Enthousiast

Word jij ook wel eens blij van iets waar je heel enthousiast over bent? Dat is mij afgelopen weken meerdere malen overkomen. Mensen die je tegenkomt en hetzelfde in het leven staan en nieuwe contacten leggen die je eerder niet verwacht had. Daar word ik heel blij en enthousiast van. 

Nieuwe connecties
Ik heb recent contact gehad met een nieuw crowdfundingplatform. Ik ben ze tegengekomen via wat doorklikken en ze zijn officieel nog niet eens klaar om te starten. De dummy projecten staan nog online en op de site zitten nog meerdere schoonheidsfoutjes. Na contact gehad te hebben met het platform was ik wel erg enthousiast. Mijn ongezouten mening namen ze erg serieus en ondertussen zie ik alweer een aantal aangekaarte dingen die zijn aangepast. Ook ben ik gevraagd om op een later moment nogmaals mijn mening een keer te geven. Zulke vragen en reacties maken mij erg enthousiast. Zowel het platform, maar zeker ook ik kunnen hiervan leren!

Nog een uitnodiging
Ook heb ik recent contact gehad met Funding Circle. Ook daar ben ik uitgenodigd om eens langs te komen. Een platform van een heel ander kaliber als het nieuwe platform of Samen in Geld, waar ik recent langs ben geweest. En juist dat maakt het zo interessant. Hoe gaat het er daar aan toe. Wat kunnen zij van een kleine investeerder als ik leren en wat kan ik van een bedrijf als Funding Circle leren. Ik denk een mooie kruisbestuiving. Om eerlijk te zijn had ik dit ook niet heel erg verwacht. Kleine platforms hebben namelijk meer behoefte aan feedback, omdat hun investeerdersgroep kleiner is en ze vaak nog volop in ontwikkeling zijn. Daar is meer feedback voor nodig als voor een grote solide partij als Funding Circle. Het bezoek staat gepland voor halverwege juli, dus nog een klein maandje wachten, maar ik ben nu al enthousiast 🙂

In de directe kring
Ook had ik afgelopen week in mijn directe kring het over mijn blog, mijn doel, hoe ik dat wil gaan bereiken en wat ik op dit moment daar voor aan het uitzoeken ben.
De eerste persoon die ik erover sprak was heel enthousiast. Gaaf dat ik zoiets doe, daar zoveel tijd in stop en zo verder.

Diezelfde dag sprak ik nog iemand anders. Die had er nog meer affiniteit mee. Financieel onafhankelijk worden kwam er al snel uit en de term FIRE en de daarbij behorende meetings werden direct besproken. FIRE (Financial independence Retiring Early – Financieel onafhankelijk en vervroegd met pensioen) is een vaker gehoorde term. Op vele blogs over financiële onafhankelijkheid komt deze term met regelmaat terug. Ik vind het in ieder geval heel gaaf dat ik niet de enige ben die hiermee bezig is.

En een paar dagen later had ik het tijdens de lunch over de online supermarkt Picnic. Ik had daar voor mijn blog al de nodige research voor gedaan, maar in nu een iets andere context kon ik daar wel over vertellen. Daarbij heb ik niet mijn doel genoemd. Maar ondanks dat vind ik het stiekem wel leuk dat mensen, die veel minder financieel bewust leven als ik, toch geïnteresseerd zijn in de ‘goedkoopste’ supermarkt.

En als ik deze blog dan nog eens evalueer, word ik gewoon heel enthousiast van het praten over deze onderwerpen. Onderwerpen waar ik heel enthousiast van word en waar ik veel tijd in steek. Wellicht dat ik het daarom ook zo leuk vind om jullie om de dag te voorzien van een verse blog. Ik vind het gewoon heel leuk.

4 gedachten over “Enthousiast”

  1. Ik wordt ook altijd enthousiast van je blogs! Toch is het niet eenvoudig om begrip, laat staan enthousiasme, te vinden met andere mensen. Leuk om te horen dat jij die ervaring wel hebt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.