Mijn tips voor de paasdagen

Vandaag een extra korte blog! Het is tenslotte Pasen en op het moment van schrijven belooft het vandaag heel mooi weer te worden. Daarom in 536 woorden mijn 5 tips voor de Pasen.

Genieten tijdens de Pasen

Het klinkt zo simpel, maar wat mensen nog wel eens vergeten, is om te genieten. Natuurlijk is het extra lang weekend waarin we de opstanding van Jezus vieren. Maar voor velen komt daar ook direct een grote stressfactor bij. Oh help, mijn kinderen zijn een dag langer vrij. De hele familie komt over de vloer. Heel Nederland is vrij, dus het is overal druk. En zo kan ik nog wel een paar extra redenen bedenken die de paasdagen heel vervelend kunnen maken. Lees daarom snel verder en krijg 5 tips om relaxed door de paasdagen heen te komen.

1. Plan wat tijd voor jezelf

Hoewel het natuurlijk lastig is om met alle familie over de vloer en de hele bups kinderen tijd voor jezelf te nemen, is dat wel heel belangrijk. Mijn favoriet is dan ook een hele middag met een boek en wat lekkers op de bank of in de zon. Verder helemaal niks. Doe je dat niet, dan ben je gestrest tot aan dinsdag ochtend. Geen goed plan om het hele weekend gestrest te zijn en half gebroken op dinsdag weer op het werk te komen. Ontspan!

2. Ga wat doen tijdens de Pasen

En daarmee bedoel ik niet: ga geld uitgeven in een grote meubelzaak. Die zijn tenslotte al afgeladen met iedereen die vrij is vandaag. Nee, ga zelf nou eens iets doen. Ga eieren schilderen met de kids (tip: gebruik viltstiften, Dat kleddert minder en ze zijn minder snel klaar), eieren zoeken of lekker erop uit. Een beetje drukte opzoeken is niet erg, maar laat de boel even de boel. Geniet van de tijd die je nu vrij hebt. Alle verplichtingen komen na maandag wel weer.

3. Hang alleen de keukenprins(es) uit als je het ook echt leuk vindt

Een veelgangen diner vindt iedereen leuk, zolang je het alleen maar op hoeft te eten. Moet je het bereiden, sta je vaak veel te lang in de keuken zonder dat er echt gezien wordt hoeveel moeite je erin steekt. Zolang het dus niet je hobby is om te koken, doe het dan vooral ook niet te uitgebreid. Mocht je wel heel de dag (al dan niet verplicht) in de keuken staan, laat de rest dan in ieder geval de afwas doen šŸ˜‰

4. Ga genieten van het weer

Zeker nu het dit weekend heel erg mooi weer belooft te worden, ga er ook echt van genieten. Mooi weer is gratis. Dit keer hoef je er niet voor op vakantie naar de Middellandse Zee, dus geniet er maar even extra van. We leven in Nederland, dus voordat je het weet is het mooie weer weer over.

5. Dinsdag is het uitverkoop

Jawel! Dinsdag is de paasdrukte weer helemaal over. En hoewel het allemaal heel leuk is om paaseitjes te hebben, willen supermarkten er nu heel graag vanaf. Ben je er dus verzot op, kijk dan vooral even op dinsdag in de supermarkt of er nog wat over is.

Heb jij nog tips voor anderen om de paasdagen goed door te komen? Laat ze vooral hieronder achter!

4 gedachten over “Mijn tips voor de paasdagen”

  1. Na het schrijven van een uitgebreide e-mail lukt het niet om deze te verzenden. Ik krijg de melding, dat uw e-mailadres geen valid 5.12 RFC adres is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.