Maandoverzicht: Maart

Ik ben nog steeds op zoek. Op zoek naar een goede manier om de vorige maand af te sluiten. Tot nu toe heb ik al vier keer een maandoverzicht gegeven. Hoe ver ben ik met mijn doel? Maar eigenlijk zijn de maandelijkse stapjes zo klein, dat er niet zo heel veel te melden valt. Het wordt eerder elke maand een beetje van hetzelfde. En ik hou helemaal niet van elke maand hetzelfde. Daarom: het (vernieuwde) maandoverzicht maart!

Een maandoverzicht. Niet zozeer om de nummertjes en cijfers, maar wat ik heb gedaan, beleefd en bereikt. En al die dingen rondom het bereiken van mijn doel.

Op bezoek
Ik heb erover geblogd! Ik ben op bezoek geweest bij het platform Samen in Geld. Ik had daar een heel prettig gesprek en een aantal punten die ik daar aan het gegeven, zie ik ondertussen ook terug in de nieuwe projecten en de ontwikkeling van het platform. Doordat op dit moment de focus op ontwikkeling van het platform ligt, blijft het aantal nieuwe projecten op een wat lager pitje, maar zeker is dat hier nog de nodige nieuwe projecten zullen volgen. Wat mij hier zo aanspreekt zijn de zekerheden. Juist daarom blijf ik meedoen met projecten van dit platform. Als er nu andere platforms meelezen en willen die ook graag een keer het gesprek aangaan (ik noem een Geldvoorelkaar, Funding Cirle, Kapitaal op Maat), mogen zij dat gerust mailen naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

Fanmail
Eigenlijk is dit niet in maart, maar in februari gebeurd. Maar toch wil ik het even benoemen. Ik kreeg een heel leuk mailtje naar aanleiding van mijn blogs. Van zulke mailtjes word ik altijd heel blij. Mensen die het leuk vinden om mij te volgen en de tijd nemen om er een berichtje aan te wijden. En daarmee leer ik ook weer wat anderen bezig houdt, motiveert en wat hen tegenhoudt om ergens in te stappen. Dit houd mij ook scherp! Mocht je dus naar aanleiding van mijn blogs een keer persoonlijk willen reageren, mag dat altijd naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl

Blogs/bloggers aanschrijven
Iets wat ik in mijn statistieken terug zag, was een lichte daling in mijn bezoekersaantallen van februari. Nu was ik zelf erg druk met mijn verhuizing, dus waren mijn blogs wellicht iets minder inspirerend / scherp. Maar maart was van start en ik heb mij voor de komende maanden het doel gesteld om iets meer bezoekers naar mijn blog te willen trekken. Ik ben daarmee begonnen door mede-bloggers die ik actief volg een berichtje te sturen. “Wil je mijn blog op jouw leeslijst vermelden?” Mocht je dit nu lezen en diep getreurd zijn dat ik je niet heb benaderd, geen zorgen! Waarschijnlijk was er een hele goede reden dat ik je niet heb gemaild… Of ik had je mailadres niet, of je hebt geen leeslijst (dan heeft het tenslotte ook geen zin om die vraag te stellen), of ik ken je hele blog niet.
Wil je dus genoemd worden op mijn blog en mij ook in jouw leeslijst zetten (of gewoon je blog promoten), laat het mij dan gerust even weten. Deze berichtjes mogen, heel origineel, naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.
De top blogs waar jullie, mijn lezers, in maart vandaan kwamen zijn:
1. in10jaarfo.blogspot.nl (536x)
2. Hypotheekweg.blogspot.nl (292x)
3. opnieuwbegonnen.blogspot.nl (176x)

Daarnaast hebben zoekmachines ook voor 294 bezoekjes gezorgd, maar die ga ik er niet voor bedanken, want dat is het hele doel van een zoekmachine….

Toppers en floppers
In de  maand maart heb ik (naar eigen zeggen EN aan de hand van de lezersaantallen) ook nog een paar topblogs geschreven. Op nummer 4 ( want een top 3 is zo 2015) mijn blog over het uitbetalen van overuren en de belasting die je daarover moet betalen.

Nummer 3 volgt met mijn klacht over de ABN en hun ouderwetse systeem bij het wijzigen van mijn adres.

Nummer 2 gaat over het invullen van mijn belasting aangifte waar ik echt niets van snapte.

En de nummer 1: Stoppen voor mijn vijftigste. Hoe ga ik dat nou aanpakken.

Helaas waren er ook blogs die niet iedereen zo interessant vond. Vooral mijn blog hoe je kinderen leert omgaan met geld deed het wat slechter dan verwacht. Maar ach, het kan niet altijd goed gaan.

Mond op mond reclame
Het heeft mij 4 maanden gekost, maar ondertussen durf ik het. Er voor uitkomen dat ik net als 99% van de rest van Nederland een flinke mening heb. Net als 80% van de Nederlanders deze mening heel graag deel. Net als bij 50% van de Nederlanders de vriendengroep / familiekring te klein is om je mening te delen en er dan uiteindelijk heel hip een blog van heb gemaakt.
“Wat doe je in je vrije tijd?”
“Ik blog!”
Ik wil voor dat ik 50 ben, financieel onafhankelijk zijn. En bij de vrienden en collega’s die ik het heb verteld, ben ik ook blij dát ik het heb verteld. Want ze waren oprecht geïnteresseerd en wilden graag eens een blog van me lezen.
En nu heb ik niet zozeer vijf extra lezers gekregen door te vertellen dat ik blog. Nee. Ik heb bereikt, dat ik openlijker over mijn doel durf te praten. Op de een of andere manier ging ik nog redelijk mee in de taboe van veel geld verdienen, rijk zijn en anders doen dan de rest. En dat taboe ben ik nu voor mijzelf aan het doorbreken.
En volgende maand ga ik daar gewoon weer mee door!

Mening?
En wat vinden jullie van deze nieuwe vorm van maandoverzicht? Tijdens het schrijven vond ik het eigenlijk al veel leuker dan die nummertjes noemen en dat ik 0,2% dichter bij mijn doel ben. Heb je tips, opmerkingen of andere leuke verhalen, (Ik beloof het, dit is de laatste keer dat ik ‘m noem) mail naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl 🙂

 

2 gedachten over “Maandoverzicht: Maart”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.