Boekrecentie: Jachtveld

Tijdens het schrijven van de titel voel ik al jullie verbazing. Wat moet een boekrecensie nou op een blog over financiën? Heel simpel: het boek gaat over geld. Ik heb al meer boeken van Lee Child gelezen, maar deze heb ik (zij het per ongeluk) zelfs twee keer gelezen. En zelfs de tweede keer was hij nog spannend!

Jack Reacher

Het boek (of eigenlijk de reeks boeken) gaan over Jack Reacher. Een ex militair zonder vaste woon of verblijfplaats. Een echte landloper. Hij komt en hij gaat wanneer hij wil. Tenminste…

Zoals in elk goed boek is de hoofdpersonage gevangen in de situatie. Hij kan niet weg. Het is een puinhoop en dat moet opgelost worden.

Een moord

Het boek begint met de arrestatie van Jack. Er is een moord gepleegd in Margrave, een rustig stadje in de VS. Natuurlijk heeft hij het niet gedaan. Kom op, het is de hoofdpersoon en de hoofdpersoon is altijd onschuldig. Maar dat aantonen wordt hem zeker niet makkelijk gemaakt.
Eenmaal aangetoond dat hij het niet heeft gedaan, wordt hij betrokken bij het onderzoek. Het blijkt dat hij de vermoorde persoon behoorlijk goed kent. Waarom is nou juist die persoon vermoord? Waar was hij mee bezig? Waar is het misgegaan? Het liefst neemt Jack natuurlijk wraak!

Zoals een boek hoort te zijn

Het klinkt heel cliché, maar dit is nou echt een boek zoals hij hoort te zijn. Spannend tot aan het einde. Het viel mij op dat ik het hele boek tot en met het een na laatste hoofdstuk spannend vond. Alleen het laatste hoofdstuk was wat minder. Voorbereiding op het volgende boek. De clou was geweest, het verhaal mooi afronden en door naar het volgende boek. Er zitten een aantal plotwendingen in die je zeker niet verwacht.

Verfilming

Ondertussen is er een van de boeken over Jack Reacher verfilmt. Niet dit boek, maar aangezien dit de eerste uit de serie is en hij toch een link heeft met het onderwerp van mijn blog, schrijf ik deze recensie. De tweede film is ondertussen ook uit, dus dat geeft ook wel het succes van de verhalen aan. Beide staan ze natuurlijk op mijn watchlist. Ik ben erg benieuwd, want de boeken zijn in ieder geval erg goed!

Enthousiast?

Natuurlijk hoop ik je enthousiast gemaakt te hebben met deze korte review, zonder teveel te spoileren. Een boek over geld, wat wil je nog meer? Het boek is hier als ebook (€9,99) en hier als paperback ( €19,99) te koop. Natuurlijk kan je ook gewoon naar de lokale bibliotheek gaan. Ik ben er vrij zeker dat ze het boek daar ook hebben.

Ik heb erg genoten van dit boek. Niet alleen om het geld, maar ook omdat het gewoon een goed verhaal is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.