Bespaartips tijdens de zomer

Na een paar weken van veel zon, enorme benauwdheid en hoosbuien weten we het zeker: de zomer is er bijna. De terrassen zitten vol, iedereen loopt er heerlijk zomers bij en de algehele sfeer op straat is een stuk vrolijker. Die zon doet iedereen goed!
Als dat zonnetje zo schijnt krijg je gewoon al spontaan zin in iets verkoelends. Maarja, stiekem kost dat tegelijkertijd nog behoorlijk veel! Vandaag de bespaartips voor de verkoelende lekkernijen in de zomer.

“Mama, mag ik een ijsje?”, “ik wil ook wat drinken”. Slechts twee kreten die je elk kind wel een paar keer per jaar hoort roepen. Ze zien anderen genieten van een heerlijk drankje of een verkoelend ijsje. En dat willen zij ook! Ook ik loop daar regelmatig langs. Genietend. Want wat is er nou mooier dan een terras waar iedereen gezellig met elkaar in gesprek zit onder het genot van een drankje en de zon. Of zo’n peuter wiens hele toet onder zit omdat het ijsje zo lekker is. Genieten! Dat wil ik dan ook. Gelukkig zijn er ook zeker wat manieren om niet de hoofdprijs te betalen!

Voorbereiding!
Moeders zijn magisch! Ze zijn OVERAL op voorbereid. Ik heb nog lang geen ervaring met kinderen, maar als ik moeders soms hun tas open zie maken waaruit de volgende oplossing komt zetten, ben ik weer verbaasd. Niets is te gek of het komt uit de tas. En dat is natuurlijk perfect om te besparen. Die voorbereiding van een pakje sap of flesje water in de tas doet zoveel! Want met de kleintjes op een terras gaan zitten is leuk, maar ze drinken het hele glas in één keer leeg en zijn het zat. Die willen weer verder. Dat wil je de kids maar vooral ook jezelf niet aandoen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar daarbij ook de beste manier om te besparen!

Water op?
Was je nu al goed voorbereid en met een flesje water op stap gegaan, maar is hij leeg?!? Kijk dan vooral even goed om je heen. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van watertappunten op straat. Kan je er niet direct een vinden? De app van de welbekende dopper fles wijst je wereldwijd naar het dichtstbijzijnde waterpunt. Dit kan zowel op straat als bij een winkel die heeft aangegeven gratis waterflesjes te vullen.

Dorst?
Heb je nu dorst terwijl je in de stad loopt en je bent toch je eigen flesje water vergeten? Loop de supermarkt eens in. Vaak hebben zij in een koeling wel wat flesjes of blikjes drinken staan. Het is al gekoeld en gaat tegen de helft van de horeca prijzen weg. Natuurlijk is het niet de beste oplossing als je met vrienden of vriendinnen gezellig een drankje wilt gaan doen in de stad, maar als dorstlesser werkt dit prima.

IJSJE!!
Daar kan geen voorbereiding tegenop. De ijswens van jezelf of de kids. Thuis een family-pack ijsjes open maken is natuurlijk een oplossing, maar op het moment dat je in de stad loopt wordt dat wel heel lastig. En het ijs van een echte Italiaanse ijskraam is toch ook wel heel lekker. Die in mijn eigen stad heeft wel 30 verschillende smaken. Allemaal even lekker! Met €1,30 voor een bolletje niet de goedkoopste, maar hij is het zeker waard. Prijzen gaan vervolgens door naar €2,60 voor twee bolletjes en vanaf het derde bolletje is het een euro per bolletje.
Maar! Ze hebben iets geniaals! IJsmuntjes!
Het perfecte verjaardagscadeau. Je geeft daarmee een leuke verpakking met een hoorntje en daarbij 10 muntjes. Voor elk muntje krijg je een bolletje. En dat voor €10!
Stel dat je dus 10 ijsjes met 1 bolletje haalt, is dat al €3 goedkoper. Een besparing van 23%!
Onze tactiek is dus dat wij altijd een stapeltje muntjes voor onszelf kopen. Dat maakt de ijsprijs toch een stuk leuker. En het mooiste is dat vrijwel elke ijssalon een dergelijk systeem heeft. Trek in een ijsje bij je vaste salon? Vraag dan zeker even of ze een strippenkaart hebben!

Nog meer?
Heb jij nog andere bespaartips voor in de zomer?

1 gedachte over “Bespaartips tijdens de zomer”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.