Alle extraatjes

Het gebeurd regelmatig dat ik een blog schrijf over zaken die helemaal niet zo goedkoop zijn of spaarprogramma’s waar je gewoon niet beter van wordt. Vandaag eens een blog met tips die je wel wat opleveren.

Af en toe zo’n extraatje. Dat wil toch iedereen. Een keer een gratis artikel, een klein gebaar of een meevaller. En of dat dan voor jezelf is of voor iemand anders maakt dan al niet eens uit. Af en toe is het gewoon leuk om zoiets te hebben / krijgen.

Vroeger
Ik duik meteen even het verleden in. Ik kom nog uit de tijd dat internet niet vanzelfsprekend was. Pas op de middelbare school kwam ik echt in aanraking met HET internet. Samen met mijn moeder ging ik naar de bibliotheek om daar voor een paar euro een half uur te kunnen internetten om informatie voor mijn werkstuk op te zoeken. Google moest mij nog worden uitgelegd en ik vond het een wonderlijke wereld. Hoe deed ik dat daarvoor dan? Ik heb tenslotte genoeg spreekbeurten moeten geven.
Vroeger ging je ook naar de bibliotheek. Of je zocht informatie op door het bedrijf zelf die vraag te stellen. Beste NS: ik heb een spreekbeurt over de trein. Hebben jullie wat informatie voor mij? Een week later kwam er een groot pakket met als afzender: de NS. Ik kreeg een boekje over alle type treinen die rondreden en zo’n gele vertrekstaat zoals die op elk perron hangt. Hoe gaaf is dat ?!? En zo heb ik ook wel eens zakjes chips toegestuurd gekregen bij mijn werkstuk over chips. Zoethout en dropjes bij mijn werkstuk over drop, een poster met alle in’s en out’s van de euro en bouwpakketten voor geldauto’s toen ik het had over waardetransport.
Of dit allemaal nog steeds zo is weet ik niet. Ik zou als je kinderen hebt het in ieder geval proberen. Hooguit krijg je een nee of “kijk op onze website”. Maar als er een extraatje uitkomt is dat heel leuk voor je kind!

Voor de volwassenen
Natuurlijk is mijn blog veel meer gericht op volwassenen. Ik wil jullie daarom op twee voordelen wijzen die ik echt als voordeel zie:
– De Albert Heijn mailing:
Ik heb een persoonlijke bonuskaart en dus weet Albert Heijn alles van mij. Dat is een feit en daar heb ik mij maar bij neergelegd. Maar, ik haal er ook voordeel uit. En dan vooral de nieuwsbrief. Bij de meeste bedrijven heb ik mij voor al die e-mails afgemeld, maar de Albert Heijn heeft regelmatig persoonlijke aanbiedingen. Producten die ik eerder heb gekocht, dus ook daadwerkelijk gebruikt met een klein beetje korting. Daarnaast was er laatst ook een actie om een fles Head & Shoulders te proberen. Met je persoonlijke bonuskaart kon je een fles gratis meenemen (t.w.v. ruim €5!). Altijd leuk als je het mij vraagt.
– Airmiles in combinatie met Shell:
Regelmatig ontvang ik via de shell een aanbieding dat ik kan kiezen: Of een product (zoals een vers broodje) met korting of 200 airmiles bij een tankbeurt. Ik kies altijd voor de airmiles. Met een gemiddelde waarde van 1 cent per stuk is dat toch weer een extraatje van €2. Nu ben ik mij ervan bewust dat Shell niet altijd de goedkoopste is. Bij mij in de stad wel en mijn baas wil graag dat ik mijn auto daar bijvul. Dus in dit geval is het voornamelijk een extraatje bij iets wat ik toch al doe. Je moet deze aanbiedingen wel via de mail activeren.
Deze drie nieuwsbrieven (AH, Airmiles en Shell) zijn dus ook de enige drie waar ik mij niet voor afmeld….

Aanmelden aanmelden aanmelden
Bij bijna elke bestelling meld ik mij wel aan voor de nieuwsbrief. Vaak krijg je er namelijk een korting bij als je je aanmeld. Het scheelt al snel weer een paar euro of een paar procent op de bestelling. De tactiek is om je daarna weer uit te schrijven om te voorkomen dat je mailbox overspoelt raakt met reclame mails. Ook ga ik graag naar de betreffende webshop via ippies.nl. Een spaarsysteem waar ik nog eens extra voordeel haal door via hen te naar een webshop te gaan en daarmee een deel van de commissie terugkrijg.

Kortom, er zijn wel degelijk extraatjes te behalen. En zolang dit geen extreme couponing praktijken worden (zoals ik hier wel eens heb verteld), heb ik er voor mijzelf best vrede mee om het op die manier te doen.

Wat is voor jou een spaarprogramma waar je echt iets aan hebt?

2 gedachten over “Alle extraatjes”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.