Besparen op kinderspeelgoed

Mensen die kinderen hebben weten het maar al te goed: kinderen kosten geld. Behoorlijk wat geld. En natuurlijk wens je jouw druif het allerbeste, dus wordt de portemonnee regelmatig getrokken. Zelfs nog eens zodanig vaak dat je op een gegeven moment zelfs een nieuw huis nodig kan hebben om alle leuke spulletjes in op te bergen. Waarschijnlijk wel wat overdreven, maar ik hoop in ieder geval dat een aantal van jullie het probleem herkent. Kinderen kunnen flink wat geld kosten en hebben heel veel spulletjes en speelgoed. Afgelopen weekend kwam ik daar weer een perfecte oplossing voor tegen. Hoe kan je geld EN ruimte besparen op het kinderspeelgoed?

Welk kind wil dat nou niet?

Alle kinderen hebben fantasie. En met slechts een heel klein beetje fantasie doen ze maar al te graag hun twee grote voorbeelden na: papa en mama. Want hoe stoer ben je wel niet om net als papa een werkbank te hebben? En dat keukentje is echt nodig om goed voor je poppen te kunnen zorgen. Net zoals mama! Voor kinderen heel belangrijk om op die manier al spelende te leren.

Een groot probleem

En daar komt het probleem om de hoek zetten. Ik zie alle jonge ouders meteen al rekenen: “Wat kost dat wel niet”. Het ene kind wil een speelgoedkeukentje, de volgende wil z’n eigen werkbank. En dan komt direct ook probleem twee: waar laat je het?!? Als ze er mee spelen is er niks aan de hand, maar zodra ze uitgespeeld zijn, gooi je het niet zomaar weg. En zo’n groot ding wil je het liefste toch ergens eenvoudig op kunnen ruimen. Maar hoe?

De oplossing

De oplossing zit hem in het creatief hergebruiken van spullen die je al hebt. Zo kwam ik bij de Kwantum de perfecte oplossing tegen. Namelijk een stoelhoes. Geen massieve grote dingen, nee gewoon een stoelhoes die je over de meeste eettafelstoelen kan hangen. Wat vorm betreft redelijk rechttoe rechtaan, alleen de decoratie maakte het verschil. De hoes zag er namelijk uit als een speelgoedkeukentje. Eigenlijk heel eenvoudig met wat vakjes en bandjes waar het kookgerei ‘opgeborgen’ kon worden. Tja, eigenlijk gewoon perfect. En het mooiste: voor €6 koop jij voor de kids een heel leuk keukentje. Als ze uitgespeeld zijn vouw je hem gewoon op en leg je hem weg. Niet nog meer rommel in huis waar je met moeite een plekje voor op zolder kan vinden. Nee, gewoon een stukje stof waar de kids met wat fantasie heel leuk mee kunnen spelen. Kijk hieronder maar:

Die fantasie

Want dat is tenslotte het belangrijkste wat je bij kinderen zo veel mogelijk moet stimuleren. Hun fantasie. Het kost niets, maar ze kunnen grootse dingen doen ermee. Wat kussens van de bank kunnen omgevormd worden tot raceauto, wat lakens doen dienst als tent en wat dozen uit de supermarkt zijn prima bouwmateriaal voor het ridderkasteel. Kortom, laat de kinderen zelf de vindingrijkheid en fantasie gebruiken voordat je weer die portemonnee trekt om weer zo’n stuk speelgoed koopt wat je huis alleen maar voller maakt.

Nog meer bespaartips

Natuurlijk is deze ene tip heel leuk, maar niet genoeg om alles direct een stuk goedkoper te maken. Een andere speelgoed tip is marktplaats. Kinderlijk eenvoudig kan je speelgoed waar anderen mee uitgespeeld zijn, kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Zeker als jouw kind graag speelt met wat duurder speelgoed, kan het zeker lonen om daar eens naar te kijken.
Een fase eerder kan je natuurlijk ook eens kijken naar bijvoorbeeld wasbare luiers. Zeker wanneer je meer dan één druif hebt, scheelt dat tot wel honderden euro’s!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.