorlijk wat, maar je moet wel even het nodige wegzetten om het bewijs te kunnen leveren dat er geen hout van klopt.

  En ja hoor, na 45 trades kom ik niet verder dan een succespercentage van 55,56%. Met andere woorden, bij lange na geen 80%. En met dit succespercentage van slechts 55,56% kan iedereen narekenen dat je € 250,00 minder waard wordt, want bij elke succesvolle trade wordt er gemiddeld € 35,20 aan je wallet toegevoegd, bij een mislukte trade ben je dus gewoon € 20,00 kwijt. Je winst bij een succesvolle trade is dus slechts € 15,20, en dit compenseert bij lange na niet de mislukte trades, dus je verlies kan flink oplopen.

  Zoals gezegd, ik kan het geld wel missen, dus ik vond dit een mooi project om het ongelijk van deze heren Brink en Veenstra en hun supergeleerde professor even goed onderuit te halen, en daarmee onwetende Nederlanders eens goed te waarschuwen. Trap hier niet in !!!!

  Oh ja, en de opmerkingen hierboven zoals dat de heren iemand van de trein moeten halen. Deze opmerking gebruiken ze bij elke presentatie weer.

  Beantwoorden
  • Wauw! veel meer kan ik niet uitbrengen. Wat een goede analyse heb je gemaakt. Sorry dat het even duurde voordat dit bericht verscheen, mijn spamfilter vond jouw bericht spam. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Dit is een hele mooie grondige analyse en het blijkt dus dat alle vermoedens waarheid zijn. Ik wil dus vooral oproepen dit bericht te delen! Zet het op je facebook tijdlijn, want alle reclames komen van facebook af… Nogmaals, dank voor je bijdrage!

   S V M V

   Beantwoorden
 10. Jep zojuist ook weer hetzelfde verhaal. In beginsel erg gewiekst door een Facebook ad met versalggever van De Correspondent als aanjager. Na klikken gingen er voor mij als webdeveloper allerlei rode vlaggen de lucht in (de ‘wachtrij’ bleef op 493/500 staan; het domein was slecht te backtracen; iframes, geen SSL) Kortom narigheid.

  Aantal keer gevraagd of de trein al ging, maar uiteraard geen antwoord.

  Wat een narigheid.

  Beantwoorden
 11. Helaas 500 euro kwijt, Ik wou eerst 250 doen maar als ik 500 zou opwaarderen zou dit mij 100% extra geven. heel stom van mij achja… weer zoiets als je tot laat achter de computer blijft impulsieve kut acties doet… brinkveenstra.com gwn binnen nog geen 5 uur 500 euro weg en dan doe ik maar 1 trade van 20 per 60 sec.

  Achja dan maar even kluizenaren komende tijden.

  Beantwoorden
  • Wat onwijs vervelend voor je…
   Ik hoop dat mensen die dit bericht lezen het ook delen, zodat alle andere facebookgebruikers extra gewaarschuwd zijn.

   Beantwoorden
 12. Helaas er ook ingestonken. Kort na het storten werd ik gebeld door een heel irritante en langdradige, slecht Engels sprekende man (volgens mij ook Dave) met slechte verbinding. Deze afleiding werkte goed, ruim 150 verloren in een 1,5u tijd, want de computer was lekker “zijn werk” aan het doen. Het nare vind ik dat men heel eenvoudig geld kan storten, maar wil men dit opnemen, moet men allerlei officiële documenten insturen. Dan gaat er (onder €500,- ook nog eens €25,- vanaf! Hoe kan dit zomaar, zou toch eigenlijk andersom moeten zijn? Iemand enig idee waar ik dit bij de autoriteiten kenbaar kan maken zodat de regelgeving hopelijk ooit aangepast gaat worden?

  Trap er niet in beste mensen, de heren Brink-Veenstra zijn niet te vertrouwen en ook op support wordt uiteraard niet gereageerd. Wel is de vraag hoe zij geld verdienen, waarschijnlijk via een commissie. Het is niet van Stockpair zelf (al vind ik hen wel vreselijke naaiballen met agressieve benadering), gezien je ook op een Nederlandse broker.

  Beantwoorden
 13. Helaas ben ik zelf hier ook in getrapt en ben ik €110,- kwijt. Weet iemand waar je aangifte kan doen tegen deze website/partij? En hoe je je geld terug kan krijgen?

  Beantwoorden
 14. Ook hier een “slachtoffer” maar de schade valt mee.

  Ik ben nu nog wel bezig om mijn geld terug te krijgen maar er is niet mee gehandeld. Ik had het geluk dat ik via de site een verkeerd email adres had ingevuld. Dat heb ik vervolgens via de stockpair site verandert en toen kon ik niet langer inloggen op de site voor het “Basisinkomen algoritme”. Daarmee kon ik dus ook het handelen niet aanzetten en nu is het alleen nog een kwestie van mijn geld terughalen en dan het account opzeggen.

  Dat duurt helaas wel even omdat voor het ophalen van mijn geld mijn account eerst moet worden geverifieerd

  Ook nog een gesprek gehad met Herbert Rothschild van Stockpair. Hij vertelde me dat er veel van dit soort sites zijn, maar heb hem duidelijk gemaakt dat ik hier niet verder in mee wilde gaan en daarna geen last meer van hem gehad. Moet ook zeggen dat ze bij Stockpair snel en vlot op mijn vragen reageren en me goed ondersteunen bij het terughalen van mijn geld.

  Achteraf gezien waren er meer dan genoeg alarmbellen idd, maar op het moment zelf was mijn mindset dusdanig dat ik deze even negeerde.

  Weer een goede les voor de volgende keer, if it sounds to good to be true…………

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.