Valsspelen

Ik ga het alvast helemaal eerlijk toegeven: Ik ga vals spelen. Een klein beetje buiten de lijntjes kleuren en wat cijfers in mijn eigen voordeel aanpassen. Dat mag natuurlijk niet, maar toch doe ik het! Net zoals dat brinkveenstra met hun beloofde basisinkomen niet helemaal eerlijk speelt volgens velen van ons. Het valt ook op dat velen van jullie mijn blog heeft bezocht naar aanleiding van die webinar. Welkom! Ik hoop dat jullie niet alleen dit artikel, maar mijn hele blog leuk vonden en dus vaker terug zullen komen. Ik beloof dan wel geen basisinkomen, maar in mijn zoektocht naar financiële onafhankelijkheid wil ik wel zodanig inkomsten genereren, dat ik kan stoppen met werken voor mijn 50e. Maargoed, eerst valsspelen…

Schadeloos

Voordat jullie allemaal boos op mij gaan worden, omdat ik het niet helemaal volgens de regeltjes doe, wil ik jullie graag op het hart drukken dat niemand hier schade aan gaat ondervinden. Het is alleen mooier voor mezelf en mijn statistiek!

Wat ga ik doen?

Zoals jullie allemaal ondertussen wel weten heb ik een nieuw huis gekocht. Ik ben heel blij met mijn nieuwe HQ, maar zoals velen van jullie weten kost dit bakken met geld. Alle kosten die bij het aanschaffen van een huis komen kijken zijn behoorlijk, laat staan dat ik ook nog eens een volledige inrichting moet aanschaffen. Al deze kosten zijn vanaf deze maand zichtbaar aan het worden in mijn overzichten. Ik heb twee weken geleden een nieuw bed gekocht en ik verwacht in de komende weken bakken met geld weg te brengen naar de notaris en de meubelboulevard. Al deze kosten houd ik apart bij en laat ik pas in februari in mijn overzicht terugkomen. Mijn financiële statistieken van december en januari zullen dus niet volledig kloppen!

Maar waarom?

Heel simpel eigenlijk: ik zie mijn verhuizing voorlopig als eenmalig en ik wil graag weten wat het mij kost. Door al deze kosten naar februari te verplaatsen, kan ik straks heel eenvoudig zien wat mijn verhuizing nu gekost heeft en welke impact dat heeft gehad op mijn statistieken. In februari zullen er dan ook twee overzichten komen. Met en zonder de verhuizing. Daarbij kan ik, door alles in één maand te administreren, eind 2017 nogmaals eenvoudig berekenen wat nu het effect van die verhuizing was op mijn jaarstatistieken.
Daarbij probeer ik deze maand nog een aantal grote aankopen te doen en te betalen. Puur en alleen om de reden dat ik dan minder vermogensbelasting hoef te betalen. Elk tientje minder uit hoeven geven scheelt tenslotte ook weer.

Hebben jullie wel eens je financiën anders geadministreerd, omdat het dan beter uitkwam?

6 gedachten over “Valsspelen”

 1. Nee, maar dat.komt omdat ik graag wil.dat.t klopt…;) heb wel alle kosten van de verhuizing bijgehouden in een apart overzicht…ruim 15.000….incl.notaris, 9 weken klussen, dubbele.lasten, nieuwe meubels voor de woonkamer en een bergje grond uit de tuin laten verwijderen….

  Beantwoorden
 2. Ja hoor. Vandaag nog. Er is een behoorlijke som geld van mij onderweg tussen twee banken, bij de een is het al afgeschreven en bij de ander nog niet bijgeschreven. Gegeven het Nieuwjaarsweekeinde gebeurt dat maandag pas. Maar ik tel het wel lekker mee bij mijn vermogen per 31 december 2016.

  En ik ben of en hoe ik het eventueel terugzie bij de jaaropgaves die ik moet gebruiken voor mijn belastingaangifte.

  Beantwoorden
  • haha, vooral handig dan om zulke dingen groots online te zetten! Het is natuurlijk wel zo dat ik deze maand al een aantal dingen heb betaald, zodat ik er geen vermogensbelasting over hoef te betalen. M’n verzekeringen en zorgverzekering, een nieuw bed en vandaag last minute een nieuw bureau en een nieuwe bank. zeker geen slechte score al zeg ik het zelf.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.