Beter ga je beginnen te gaan beseffen je geld

Welkom lieve generatie Z! Of mensen die mensen uit generatie Z kennen. Of gewoon welkom aan de trouwe lezers van deze blog. Omdat al die stomme geldzaken toch stiekem best belangrijk zijn en al die bloggekkies steeds roepen: “hoe eerder je begint, hoe beter”, vandaag een blog met de focus op onze jongste generatie aardbewoners. Generatie Z. Al die lieve persoontjes met een verwekkingsjaar tussen 1994 en 2010 behoren daartoe. Vandaag ga ik het hebben over een nieuw Youtube-Channel-afleveringenreeks-kanaal-ding. Want lieve pubers, dat is hip (schijnt).En het gaat over geld, dus dat vind ik dan weer leuk 🙂

Geld opvoeding nieuwe stijl

Geen zorgen, de introductie is niet echt mijn stijl van schrijven, dus daar stop ik dan ook maar weer snel mee. Maar het is natuurlijk niet helemaal voor niets. Het is een beetje de toon in een nieuw programma over geld. Of tenminste, ik heb geprobeerd de toon na te doen. Waarschijnlijk is het me slechts gelukt om het te proberen te imiteren. Geen zorgen, straks wordt het duidelijk waar ik het over heb.
Maargoed, opvoeden nieuwe stijl. Zoals er bij iedere generatie wel een bepaalde stijl zal zijn geweest. Of eigenlijk… Nee, want er wordt ook al jaren geroepen dat er eigenlijk helemaal geen onderwijs wordt gegeven op het gebied van geld. Je moet het zelf maar uitvinden hoe het allemaal zit en werkt. Het is dus alleen maar goed dat er eigenlijk eens tijd, geld en aandacht besteed wordt aan wat financiële educatie.

De NPO gaat de jeugd opvoeden

Wat mij betreft een goede zaak dat onze publieke omroep aandacht heeft besteed aan wat kennis rondom geld. Laten we de jeugd nou eens op z’n minst in aanraking laten komen met geld. Geen zware en moeilijke stof, maar op een ludieke manier, serieuze ondertoon en informatie die klopt. En ik moet zeggen: Dat is ze gelukt.

Tom en Yannick brengen onze toekomst wat bij

Tom en Yannick, ooit bekend geworden door Rundfunk en tegenwoordig in de film ‘Jachtwachter’ te bewonderen in de bioscoop, zijn gevraagd om onze toekomst wat bij te brengen. Op hun manier dan wel. De informatie klopt, maar ondertussen worden er op hoog tempo grappen, foute plaatjes en van alles tussendoor gefietst om het luchtig te houden. Op het niveau “jeetje wat slecht” wordt er toch een aardig compleet verhaal verteld over geld, wat het is, wat je ermee kan doen en ga zo maar door. Ik kan er hard om lachen en blijf vooral kijken om te wachten op de volgende grap. Maar blijft de inhoud dan wel hangen?

Alle beetjes zijn meegenomen

Ja, want natuurlijk is dit geen officiële opleiding, zal het niet compleet zijn en elke docent zal tenenkrommend hiernaar kijken (al is het maar om de vieze grappen die ertussendoor geknald worden), maar het is beter dan niets. Als je mensen nou kan laten kijken naar iets waar ze wat van op kunnen steken, door een heleboel grappen tussendoor te gooien, mij best. Het is namelijk al geen makkelijke stof en als je het dan ook nog eens niet leuk vindt, moet je het gewoon leuk maken. En dat is ze in ieder geval gelukt!

Beoordeel zelf

Genoeg gesproken over dit nieuwe programma. Kijk hier de eerste van de zes afleveringen “Beter ga je beginnen te gaan beseffen je geld”

Vind er van wat je zelf wilt

Ja, ik vind dit gewoon erg grappig. Het is eigenlijk hele slechte humor, maar maken daardoor het onderwerp ‘geld’ wel grappig, luchtig en daardoor ook toegankelijk. Ondertussen zijn de eerste vier afleveringen verschenen en wordt er wekelijks een nieuwe aflevering online gezet (wat ouderwets…). Ik vond het de moeite waard om te delen. En wil je generatie Z nou ook zover krijgen om iets over geld te leren? Dan moet je gewoon zeggen dat Rundfunk er wat grappigs over heeft gemaakt. Ik denk/hoop dat ze alleen al daarom ernaar zouden kijken.

Hoe zou jij geld-educatie aanpakken? Net zoals de NPO met twee grappige heren, of heel anders?

2 gedachten over “Beter ga je beginnen te gaan beseffen je geld”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.