Goedkoop verkoeling zoeken

Warmte op komst! Deze week stijgt het kwik richting de 30 graden en dat houdt wel even aan. Het RIVM heeft het hitteplan in werking gesteld en scholen houden het tropenrooster aan. Nederland past zich massaal aan om de warmte van komende dagen door te komen. Maar hoe doe je dat nou het goedkoopst?

Bedrijven spelen in op de warmte

Bedrijven spelen massaal in op de warmte. Als blogger word ik regelmatig op de hoogte gesteld wat ik eventueel komende week wat extra kan promoten. Artikelen die extra in de aanbieding zijn en waarschijnlijk heel veel verkocht gaan worden. Je raadt het al: deze week krijgen de mobiele airco’s al die extra aandacht. Zowel Bol.com als Coolblue zijn niet bang om hier hun slaatje uit te slaan.

Goedkoop verkoeling zoeken

Gelukkig zijn er ook vele andere manieren om verkoeling te zoeken. Want waarom zou je een apparaat kopen dat best wel wat kost en vervolgens ook nog eens heel veel stroom verbruikt. Nee, dat kan (veel) goedkoper. Vandaag een aantal tips en trucs om zowel thuis als ergens anders verkoeling te zoeken.

Gratis verkoeling in de natuur

Er is buiten zoveel te doen. Zelfs als het warm is. Zo kan een bos door alle bomen boven je een aantal graden koeler zijn. Maar de meest populaire optie zal toch zijn om naar zo’n ligweide te gaan met een meertje. Zeker met de kids die zich daar prima kunnen vermaken is het toch heerlijk om op die manier wat verkoeling te zoeken. Let er wel op dat het zwemwater veilig is én dat je genoeg zonnebrand smeert (wat overigens deze week bij een aantal drogisten en bij bol.com in de aanbieding is!). Als je je daaraan houdt, is een fijne middag gegarandeerd!

Combineer verkoeling met een uitstapje

Waarom niet. Natuurlijk is het heel leuk om wat te gaan doen en heel lekker om verkoeling te hebben. Maar waarom niet gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan musea, het zwembad of binnenattracties. Ja, je mist een hele mooie zonnige dag buiten, maar ondertussen geniet je wel van de verkoeling die ze op zulke plekken vaak wel hebben. “Gratis gebruik maken van de airco van iemand anders” laat maar zeggen. En zeker als het buiten echt niet te harden is, kan je die hitte net zo goed ontlopen.
Hoewel iets anders, maak ik ook een uitstapje naar de verkoeling: ik ga naar mijn werk. Op mijn kantoor is er prima airco aanwezig, wat de hitte een stuk dragelijker maakt.

Verkoeling thuis

Thuis is er zoveel verkoeling mogelijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de gordijnen gesloten blijven. Heel saai natuurlijk, want je kan niet naar buiten kijken. Maar ondertussen houd je wel ook direct de warmte buiten. En wat niet verwarmt wordt, hoef je ook niet te koelen. Ook kan het heerlijk zijn om een zwembadje op te zetten voor de kinderen (of jezelf natuurlijk 😉 ). Heerlijk wat verkoeling en nog waterpret ook.

Even snel afkoelen

Een ijsje of een glas koud water zijn eigenlijk helemaal niet zo goed om af te koelen. Doordat het zo’n groot temperatuurverschil is met jouw lichaam, wil jouw lichaam dat weer gaan verwarmen. Eindresultaat: je hebt het NOG warmer. Nee, wat beter werkt is een emmer koud water. Niet om over je heen te gooien, maar om lekker met je voeten in te gaan zitten. Binnen een paar minuten merk je het effect al en na een kwartiertje ben je heerlijk afgekoeld. Zeker zo vlak voor het slapen gaan kan dat heerlijk zijn. En het is nog super goedkoop ook. Effectief niet meer dan wanneer je de WC een keer doortrekt.

Toch actief willen koelen

Natuurlijk kan het ook erg prettig zijn om je huis actief te gaan koelen. De tips hierboven werken natuurlijk prima, maar ook maar tot op een bepaalde hoogte. Wil je een stap verder gaan, zal je het toch actief moeten koelen met bijvoorbeeld een mobiele airco. Zo heeft Bol.com alles voor verkoeling. Ook Coolblue helpt je graag met alle producten voor klimaatbeheersing in huis. Via beide links kan je alles kopen om de warmte door te komen. Van zonnebrand tot aan zwembaden en van miniventilatoren tot uitgebreide airco’s. Koop je één van die producten via die linkjes, krijg ik daar een kleine commissie voor, waarmee ook ik weer de kosten van stoppenvoormijnvijftigste.nl kan betalen. Zo helpen we elkaar weer een stapje verder 🙂

Hoe houd jij het koel deze zomer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.