Lego voor grote mensen

Lego… Wie is er niet mee groot gebracht. Het op een na grootste speelgoedbedrijf ter wereld kent toch wel iedereen. Het patent op Lego stamt uit 1958, maar daarvoor al werden de plastic bouwsteentjes gemaakt. Dus ja, iedereen die nog geen 60 jaar oud is, heeft grote kans om ooit met Lego gespeeld te hebben in zijn of haar jeugd. Maarja, Lego is (kinder)speelgoed, dus dat sluit nogal wat mensen uit. Gelukkig hebben ze daar wat op bedacht! Lego voor grote mensen šŸ™‚

Lego voor volwassenen

Ja, natuurlijk bestaan er al langer Lego bouwwerken die voor volwassenen zijn bedoeld. Maar daar gaat deze blog NIET over. Al die Lego Technic bouwwerken die menig volwassene het hart sneller laat kloppen. Gigantische bouwtekeningen en erg gecompliceerde constructies maken dit al een stuk minder geschikt voor de jongere garde. Natuurlijk worden ze er wel al lekker mee gemaakt in de speelgoedwinkels. Op de bovenste plank, ver weg waar eigenlijk niemand erbij kan. Die hele grote doos waar je nu nog te klein voor bent. Wie wil dat later (als je er dan groot genoeg voor bent) nou niet hebben.

Wie heeft er nou nog tijd voor Lego?

Want dat is het natuurlijk. Je moet er tijd voor hebben. Natuurlijk is het in elkaar zetten ervan de grootste uitdaging, maar vervolgens moet het nog werken ook! En dat laten werken, kan eigenlijk alleen maar als je ermee gaat spelen. Yes, net zoals een kind speelt met Lego. Je fantasie gebruiken. En Ć©Ć©n van de dingen die we verliezen bij het ouder worden, is onze fantasie. Want wie speelt er nou nog met Lego. Wie doet er nog alsof de poppetjes een hele conversatie hebben? Wie gaat er nog kastelen bouwen die helemaal niet op kastelen lijken? Wie heeft er nu nog tijd voor Lego, zoals we dat vroeger hadden? Eigenlijk niemand…

Onze kinderen laten we zeker met Lego spelen

Als iets goed voor je is, is het met Lego spelen. Computeren mocht ik vroeger niet te lang, maar met Lego spelen werd alleen maar aangemoedigd (zolang ik het ook opruimde natuurlijk…) Er zijn tienduizenden soorten stukjes en het kan je fantasie niet te boven (voor de kinderen dan). Zeker als je dan in de wat grotere warenhuizen kwam, waren er gigantische bouwwerken van Lego. Ze verbaasden zowel jong als oud, waardoor je weer getriggerd werd om nog eens naar het huidige Lego assortiment te kijken. Steeds weer weet Lego je te verbazen en te vernieuwen, waardoor we opnieuw een doosje kopen.

De nieuwe Lego speelt in op de volwassene

En nu probeert Lego het opnieuw. Vroeger had je alleen de gekleurde bouwsteentjes. Daar kwamen poppetjes bij en hele reeksen aan brandweer auto’s, treinen, poppenhuizen en ga zo maar door. Toen dat uitgewerkt raakte, ging men verder. De laatste rages volgen. Films zijn een geweldige bron geweest voor Lego bouwwerken. Denk maar eens aan Starwars of Harry Potter. Welk kind wil nou niet z’n favoriete film naspelen. Voor de wat oudere generatie kwam een wat moeilijkere variant: Lego Technic. Lego dat je deed verbazen! Maar nu is er zelfs voor de nog wat oudere persoon ook Lego!

Lego waar je niet mee hoeft te spelen

Want, zullen ze bij Lego bedacht hebben; Lego is leuk om mee te spelen. En zoals ik eerder al noemde: Daar hebben wij volwassenen de tijd en fantasie niet meer voor. Dus maak je Lego waar je niet mee hoeft te spelen. Je bouwt het Ć©Ć©n keer en kan het op de kast zetten. Het bouwen blijft leuk en de nostalgie dat het Lego is, vindt iedereen geweldig. Je hebt er vroeger zo veel mee gespeeld, dat wil je gewoon hebben. En je hoeft er niet mee te spelen! Iedereen die het ziet staan denkt meteen: “Wat tof, Lego!”, maar ondertussen hoef je het alleen nog maar af te stoffen. Dit kwam ik tegen:

Lego Architecture

Ted Mosby zou dit geweldig vinden. Architectuur in de huiskamer. En iedereen vindt het gewoon geweldig, omdat het Lego is. En hoe gaaf is het, om het Vrijheidsbeeld, de Chinese muur, de skyline van Londen of het Empire State Building op de kast te hebben staan. Heel realistisch en een flinke eye-catcher. Zo is dat Empire State Building van Lego wel 55 cm hoog. Als mensen daar nog omheen kijken weet ik het ook niet meer.

Lego voor volwassenen mag wat kosten

Want ja, laten we eerlijk zijn. Lego is al wat duurder, maar volwassenen hebben het geld er ook nog eens voor. Persoonlijk vond ik de prijzen redelijk hoog, maar je moet er wat voor over hebben. Het is zeker wel een gaaf object op de kast en ik vind dit dan ook een slimme zet van Lego. De grootste groep mensen die niet met Lego speelt, toch een deel van je potentiƫle klanten maken. Wie heeft er tenslotte niet een reis gemaakt en wil daar nog iets van op de kast hebben staan? En waarom kan dat dan niet van Lego zijn. Een mooie herinnering en nostalgie samen. Ja, wat dat betreft laat Lego ook hier weer zien dat speelgoed echt voor iedereen is!

Benieuwd naar de hele serie? In totaal heeft Lego 33 producten uitgebracht onder Lego architecture. Wil je niet alleen maar bouwen, maar alsnog zelf spelen, dan is er ook een Lego Architecture Studio. Speciaal voor degenen die zelf willen proberen wat moois te bouwen.

2 gedachten over “Lego voor grote mensen”

  1. Haha wauw, wat een dingen! Ik heb vroeger ontzettend veel met lego gespeeld, en alles ligt nog in dozen bij mijn ouders op de zolder te wachten tot er kleinkinderen mee komen spelen… Alsof mijn kinderen daar later de kans voor krijgen…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.