Trakteren op het werk

Wie jarig is trakteert! Het welbekende gezegde waar iedereen graag gebruik van maakt. In het leven vieren we graag en jouw verjaardag is een van de redenen om te trakteren. Maar wat trakteer je nou? Hoe stel je iedereen tevreden en laat je jouw portemonnee niet de dupe zijn. Want laten we eerlijk zijn: trakteren is ook een behoorlijke hap uit je boodschappenbudget.

Hoeveel collega’s heb je?
Vraag één die je natuurlijk stelt: “Hoeveel hongerige blikken zijn er?”. Het is elk jaar hetzelfde. Hoeveel mensen zullen er ongeveer zijn en voor hoeveel mensen moet ik dus wat meenemen. Je wilt niet hoeven zeggen dat het helaas al op is, maar tegelijkertijd wil je ook niet voor 10 mensen over hebben. Weggooien is zonde. Daarbij is het aantal collega’s ook belangrijk bij wat je gaat trakteren. Ik werk voor een groot bedrijf, dus trakteer alleen binnen het team. Dat team is ongeveer 40 personen. Best pittig om even te trakteren. Maar bekijk het is aan de vanaf de andere kant: jij hebt 39 collega’s die jou trakteren. Past 39x taart wel in jouw dieet? Voor mij is elke week een puntje geen probleem, maar voor velen is dat toch echt wel teveel. Dat in tegenstelling tot een klein team van bijvoorbeeld 10 mensen. Dan heb je ‘slechts’ 1x per maand taart. De teamgrootte is dus ook zeker van belang bij het kiezen van je traktatie.

Wat is je budget?
Heb je een rijkelijk budget, dan is het niet zo moeilijk om een paar vlaaien uit Limburg over te laten vliegen om aan collega’s uit te delen. Maar stel dat je voor een extraatje als dit een maand geld apart hebt moeten leggen. Daarmee heb je €10 euro te besteden om iets te delen bij de koffie. Of misschien niet eens? Bepaal in ieder geval voor jezelf wat je budget is. Het is namelijk heel goed mogelijk om met een niet al te groot budget prima te kunnen trakteren!

Verschillende suggesties
Trakteren kan in alle soorten en maten. En ook in alle type budgetten. Heb je wat meer over voor de traktatie kan je bijvoorbeeld gaan voor lekker gebak van de bakker. Is het budget wat lager? Dan kan je ook een pak koeken kopen. Ook dit kan weer in verschillende soorten en maten. Er zit tenslotte een groot verschil tussen een mega mergpijp of een stroopwafel. Wat wel makkelijk is, is dat je meer keuzes aan kan bieden wanneer je koeken uitdeelt. Voor ieder wat wils dus.

Mijn traktatie
Mijn traktatie wijkt nog iets af van het gebak of een lekkere koek. Wij hebben op kantoor namelijk een grote snoeppot staan. Zo eentje waar echt HEEL VEEL snoep in kan. Iedereen loopt daar met regelmaat langs om te kijken of er nog wat inzit. Vaak half teleurgesteld weer weglopend, omdat de pot alweer leeg is. Met mijn verjaardag heb ik getrakteerd op een gevulde snoeppot. Dan moet je denken aan een kilo of 4 aan snoepjes. Naast dat vrijwel iedereen dat heel lekker vindt, doe je er ook nog eens langer van dan enkel tijdens de koffie.

De essentie
Wat natuurlijk belangrijk is en blijft, is dat het jouw verjaardag of feestje is. Of je dat nu met gebak of een pak stroopwafels viert maakt helemaal niet uit. Het is voor iedereen een extraatje, dus als het niet goed genoeg is nemen ze toch lekker niet 😉

2 gedachten over “Trakteren op het werk”

  1. Heel herkenbaar dit. Ik heb de laatste verjaardag getrakteerd voor mijn afdeling, uiteindelijk nog flink wat mensen. Volgens mij kostte het ongeveer 20 euro voor gebak van de Albert Heijn. Dat valt nog mee, maar had ook de mazzel dat er een 35% sticker op een van de dozen zat.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.