Een nieuw kantoor

Ik ben er al eerder op bezoek geweest. Op een locatie waar allemaal mannen in zwarte pakken lopen, dure leaseauto’s rijden en waar hippe koffietentjes zich steeds meer vestigen zit daar dat ene Fintech bedrijf. Dat bedrijfje wat elk jaar twee keer zo veel aan leningen realiseert. Dat bedrijf dat in een half jaar bijna is verdubbeld aan personeel en nu een nieuw kantoor heeft geopend. Ik heb het over de Zuidas in Amsterdam en met name op de opening van het nieuwe kantoor van Funding Circle.

Te laat voor de speech door mijn eigen werk omstandigheden, kwam ik aan in het kantoor dat zeker twee keer zo groot is geworden vergeleken met de oude situatie. De bureau’s staan minder strak tegen elkaar aan, er is ruimte en het was er druk! Velen hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om langs te komen in het nieuwe kantoor van Funding Circle. Onder het genot van een drankje was het leuk om oude bekende en nieuwe mensen te ontmoeten.

Mijn contactpersoon
Natuurlijk staat er onderaan een mailtje vaak een naam van de persoon waarmee je contact op kan nemen. Voor mij is deze persoon wat meer werkelijkheid geworden. Ik heb hem afgelopen juli al in levende lijve ontmoet en ook nu heb ik hem weer uitgebreid gesproken. Het is gaaf om te zien dat een bedrijf dat nog zo jong is, zo hard groeit! Daarbij was het ook goed om weer eens te bespreken wat er allemaal gaande is. Wat is er de vorige keer besproken, hoe staat dat er nu voor, welke nieuwe ontwikkelingen zijn er etc etc. Er is tenslotte in het afgelopen half jaar een hoop ontwikkeling geweest, dus genoeg stof om het over te hebben.

Nieuwe personen ontmoeten
Naast twee eerder ontmoette mensen, heb ik ook een aantal voor mij onbekende mensen ontmoet. Soms eens aan de telefoon gehad, maar daar bleef het dan wel bij. Ik vond het erg prettig om ook eens een gezicht en persoon bij dat telefoongesprek te hebben.
Al met al vond ik het vooral opvallend dat de mensen die ik eerder aan de lijn heb gehad, direct wisten wie ik was, waarom ik hen gesproken had en direct door konden gaan waar het vorige gesprek was geëindigd. Of dat dan komt omdat ik zo’n lastig geval ben, of dat ik juist een uniek geval ben door de combinatie investeerder / blogger weet ik niet precies, maar het gaf een positief signaal. Ze weten waar ze mee bezig zijn, zijn enthousiast over hun werk, gaan er serieus voor en doen het met plezier.

Positief
Hoewel het voor mij best wel wat plannen was om er bij te kunnen zijn, ben ik heel blij dat ik er was. Ik heb een hoop mensen gesproken, een hoop casussen besproken en ging met meer energie weg dan dat ik er aankwam. Heerlijk!

Actie
Ben je nou nog geen investeerder bij Funding Circle, dan is er een actie. Wanneer je je via deze link registreert en binnen 30 dagen €500 investeert, krijg jij €25 en krijg ik €25 uitbetaald. Natuurlijk zitten daar wat algemene voorwaarden aan vast en lees die vooral door (ze staan onderaan de pagina om je aan te melden),maar ik denk dat dit zeker een interessante actie is als je overweegt om te gaan crowdfunden bij Funding Circle.
Hoewel ik zeker geen advies geef en ook nooit verantwoordelijk gehouden kan worden voor jouw investeringen, heb ik er wel al eerder over geblogd. Wellicht fijn om je in ieder geval wat in te lezen met mijn aanpak en statistieken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.