Automatische incasso

Voor de één een groot gevaar, voor de ander de beste uitvinding ooit. Automatische incasso’s. Waar sommigen het overzicht verliezen in wat er allemaal afgeschreven gaat worden, zweer ik erbij. Ik hoef er namelijk niet meer over na te denken!

Maandelijks of jaarlijks moeten er een aantal dingen worden afgeschreven. De hypotheek, belastingen, contributies en andere rekeningen. De meeste daarvan had ik al lang geleden ingesteld op een automatische incasso. Gewoon voor het gemak.

Handig
Ik vind automatische incasso’s namelijk vooral handig. Ik hoef niet meer een ontvangen rekening in te plannen en daarmee scheelt het mij dus simpelweg tijd en moeite. Daar hou ik van!

Besparen
Waar ik laatst nog eens mee geconfronteerd werd, is dat automatische incasso’s ook geld besparen. Ik heb namelijk alles automatisch geregeld, behalve mijn sport. Daar betaal ik jaarlijks de contributie en op een ander moment ontvang ik ook nog een rekening voor de competitie bijdrage. Twee rekeningen die ik al sinds m’n 18e krijg. Daarvoor werden ze door mijn moeder betaald. Ik kan mij dus al bijna als vast meubilair beschouwen met mijn 20 jarig lidmaatschap.
Door deze gewoonte (het gewoon betalen van de rekening) ga ik niet meer kijken of het bedrag 100% klopt met wat er op de website staat. Er is een verwachting en daar werd elk jaar weer aan voldaan. Totdat ik laatst op de website keek. Ik opende per ongeluk de tarieven en het bleek dat ik meer betaalde dan nodig. Automatische incasso is namelijk €2,50 goedkoper. Dit was de eerste keer dat ik dit concreet nog ergens zag staan. Die is er in die 10 jaar dat ik de contributie al zelf betaal dus ergens tussendoor geglipt. Vanaf nu ben ik dus €2,50 goedkoper uit 🙂

Meer besparen
Natuurlijk is €2,50 een druppel op een gloeiende plaat. Wat je met een automatische incasso vooral kan besparen zijn de incasso kosten. Vergeet je te betalen, heb je al gauw €15 extra kosten aan je broek. Bij het nog langer vergeten de rekening te betalen loopt dit al snel op naar €40 of nog veel meer… Zonde van het geld! Ben je heel nauwkeurig in het betalen van je rekeningen, dan zal dit niet zo heel snel gebeuren. Maar vergeet je er nog wel eens een, dan is een automatische incasso instellen zeker de moeite waard!

1 gedachte over “Automatische incasso”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.