Moederdag

Jawel, ook mijn blog gaat dit weekend over de internationale moederdag. De aanloop ernaar floreert de commercie en probeert elke winkel jou meer te laten kopen dan je eigenlijk van plan was. Mijn tip: maak er gebruik van! Maar hoe doe je dat? En wanneer slaat de commercie door?

Boodschappen
Tijdens ons rondje boodschappen zag mijn vriendin de aankoop van de dag. Een nieuwe stijltang. Zeker nu ze haar oude wat vaker gebruikt, wilde ze toch wel graag een wat betere. Bij de Appie een stellage vol met Philips verzorgingsapparaten met flinke kortingen. Deze tang ging zelfs voor de helft van het geld. Waarom? Geen idee, maar het was een mooie aanbieding, dus nam ze hem graag mee.

Moederdag
Eenmaal in de auto beseften we waarom al die verzorgingsapparaten in de aanbieding waren. Het is zondag moederdag! Speciaal voor al die vaders die op de zaterdag toch al boodschappen moeten doen en nog niets hebben maakt de Appie het ze makkelijk. Geef vrouwlief een nieuwe stijltang of krullendraaier. Man eenvoudig klaar, vrouw helemaal blij. De commercie floreert weer. Gelukkig dit keer ook gewoon in mijn vriendin haar eigen voordeel.

Nog meer aanbiedingen
Eenmaal in de stad kon je geen winkel in of je werd alweer overspoelt. Denk vooral aan moederdag. Een zeepje hier, een boeketje daar. Overal en nergens gonsde het van moederdagperikelen. Die stijltang wilde mijn vriendin vooral zelf graag hebben, maarja, wat moeten we nu voor onze eigen moeders kopen. En dan wordt het lastig… Een plantje is zo’n cadeau waar iedereen mee aan komt zetten die vaak niets beters weet. Of zo’n standaard zeeppakketje van de drogist om de hoek. Eigenlijk zijn het vaak redelijk ongeïnspireerde cadeau’s die je geeft omdat je toch iets wilt geven. Want wie komt er nou met lege handen aan op moederdag?

Mijn jeugd
En dan moet ik toch wel weer een beetje terugdenken aan mijn jeugd. Wij gaven mijn moeder eigenlijk nooit een plantje. Het was altijd iets wat wij zelf hadden gemaakt op school én iets wat zij of wij graag wilden hebben. En dat kon van alles zijn. Een luchtje, omdat haar oude bijna op was. Een nieuwe frituurpan, want die oude kregen we echt niet meer schoon. Er is zelfs wel eens een gameboy cadeau gegeven. We hoefden tenslotte de cadeau’s niet zelf te betalen (dat is wat lastig als 10 jarige), maar moeders was er wel de baas over. Gingen we ruzie maken om de gameboy, dan riep moeders opeens: “maar die gameboy is van mij, nu wil ik hem terug!”.
Het waren dus zeker niet altijd de typische moederdag cadeau’s…

Nog even terug naar de commercie
Gister kwam een filmpje voorbij dat er in Engeland een supermarkt is die het nog wat bonter maakt. Want ja, moederdag is nou niet echt genderneutraal. Daarom maken ze er jij-dag van. “Fijne jij-dag” zeg je dan en wens je jouw moeder/opvoeder/verzorger/ding/het/mirakel/zeur/grootbrenger een fijne jij-dag. En ja, sorry, maar het is toch een moeder? Want hoe moet je dan de andere verwekker noemen? Ook jij? Dus dan hebben we maar 1 jij-dag? Gaan winkels dat nog wel leuk vinden als er maar 1 jij-dag is in plaats van moederdag en vaderdag? En dat iemand zich nou anders voelt vind ik helemaal prima, maar bij een kind is er een vader en/of moeder. Geen jij. Wat mij betreft gaat dit dus een stapje te ver…

Fijne moederdag
Vooral een fijne moederdag gewenst. Ben je nu nog op zoek naar een leuk cadeau voor je moeder? Geef iets wat ze echt graag wil hebben / gebruikt  of wil uitproberen. Heeft jouw moeder alle badbruisballen van de afgelopen 10 jaar nog, is het misschien leuker om dit jaar een theezakjespakket te geven. En als ze nou echt heel graag een slipcursus wil doen, waarom niet 😉 . Het gaat er in ieder geval om dat je aan de moeders denkt. Dat kan ook door gewoon eens gezellig op visite te gaan en tijd met elkaar te delen (hoewel het met zo’n reep van Tony’s Chocolony als hierboven ook wel heel leuk binnenkomen is).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.