Mogelijk

Naast dat ik recent ben overgestapt van internetprovider, energiemaatschappij EN een nieuw telefoonabonnement heb, ben ik ook nog op ander gebied aan het switchen. Van radiostation… Als trouwe 3FM luisteraar, kon ik toch steeds moeilijker wennen aan de nieuwe programmering en de kleine veranderingen in de muzieksmaak. Ik ben verder gaan kijken en probeer steeds een ander station uit. Momenteel switch ik nog regelmatig tussen Q, 538 en Sky, maar meestal omdat het huidige nummer dan echt niet meer leuk is.
En zo zat ik pas afgestemd op 538 en kwam er reclame voorbij. Reclame over mogelijk. Een bedrijf wat mij behoorlijk aansprak en de moeite was om even naar terug te zoeken. Zij beloofden mij namelijk een rendement van 4,5% tot wel 6% met vastgoed als onderpand!

Mogelijk.nl
Na wat zoekwerk, want Mogelijk is nou niet een naam die je zomaar onthoudt, heb ik Mogelijk.nl gevonden. De adverteerder van de desbetreffende site. De slogan: “bankvrij vastgoed financieren” sprak mij wederom weer aan. Ik ben tenslotte altijd wel op zoek naar verschillende manieren om mijn geld voor mij te laten werken. Er ligt hier een duidelijke focus op, want zo ongeveer de enige twee kopjes zijn om een hypotheek af te sluiten of te beleggen met 1e hypothecaire zekerheid. Tot nu toe was alles voor mij Mogelijk

De uitleg
De uitleg van Mogelijk werd gedaan in de vorm van een filmpje. Niks mis mee, maar er begonnen mij dingen op te vallen. De toon waarop het verteld werd was behoorlijk zakelijk. Een rustige, zeer kalme stem die als een soort van brave hond trouw was aan jou: “de investeerder”. Ook werd er niet gesproken over andere investeerders. Waar deze verwarring vooral vandaan kwam is mijn verwachting dat het hier ook om crowdfunding zou gaan. Maar dat bleek al snel steeds minder het geval.

Hier zit serieus geld in…
Het viel op dat er wel echt serieus met geld om gegaan werd. Ik ben al eens eerder voor een radio reclame gevallen dat pure oplichterij betrof, dus dat was mijn tweede gedachte over deze site. Echter is het domein al vele jaren actief en zag het ernaar uit dat dit zeker een betrouwbare partij was. Hoewel ik ook wel mijn bedenkingen nog steeds heb. Ze hebben namelijk hun ideeën voorgelegd aan de AFM en DNB. Tja, dat kan ik ook. Maar wat vinden de AFM en DNB er dan van? En op zo ongeveer alle sites met leningen staat de waarschuwing: “Let op: Geld lenen kost geld”. Waarom zag ik dit allemaal dan niet. Ik kon ook niet zo even snel zien om wat voor projecten het gaat of mijn investering doen.

Ahh, dáárom!
Na het filmpje voor vastgoed-eigenare te hebben bekeken, werd het een en ander duidelijk. Er werd gesproken over slechts één schuldeiser. Dat is best wel weinig bij projecten van minimaal €100.000. Het bleek echter het hele idee achter de website te zijn. Mensen die genoeg geld over hebben (lees: minimaal een ton) zijn de doelgroep van deze site. Er wordt gezocht naar vastgoedfinanciering zonder de bank. Belangrijker daarbij: de financiering is 1-op-1. Eén investeerder financiert één object. Als investeerder ben jij dus letterlijk de bank voor een ander.

Niet Mogelijk
Hoewel de website dus Mogelijk heet en er veel over Mogelijkheden gesproken wordt, is het voor mij onMogelijk om mee te doen met dit concept. Ik heb simpelweg niet genoeg geld om hieraan mee te doen.
Wat ik vooral vreemd vind is dan ook de locatie waar geadverteerd wordt. 538… Een radiostation met een behoorlijke focus op jongeren. Dat zijn nou niet bepaald de mensen die even een ton over hebben. Ze zullen wel interesse hebben in het rendement, maar toch. Wat mij betreft hadden ze beter reclame kunnen maken op BNR of bij het FD. De kans dat je daar mensen uit je doelgroep bereikt is volgens mij vele malen hoger dan bij 538. Voor mij is Mogelijk dus vooral onMogelijk en zie ik het ook niet snel gebeuren dan ik mijn geld daarin stop. Het hele idee van spreiden mist namelijk. De ‘wat als het mis gaat’ gedachte wordt bijna geen aandacht aan gegeven. En dan die ton verliezen is Mogelijk toch wel meer dan heel vervelend.

2 gedachten over “Mogelijk”

  1. Ik heb 3FM achter me gelaten toen Gerard Ekdom daar weg ging. Ik kon Giel niet meer uitstaan en de nieuwe muzieksmaak al helemaal niet. Niet meer mijn zender. In de ochtend in de auto luister ik Radio 2, in de avond terug naar huis meestal Spotify of een podcast.

    Ik heb de posters van Mogelijk ook in een bushokje zien hangen. Ik dacht dat het het zoveelste platform voor crowdfunding was, maar dat is dus niet het geval… Ben benieuwd of er markt is voor zulke enorme investeringen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.