Where to blog?

Ik ben nu een tijdje bezig met bloggen en na al mijn blogs is er één ding dat ik heel goed herken: Het administrator gedeelte van WordPress. Ik ben redelijk wat tijd kwijt om mijn stukjes te schrijven, maar het viel mij afgelopen week gewoon op dat ik het WordPress scherm herkende bij iemand anders. Nu ben ik niet iemand die graag meekijkt op het scherm van anderen. Ik heb zelf een anti meekijk scherm en vind dat maar al te prettig. Maar bij deze man kon ik het echt niet voorkomen…Hij zat namelijk op de trap in de trein, terwijl ik achter hem langs moest lopen. Als je in zo’n kort moment WordPress herkent, dan is het toch wel echt zo: ik ben een echte blogger geworden.

Waar?

Dat vraag ik mijzelf wel eens af… Waar haal ik de tijd van dan om al die stukjes te schrijven. Ik werk voor een groot internationaal bedrijf, werk zelf gewoon fulltime en toch heb ik er bijna dagelijks tijd voor om even met een laptop/computer te zitten aan mijn blog.

En toen ik die man in de trein zag zitten wist ik het! Ik zit namelijk ook altijd in de trein te bloggen. Ik zit dagelijks 2x 45 minuten in de trein. Heen is mijn concept af, terug is hij gecontroleerd, heeft tags en een plaatje. Ze zeggen dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen, maar reizen en bloggen gaat prima samen 😉

Ik moet ook bekennen dat sinds ik blog, er iets veranderd is. Ik ga vaker met de trein…

Weg uit de file

Vroeger (moet je mij horen, 3  maanden terug…) was ik een van de vele filetijgers die zich dagelijks een weg baande door de files om op kantoor te komen. Tegen de tijd dat ik op kantoor was, had ik al een uur hard gewerkt om niet op mijn voorganger te knallen en te voorkomen dat ik van de zijkant geramd werd. En steeds maar weer werd het drukker. Op een gegeven moment ging ik 6.20 rijden en stond ik om 6.30 stil… file. Eenmaal voorbij dat drukste punt ging het dan wel weer, maar dan hadden we de avondspits nog. Als ik niet voor 4 uur in de auto zat (of na 7en), kon ik filevrij naar huis rijden wel vergeten. Nu heb ik weliswaar flexibele werktijden, maar dan moet ik nog wel altijd rekening houden met de kantoortijden. Om half 8 een vergadering inplannen heeft natuurlijk geen zin en natuurlijk blijf ik wat langer op kantoor, om die meeting van 4 uur bij te wonen.

De trein

Toen ik net met mijn blog was begonnen, zat ik thuis op de bank mijn stukje te schrijven. M’n afwas bleef wat langer staan, m’n was kon wachten en zo schoof ik alle klusjes voor mij uit, om m’n blogjes te schrijven. Tot ik op een dag in de trein zat en m’n laptopje erbij pakte. Toen ik uitstapte was m’n blog al bijna klaar!

Ervaring

Al mijn medebloggers zullen het met mij eens zijn. Hoe langer je blogt, hoe makkelijker het wordt. En zo ook voor mij. Ondertussen kan ik dus in mijn treinrit vaak een hele blog in concept af hebben.

Ontspanning

En wat is het toch een heerlijk verschil! In plaats van mij te ergeren op andere weggebruikers, kan ik nu heel ontspannen met mijn laptopje voor me zitten. Ik ben tegenwoordig zelfs blij als mijn trein onderweg vertraging oploopt, want dan kan ik nog vijf minuutjes langer aan m’n blog werken.

Besparing

Dat bloggen in de trein is voor mij uiteindelijk een hele grote besparing! Voornamelijk in de middelen die je hebt. In dit geval gaat het dan vooral om tijd. Ook in mijn dag zit maar 24 uur. Met de trein ben ik helaas helemaal niet sneller op kantoor… in plaats van een uur doe ik er ruim vijf kwartier over. Maar doordat ik een half uur per dag langer onderweg ben, heb ik wel mijn blog af, waar ik anders twee uur mee bezig zou zijn. Plus daarbij nog eens het grote voordeel dat ik veel uitgeruster en relaxter op kantoor aankom. Voor mij dus een hele fijne besparing in tijd en energie 🙂

Besparen jullie wel eens door dingen te combineren?

2 gedachten over “Where to blog?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.