Maandoverzicht oktober

De wintertijd is aangebroken, het is schemerig als je de deur uitgaat en als je weer thuiskomt, er hangen steeds minder blaadjes aan de bomen en de temperatuur daalt bijna dagelijks. November is begonnen en daarom weer even een terugblik op de afgelopen maand. Helaas is er weer een crowdfundingproject in default geraakt, ik heb een interview gegeven, mijn nieuwe auto is gearriveerd en ik heb mijn salarisverhoging ontvangen. Weer genoeg om een overzicht van te maken dus!

Een nieuw project in default
Het is altijd vervelend nieuws. Een project dat niet meer aan de betaalverplichtingen kan voldoen. Vervelend voor zowel mij, het crowdfundingplatform als voor de ondernemer zelf. Het betreft al een erg oud project waar ik nu niet meer in zou investeren. Van de 60 termijnen zijn er 47 voldaan en het netto verlies is op dit moment €5,02. Dit komt omdat de meeste rente natuurlijk al betaald is en ik hoop uiteindelijk dan ook dat dit project met een wat kleinere winst (maar geen verlies) toch afgerond kan worden. Of dat gaat lukken zal natuurlijk in de toekomst moeten blijken.

Mijn eerste interview!
Ik was vereerd! Via mijn Facebookpagina is er contact met mij gezocht om een interview te geven. Dit was voor ‘Wijzer’, een blad voor private banking klanten van de Rabobank. Het was een artikel over financiële onafhankelijkheid. Iets wat ik natuurlijk nastreef en waar mijn hele blog over gaat. In het artikel komt iemand aan bod die al financieel onafhankelijk is en ik, degene die nog onderweg is naar dat doel. Ik heb het concept van mijn gedeelte al mogen lezen en ben trots dat ik hier aan mee heb mogen werken. Het blad verschijnt in december en tegen die tijd zal ik indien mogelijk natuurlijk een link online zetten.

Nieuwe auto
Na drie jaar heb ik mijn vertrouwde Punto in moeten leveren voor een gloednieuwe Fiesta. Ik heb er al een stukje over geschreven, maar het pas toch ook in dit maandoverzicht thuis. Zoals ik in het artikel heb geschreven gaat mijn nieuwe auto namelijk ook meer geld kosten. Ik verwacht zo rond de €80. Hoeveel het precies is weet ik nog niet, dat zal nog even moeten wachten tot de volgende salarisstrook.

Mijn huidige salarisstrook…
…was dus ook deze maand hoger dan verwacht. Ik kreeg namelijk in oktober wel mijn salarisverhoging en er werd dus een bedrag gestort dat hoger was dan dat ik had verwacht. Met enkele procenten extra bruto salaris was deze salarisstrook dan ook zeker niet vervelend om te ontvangen. Het is alleen jammer dat de netto verhoging volgende maand alweer weg is.

Oktober als blogmaand
Ik was verrast over de blogresultaten. Waar ik zelf bij mijn blog over collega praat niet een heel bijzonder gevoel had, bleek deze erg populair bij jullie als lezer. In tegenstelling tot mijn blog over de toekomst. Ik was zelf erg enthousiast over deze blog, alleen is hij veel minder gelezen. Om een idee te geven: de blog over mijn praatje met collega’s is 3,5 keer meer gelezen.
Mijn testblog over lijstjes heeft het gewoon gemiddeld gedaan. Heel leuk dat er steeds meer bloggers en vloggers met lijstjes gaan werken, maar dat ga ik dus voorlopig nog niet doen. Hoewel het lekker geordend is, denk ik dat mijn eigen stijl prima is. Gewoon om het “lekker puh” gehalte hoog te houden.

November
November gaat in het teken staan van voor het het beginnen met stoken in mijn nieuwe appartement. Mijn potjes op orde brengen en een bezoek brengen aan het nieuwe kantoor van Funding Circle. Dit is een leuk vervolg op mijn eerdere bezoek aan hun kantoor. Ook komen de voorbereidingen van Sinterklaas en Kerst er weer aan. Plannen maken en kijken hoe ik dat financieel ook leuk kan houden. Kortom: ik heb weer genoeg blogstof voor de komende maand. Maar eerste ga ik zaterdag een feestje vieren! Waarom? Dat lees je vrijdag 😉

7 gedachten over “Maandoverzicht oktober”

 1. Interessante maand gehad! Mooi dat je geïnterviewd bent, erg gaaf! Wel jammer van je crowdfunding… Ik hou je blog redelijk trouw bij, en zie te vaak berichten langskomen met defaults. Weet je wat je werkelijke, geannualiseerde rendement is?

  Beantwoorden
  • Er komen inderdaad regelmatig tot vaak berichten voorbij van defaults. Helaas. Maar dat moet wel een beetje in perspectief geplaatst worden. Ik heb op dit moment zo’n 250 projecten. Ondertussen zijn er zo’n 20 in default, maar op 1 na komen die van voor mijn strategiewijziging. Ik heb voor mijzelf wel de rendementsoverzichten, maar zal binnenkort eens kijken of ik dit zodanig kan bloggen dat iedereen het snapt 😉 In ieder geval erg leuk om te lezen dat je mijn blog trouw leest! Daar word ik blij van 🙂

   Beantwoorden
 2. Fijn dat je niet meer met lijstjes gaat werken! Ik vind het altijd een beetje overkomen als goedkope clickbait, zeker als de titel ook nog zo is als de facebookclickbait ‘Deze 10 manieren om x te bereiken moet je lezen!’ Of ‘zeven tips waar je vast niet aan denkt’. Ik vind het jammer dat steeds meer blogs dat soort artikeltjes plaatsen.

  Beantwoorden
 3. Gek gevoel is dat als je bezoekersaantallen net andersom lopen dan dat je zelf vooraf had verwacht he. De feestdagen volgende maand worden voor ons ook weer een financiële uitdaging.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.