Nieuw abonnement

Een mobiele telefoon. Bijna iedereen heeft er wel eentje. 80% van onze landgenoten is zelfs in het bezit van een smartphone. En zo ook ik. Ik ben trotse eigenaar van een Samsung S4. Het oude trouwe beestje doet het voor mij meer dan prima en ik ben er dan ook erg gelukkig mee. Maar ik ben nog gelukkiger sinds ik vorige week met mijn nieuwe abonnement!

Mijn situatie
Ik heb twee telefoons. Eén zakelijke en een privé. Mijn zakelijke telefoon mag ik ook privé gebruiken en dat gebeurd ook met regelmaat. En toch heb ik ervoor gekozen om mijn privé telefoon aan te houden. Toen ik in september 2014 begon met werken, had ik net een half jaar een nieuwe telefoon. Zonde om die al weg te doen. Maar ondertussen, drie jaar later, ben ik nog steeds heel gelukkig met twee telefoons. Ik kan namelijk nu op zaterdag avond mijn werk ook even weg leggen. En dat is mij heel wat waard!

De nadelen
Mijn privé telefoon heeft wat nadelen. Daarbij gaat het vooral om het abonnement wat erbij zit. Ik heb namelijk in 2010 al een sim-only afgesloten bij simpel. 60 minuten en 60 sms’jes voor €2,50. Een prima deal al zeg ik het zelf. Als ik internet nodig had was er toch wel ergens wifi. Maar sinds ik dus ook mijn zakelijk telefoon heb, ben ik redelijk verpest. Ik heb tegenwoordig altijd en overal internet. Soms is het wel eens lekker om niet verbonden te zijn, maar meestal is het wel gewoon handig om internet te hebben….

BTW aanpassing en uitfasering
Mijn abonnement heb ik al sinds 2010. Een behoorlijk lange tijd en sindsdien is er het nodige aangepast. Ik kon al tijden niet meer zo goedkoop een abonnement afsluiten en met de BTW verhoging naar 21% zat dit ook niet in de marge en ging ik €2,54 betalen. Die vier cent extra lukte nog wel. Maar toen kwam het vervelende bericht in oktober 2016. Dit abonnement werd nu echt uitgefaseerd en het moest aangepast worden. Ze raadden mij aan om naar het kleinste abonnement te gaan: 100 minuten en onbeperkt sms’en voor €5. Maarja, dat is opeens een verdubbeling van mijn kosten. Dus heb ik de SMS functie maar uitgezet. €3 euro per maand voor 100 minuten. Meer dan dat ik nu (nodig) heb, maar het is mij het waard om die privé telefoon aan te houden.

Een nieuw abonnement!!
Tijdens het surfen afgelopen week kwam ik toevallig weer eens op de site van Simpel. Nieuwe abonnementen beschikbaar tijdens de Eurodeals. En ik heb dus maar heel snel mijn abonnement omgezet. Ik zit er nu wel weer twee jaar aan vast, maar dit vond ik wel een hele goede deal. Ik heb per 1 juli 250 minuten, onbeperkt SMS en 250 MB internet. Een behoorlijke upgrade vergeleken met wat ik nu heb. Daarbij betaal ik de eerste drie maanden slechts €1 per maand. Dat is dus al een hele goede deal vergeleken met wat ik nu heb. Maar het maandbedrag vind ik nog veel fijner. Ik ga per 1 juli namelijk niet meer mijn huidige €3 per maand betalen, maar nog maar slechts €2,50!! Ik zit dus straks weer op het maandbedrag waar ik in 2010 mee ben begonnen! Daarbij is dit tegoed ook in de EU geldig (zoals dat tegenwoordig wettelijk verplicht is). Ik ben dus na een half jaar flink meer betalen (hoewel maar €0,50, het is toch 20%) weer een hele geschikte deal tegen gekomen. Uiteindelijk ga ik voor veel meer tegoed,  minder betalen. Wat wil een mens nog meer 🙂

Reclame
Omdat het affiliate programma van Simpel best aantrekkelijk is, bij deze ook een advertentie van hen. Ga je een abonnement bestellen, dan hoop ik dat je dat via deze link doet. Ik ontvang hiermee een klein bedrag, waarmee ik de onkosten van mijn blog kan betalen.

2 gedachten over “Nieuw abonnement”

  1. Ik heb juist bewust wel gekozen voor het prive gebruiken van mijn zakelijke telefoon/abonnement. Dat scheelde me zo in de kosten dat het een no brainer was. En op zaterdagavond bellen klanten me toch niet meer 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.