Één maand Goed met Geld

Morgen is het dan zover! Morgen bestaat onze podcast precies één maand! Samen met FireTheBoss.eu hebben we op 1 februari onze eerste podcast gepubliceerd. Vol trots en met hooggespannen verwachtingen zijn we begonnen aan dit nieuwe avontuur. Vandaag de samenvatting van onze eerste maand!

Mei 2018

Mei 2018 vertoont in onze gespreksgeschiedenis de eerste tekenen van onze podcast plannen. Dat is langzaamaan verder uitgevoerd en uiteindelijk op 1 februari hebben we onze eerste GoedmetGeld Podcast aflevering gepubliceerd. Vol spanning werden onze stoutste dromen overtroffen. Op de eerste dag zijn er honderden downloads geweest!

Maar wat is nou een podcast?

Een vraag die ik regelmatig krijg: “Wat is nou een podcast?”. Tja, een podcast is een podcast. Je kan het denk ik het beste vergelijken met vooraf opgenomen radio, maar dan zonder muziek. Een gesprek, interview of informatief praatje, opgenomen door de podcaster. Al die podcasts kan je later opzoeken, (terug)luisteren en delen. Eigenlijk hetzelfde als Netflix of uitzending gemist, maar dan met enkel geluid.

Dag 1 ging al mis

Honderden downloads en toch ging het mis. Waar we op 1 februari om 6 uur ’s ochtends wilden publiceren, werd onze podcast pas in de loop van de middag online gezet via iTunes en Spotify. Een leermoment voor ons dat het plannen van een podcast niet zo eenvoudig is als bijvoorbeeld een blog.

Feedback

Alle begin is moeilijk en ook wij hebben nu al een aantal zaken die we de volgende keer anders zullen doen. Zo zullen we de volgende keer op een andere manier opnemen, gaan we een andere microfoon gebruiken en bovenal gaan we gebruik maken van andere software om de eindbewerking te doen. Deels gebaseerd op onze eigen ervaringen, maar ook zeker op de feedback die we hebben ontvangen. Gelukkig is vrijwel alle feedback wel erg positief! De manier waarop we het aanpakken, de onderwerpen die we behandelen en het niveau van detail worden erg gewaardeerd. Heb jij nog feedback voor ons? Stuur die dan naar gmg@goedmetgeldpodcast.nl.

Hoe kan je ons volgen?

Voordat ik hieronder een overzicht plaats van de afleveringen die we tot nu toe hebben gepubliceerd, een opsomming van de verschillende manieren hoe je de GoedmetGeld Podcast kan volgen. Want natuurlijk hebben we een website, maar podcasts kan je op veel meer manieren volgen dan enkel via de website. Je kan ons dus volgen op de volgende manieren:

 • Via Spotify
  Volg de link of zoek ons op via “Goed met Geld”. Vervolgens kan je op de overzichtspagina ons volgen (follow)
 • Via iTunes
  In jouw iTunes app kan je ons vinden onder “Goed met Geld”. Vergeet vooral niet je te abonneren. Als er een nieuwe aflevering komt, krijg je vanzelf een melding in de app.
 • Via jouw favoriete podcast app.
  Als het goed is zijn de meeste apps al afgedekt. Gebruik je dus een andere app, zoek ons vooral dan even op. Kan je ons niet vinden? Mail even de app die je gebruikt naar gmg@goedmetgeldpodcast.nl. Wij kunnen hem dan waarschijnlijk gewoon toevoegen.
 • Via social media
  Natuurlijk zijn wij ook op Facebook en Twitter actief en posten daar onze nieuwe afleveringen.
 • Via de nieuwsbrief
  Op de website www.goedmetgeldpodcast.nl publiceren we wekelijks de nieuwe aflevering met daarbij ook alle notities en linkjes die we behandeld hebben. Aan de rechterkant staat een formuliertje om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Zodra er een nieuwe aflevering online staat, staat hij in jouw mailbox!

Wees op tijd! Morgen komt er weer een nieuwe aflevering online. Direct een goede manier om te controleren of je goed bent aangemeld 🙂

De afleveringen tot nu toe

Ondertussen zijn er vier afleveringen online gezet plus een aflevering nul. Heb je nou net die ene aflevering gemist? Niet getreurd! Hieronder staat een overzichtje van de afleveringen tot nu toe. Veel plezier! 4 gedachten over “Één maand Goed met Geld”

 1. Ik vind het een fijne podcast! Jullie leggen best ingewikkelde dingen goed uit denk ik. Ik hoop dat jullie ook mensen gaan bereiken die niet al de verschillende blogs uitgebreid hebben gelezen.

  Beantwoorden
  • Fijn om te horen! Dankjewel voor het compliment. Ook wij hopen natuurlijk dat we hiermee een veel breder publiek kunnen bereiken. Delen wordt dan ook heel erg gewaardeerd 🙂

   Beantwoorden
 2. Interessante podcat. Punt van verbetering: het luistert niet prettig als 1 van jullie via de telefoon zijn bijdrage inspreekt. Misschien kun je dat anders doen?

  Beantwoorden
  • Dank voor de feedback. Na vele tests dachten we de kwaliteitsproblemen overwonnen te hebben, maar dat vinden wij nu achteraf ook tegenvallen. De eerste 10 afleveringen zijn al opgenomen, dus daar kunnen we helaas niks meer aan doen. Voor mogelijke vervolgen gaan we natuurlijk voor een betere kwaliteit!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.