Maandoverzicht april: vrije dagen, een nieuwe default en nieuwe volgers

De maand april zit er weer op. Omdat het mij vorige maand goed bevallen is om een kort stukje te schrijven over de maand ipv over mijn resultaten, doe ik dat deze maand weer. Kortom: mijn april is 630 woorden:

Vrije dagen
Iets later dan andere jaren begonnen de vele vrije dagen dit jaar pas in april. Pasen en Koningsdag. Een vrije dag is toch wel iets waar de gemiddelde Nederlander erg blij van wordt. En wat doet de Nederlander nou op zo’n dag. Bijvoorbeeld mijn blog lezen! De miniserie die ik publiceerde rond het Paasweekend deed het erg goed! Er vanuit gaande dat iedereen die deel 3 heeft gelezen, ook de eerste twee delen heeft gelezen, hebben ruim 200 mensen genoten van “je geld of je leven”. Er zat de nodige moeite in, want ik moest er een heel boek voor lezen, maar gezien de bezoekcijfers werd het gewaardeerd, want de cijfers waren al snel hoger dan de gemiddelde blogcijfers..
Wat dan ook weer opviel, is dat de bezoeken op Koningsdag naar verhouding weer wat lager zijn. Eigenlijk snap ik er dus nog steeds helemaal niks van wanneer mijn lezers nou wel en niet langskomen…

Nieuwe volgers
Zoals ik in maart al schreef, ben ik op zoek naar nieuwe lezers. Ik vind bloggen heel leuk, maar hoe meer mensen ik kan bereiken, hoe leuker het natuurlijk wordt. Ik heb afgelopen maand iets minder hard geroepen dat ik blog, maar toch zijn er nieuwe inschrijvingen op de mailing en mijn facebook. Naast dat het voor jullie dus heel handig is om direct een update te krijgen als er een nieuwe post is, zie ik het als een stukje waardering. Waardeer je dus mijn blog, schrijf je dan vooral in op de nieuwsbrief of op facebook 🙂

Minder nieuws…
Helaas was er in april ook weer een default. Voor het eerst sinds maanden. Dus hoewel ik blij ben dat het weer een aantal maanden goed ging, is het toch weer jammer dat ik (preventief) een deel van mijn investering af moet schrijven. En dit keer was het een project met een risicoclassificatie 2. Ik zou hier op dit moment waarschijnlijk dus gewoon weer in investeren. Wel met een iets lager bedrag, omdat ik toevallig in dit project nog een redelijk hoog bedrag had zitten. Maar toch, balen. Nu kan dit gebeuren, dus ik hoop dat het voorlopig weer even de laatste is. En daarbij ook belangrijk: Hoe de afwikkeling van het faillissement gaat worden. Uiteindelijk moet ik nu dus helaas zo’n twee maanden aan rente inkomsten afschrijven hierdoor. Behoorlijk balen, maar dat kan wel gebeuren. Daarnaast kloppen mijn verwachtingen nog steeds: een project gaat in het tweede jaar problemen geven (deze zat in de 18e maand), en als ik nu mijn standaard bedrag had geïnvesteerd had ik deze maand alsnog positief afgesloten. Hopen dat mei dan maar weer meer positiviteit gaat brengen.

Nog wat leuke feitjes:
Na de miniserie over “je geld of je leven”, is de best gelezen blog in april het maandoverzicht van maart…

Een blog die het nog steeds leuk doet, zonder dat ik hem aanprijs, is de uitleg over het uitbetalen van overuren.

Verder had ik al een blog geschreven over mijn niet wekkende wekker. Deze kon ik inderdaad ruilen bij de Ikea en ik heb tijdens Koningsdag een geweldig ding voor €1,50 op de kop getikt. Deze blijft net zolang krassen/krijsen tot ik hem uitzet.

En last but not least: het is morgen exact een half jaar geleden sinds ik mijn eerste post online zette. Nu 98 posts verder (jawel, de nummer 100 komt er ook aan) voel ik me een echte blogger. Ik moet moeite doen om geen inspiratie te hebben en vind het leuk om jullie een kijkje te geven in mijn (financiële) keuken. Voorlopig ga ik dus nog wel even door!

3 gedachten over “Maandoverzicht april: vrije dagen, een nieuwe default en nieuwe volgers”

  1. Lekker bezig hoor! Succes met bericht 100 en alles daarna. Je pompt er nog al wat uit, knap.
    Maar eh, nog steeds crowdfunding? Wordt het niet eens tijd om ook wat andere investeringen erbij te doen? Hebben zelf nog steeds 34 projecten, maar daarvan zijn er al 4 met problemen, das dus al meer dan 10%. En dat al na 18 maanden! Wij zijn er dan ook klaar mee en gaan weer op de andere tour wat betreft investeringen (hadden nieuwe investeringen al bijna 6 maanden geleden stil gezet).
    Overigens zitten de projecten in allerlei risicoklassen, geen pijl op te trekken wat wel en niet werkt (maar nu is onze data set ook wel erg klein).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.