Maandoverzicht september

September was voor mij de maand van vakantie, het overzicht kwijtraken, winsten en verliezen. Veel aan de hand, veel gedaan en nog een hoop te doen. Kortom, een hele drukke maand!

Een hele drukke maand
September stond vooral in het teken van heel druk bezig zijn. Het begon al een beetje met de vakantiestress. Even nog dit regelen, daar een extra blogje schrijven, die instantie nog even een belletje geven en nog veel meer. Al die drukte komt namelijk door de verdere privé situatie. Een onderdeel daarvan is dat mijn zusje een huisje toegewezen heeft gekregen. Dat levert wat extra dingen aan mijn hoofd op. Geen probleem natuurlijk, maar moet wel allemaal gebeuren. Naast mijn geweldige vakantie Stockholm, komt dit er dus ook allemaal even bij.

Het overzicht kwijt
Mede door alle drukte, was ik afgelopen week even het hele overzicht kwijt. Ik ben vrolijk doorgegaan met mij inschrijven voor nieuwe crowdfunding projecten, geld uitgeven en plezier hebben, maar heb niet meer bijgehouden hoeveel ik al had geïnvesteerd, uitgegeven en ontvangen. Ik was de balans dus volledig kwijt. Afgelopen week kostte mij dit gewoon twee uur om allemaal weer even (samen met de rest van de financiën) te ordenen. Moet wel eens gebeuren en na twee weken het helemaal laten gaan, was ik weer helemaal blij en in control toen mijn administratie weer klopte 🙂

Crowdfunding: van heel goed tot toch weer niet goed
Afgelopen maand ging het goed met de crowdfunding. Een project betaalde al na 10 maanden de aflossingsvrije lening, inclusief alle rente, terug. Dit in plaats van na 2 jaar. Dit verdubbelde dus opeens de rente. Altijd erg fijn. Samen met deze aflossing en alle andere aflossingen was het wat crowdfunding betreft een erg goede maand. Ik had nog nooit zoveel rente ontvangen. Maar, zoals het kopje al aangeeft, ging het toch weer mis met een project. Wederom een project waar ik op dit moment waarschijnlijk niet in zou investeren en zeker niet met het bedrag wat ik toen erin heb gestoken. Nu twee jaar later is er zo’n 34% afgelost en heb ik voorlopig de andere 66% maar even afgeschreven. Omdat dit nog uit periode voor mijn huidige strategie stamt, heb ik deze maand na de afschrijving dus ook weer een negatief rendement. Ik investeer tegenwoordig tenslotte op zo’n manier dat als een project in default raakt, de kans groot is dat ik alsnog meer rente heb ontvangen dan dat ik op dat project moet afschrijven. In plaats van 6,7% heb ik helaas deze maand een rendement van -2% (als je dit doorrekent naar een jaarlijks rendement). Dat zijn dan toch nog een aantal oude blaren waar ik op moet zitten. Als het exact zo doorgaat zal mijn crowdfunding 1,7% aan rendement opleveren dit jaar. Natuurlijk hoop ik dat dit nog wat beter gaat worden :).

Drukdrukdruk
Oktober gaat echt een drukke maand worden. Natuurlijk met het klussen in het huis van mijn zusje. Er hoeft gelukkig niet extreem veel te gebeuren, maar er zal hier wel het nodige van mij verwacht worden. Op financieel gebied is oktober een jubileum maand voor mijn nieuwe crowdfunding-strategie. Die bestaat 2 jaar en heeft tot op heden beter uitgepakt dan de oude. Ik ben daar dus nog steeds erg blij mee. Ook betekend oktober salarisverhoging en is de winstdeling van mijn bedrijf net met het salaris van september gestort. Natuurlijk daar later nog wat meer over.

1 gedachte over “Maandoverzicht september”

  1. Een drukke maand achter de rug. Jammer van het crowdfunding project wat je hebt moeten afschrijven. In elk geval fijn dat het een soort extra bevestiging is van je huidige strategie? Hopelijk brengt oktober veel moois!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.