Betaal nooit de hoofdprijs voor een dagje uit!

Af en toe kom je in van die situaties waarvan je denkt: “deze kennis en ervaring moet ik met anderen delen”. Zo moet je verf op waterbasis aanbrengen met speciale kwasten en rollers, zijn bepaalde apps handig om te navigeren en flitsboetes te voorkomen en bedacht ik mij afgelopen week: “je bent een dief van je eigen portemonnee als je de hoofdprijs betaald voor een dagje uit.” Waarom?

Ik had een weekje vrij! Niet om er even heerlijk tussenuit te gaan, maar om keihard te knallen. Mijn zusje heeft namelijk een nieuw appartementje en daar moest nogal wat gebeuren. Naast dat bekenden en familie veel gedaan hebben, viel er ook het nodige op mijn schouders. Nu is dat op zich geen probleem, maar om ook even aan mijzelf te denken, heb ik een week vrij genomen om bij haar te gaan klussen.

Zes dagen achter elkaar klussen is toch wel wat veel, dus besloot mijn vriendin mij op mijn vrij geplande donderdag te verrassen. Pas toen we in de bus zaten kreeg ik te horen dat het een dagje dierentuin werd. Ze had mij al verteld dat ze erg goedkoop ergens kaartjes voor had kunnen kopen. Voor mij het realisatiepunt: Koop niet zomaar kaartjes voor de hoofdprijs!

Plannen
Waar impulsief aankopen doen al niet goed voor je portemonnee is, is dat net zo met entreekaartjes. Wil je ergens heen, plan het van te voren! Door te plannen kan je alvast om je heen kijken naar aanbiedingen of acties. Die zijn er namelijk volop!
Ook is het goed om te weten wanneer je gaat. Je kan dan namelijk al kaartjes online kopen op de website. Dat scheelt al snel €2 per kaartje. Tegenwoordig zijn de kaartjes op doordeweekse dagen ook goedkoper dan in weekenden en tijdens vakanties. Wellicht goed om daar eens rekening mee te houden.

Actie!
Musea, dierentuinen, musicals en attractieparken vieren dingen graag. Die nieuwe achtbaan, een zoveel-jarig bestaan, een nieuwe tentoonstelling, ‘het is lente’… Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een feestje te vieren. Om jou binnen te halen, geven ze je maar al te graag korting op de entreeprijs. Maak daar dus zeker gebruik van.

Aanbieding
Biedt het park zelf geen actie aan, kijk dan even verder. Vaker dan dat jij denkt zijn entreekaarten, onder bepaalde voorwaarden, goedkoper bij de lokale drogist of supermarkt te koop. Het scheelt toch al snel weer een paar euro waar je feitelijk niks voor hoeft te doen 😉

Spaaracties
De AH, ING rentepunten en airmiles vinden het allemaal heel leuk om ons te laten sparen. Voor van alles, waaronder entree tickets van attractieparken en dierentuinen. Met de ING rentepunten kan je bijvoorbeeld met €10 korting naar Wildlands adventure zoo Emmen gaan. Als je genoeg airmiles hebt kan je (gratis of met korting) naar de Efteling of Dierenpark Amersfoort. En natuurlijk zijn er naast deze voorbeelden nog tal van andere opties voor een dagje uit. Je spaart al die punten ten slotte toch! Waarom zou je ze dan niet hieraan besteden?

Andere bespaartips:
Naast dat je op de entreekosten kan besparen, zijn er natuurlijk tal van andere bespaar mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan:
– Reis- en parkeerkosten: Wat is goedkoper? Met het openbaar vervoer, of de auto (met hoge parkeerkosten)
– Snacks en lunch: Waar je op festivals niks mee naar binnen mag nemen, is dat bij dierentuinen en attractieparken geen probleem. Neem dus rustig je eigen boterham, tussendoortjes, snoepjes en drinken mee. Het is natuurlijk lekker om een keer een kop koffie te halen, maar het verschilt nogal of je de hele dag eten en drinken haalt, of slechts een enkele keer.
– Souvenirs: Het is leuk om iets mee te nemen voor thuis. Maar is dat wel nodig? Ze verkopen overal die ene knuffel, alleen in dat park is hij 3x zo duur.

Al met al denk ik dat het erg realistisch is om te stellen dat het niet nodig is om de hoofdprijs voor een dagje uit te hoeven betalen. Natuurlijk kan je verwachten dat als je op die ene dag naar persé dát park wil, je de volle mik moet betalen. Maar als je zulke uitjes een beetje plant, is korting naar mijn mening zeker mogelijk!

4 gedachten over “Betaal nooit de hoofdprijs voor een dagje uit!”

  1. Als je van musea houdt, is een museumkaart misschien aan te raden. En die kun je natuurlijk voor je verjaardag, voor sinterklaas of kerst vragen.
    Je kunt van tevoren vaak dagkaarten voor de trein kopen voor ongeveer 15,00. Dat kan een hoop geld schelen als je ver weg wilt.
    Theater- en bioscoopbonnen kun je voor je verjaardag vragen, dat scheelt ook.
    Filmhuizen hebben vaak strippenkaarten die lang mee gaan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.