Twee vaders

Mijn inspiratie om deze blog echt te starten is begonnen bij een boek dat mij werd aangeraden. “Rich dad, Poor dad” van Robert Kiyosaki. Wellicht een van de bekendste boeken die mensen lezen als ze beginnen met denken aan financiële onafhankelijkheid.

Dus even heel kort over het boek…

Aangezien iedereen het boek waarschijnlijk al kent hou ik het kort. Het boek gaat over de 9 jarige Robert. Zijn eigen vader is hoofdonderwijzer op Hawai. Wel onderwezen en zeker niet slecht betaald. De vader van zijn vriendje is ondernemer op Hawai. Heeft geen noemenswaardige opleiding genoten, maar verdiend toch elke maand weer genoeg geld. Het boek leert je een aantal dingen, die verpakt zijn in een heerlijk verhaal:

 • Er zijn vier soorten mensen die elk op hun manier geld verdienen, namelijk:
  • werknemers
  • ZZP-ers
  • bedrijfseigenaren
  • investeerders
 • Er zijn twee soorten eigendommen:
  • Eigendommen die geld kosten
  • Eigendommen die geld opleveren

Al met al leest het boek lekker weg en geeft het je een leuk inzicht in geld verdienen op anderen manieren en welke leefstijl je erop nahoud. Nog niet overtuigd? Ik ben begonnen met dit filmpje en dat heeft mij overgehaald het boek aan te schaffen. Als je overweegt dit boek aan te schaffen, kan je direct daarmee mij helpen om de website online te houden. Bestel je het boek door hier te klikken, dan help je mij daarmee!
Bespaartip: Ben je Engels vaardig genoeg, hier vind je het Engelse boek. Die kost maar de helft!

Terug naar mijn blog!

Ik heb besloten, aan de hand van Rich dad Poor dad, dat ik wil dat het geld wat ik op mijn bankrekening heb staan, voor mij werkt. Ik heb mij hiermee dus laten inspireren om een investeerder worden. Maarja, om te kunnen investeren heb ik geld nodig, dus moet er gespaard worden. Om extra te kunnen sparen moet ik besparen. En ik weet precies waar ik kan besparen, als ik mijn financiën op orde heb. Voor de oplettende lezer heb ik hierboven precies de vijf categorieën genoemd waarover ik ga bloggen! Het doel van mijn blog is dus van A tot Z! Financieel op orde zijn / komen tot aan geld dat voor mij aan het werk is.

Geld dat voor mij aan het werk is?!?

Precies! Ook wel passief inkomen genoemd. Ik hoef er niets voor te doen! Op dit moment verdien ik en paar euro per dag, zonder dat ik er ook maar iets voor hoef te doen. Ik zie een aantal van mijn bekenden meteen al actie ondernemen: er komt meer binnen, dus ik kan meer uitgeven. Dat is dus het punt waar ik afwijk. Alle euro’s die ik aan rente ontvang, investeer ik zo snel mogelijk opnieuw. Als ik nu €100 investeer en ik ontvang jaarlijks 6% rente, is het over 10 jaar €179. Mijn doel wil ik bereikt hebben over 24 jaar. Die €100 euro nu, is dan €405 en levert mij jaarlijks €24 op. Het enige wat ik echt moet doen, is die €100 niet uitgeven… Hoe simpel kan het zijn?

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.