Mijn Koningsdag

Wim-Lex is vijftig geworden. Gefeliciteerd iedereen! Hoewel hij voorlopig nog even doorgaat met werken, ben ik nog steeds van plan om zo rond die leeftijd te kunnen stoppen. Financieel onafhankelijk zijn. Maar hoe combineer ik dat nou met het verjaardagsfeestje van Wim-Lex?
Ik hou van feestjes! Verjaardagen, house-warmings, festivalletje hier en daar. Hoewel ik zuinig probeer te leven voor later, ben ik mij ook heel bewust dat ik nu leef. En nu moet er dus ook gevierd kunnen worden. Wellicht niet extreem groots of heel duur, maar we vieren wel.

Koningsdag
Op Koningsdag zijn er tal van mogelijkheden om ’s lands grootst gevierde verjaardag door te komen. In je bed, tuinierend of aanwezig op een van de vele festiviteiten. Ik ga dan het liefst voor de laatste. En bij de keuze waar ik heen ga, denk ik altijd een beetje aan mijn portemonnee. Er zijn namelijk een aantal betaalde feesten, maar nog heel veel meer gratis feesten. Zo ga ik al sinds jaar en dag naar de enige echte Nach en ook op de dag zelf vind ik het fijn om gewoon op een pleintje te staan waar het lokale bandje z’n best doet. En een grote bespaarfactor zit in mijn rugtas. Ik begin namelijk graag met een zelf meegenomen biertje (wat al in de aanbieding is gekocht), tussen de middag heb ik zelf wel een boterham mee en als het regent hoef ik geen plu of poncho te kopen, maar heb ik die ook al bij me.

En nu hoor ik iedereen direct denken: maar zo’n gratis feest kost ook geld en wordt betaald uit de drankomzet. Dat weet ik! Ik ga ook zeker niet naar huis als mijn rugtas leeg is en loop gerust nog een keer naar de bar. Maar mijn portemonnee vind het nou eenmaal niet leuk als ik van 15:00 tot 23:00 drankjes bij de bar ga halen.

Andere feestelijkheden
En gelukkig is Koningsdag niet de enige dag waarop je gratis  vermaakt kan worden. Zo zijn er met hemelvaart genoeg plaatsen waar je een feestje kan vieren (vooral als je bij het strand woont met de jaarlijkse strandopening). Ook in de zomer organiseren dorpen en steden vaak hun eigen feestweek/tentfeest waar vaak wel een muziekje en drankje te vinden is. Dan heb je nog het voormalig grootste gratis festival van Europa: Parkpop. Ook die staat dit jaar bij mij weer op de planning. En voor degenen die niet in de buurt van den Haag wonen is er ook nog Appelpop in Tiel.

Wensen
En tja, natuurlijk zou het gaaf zijn om eens naar Pinkpop, Lowlands, Down the Rabbit hole, Rock Werchter, Paaspop en noem maar op welk festival te gaan. Maar eigenlijk ben ik heel tevreden met het aanbod dat er gratis is. Ik doe het dus lekker met alle gratis feestjes. Voor mijn gevoel mis ik er niks aan.

Fijne Koningsdag 🙂

1 gedachte over “Mijn Koningsdag”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.