Een Getsby creditcard als cadeaubon

Vorig jaar hebben al mijn collega’s en ik een cadeaubon gehad. En niet zomaar eentje! Het ging financieel erg goed, dus deed onze baas ons €300 cadeau. WAUW!! Omdat het natuurlijk wel volgens een aantal regels moet gaan, kreeg je niet ‘gewoon’ €300 op je rekening gestort. Nee, je kreeg dit bedrag in de vorm van een creditcard. Natuurlijk ben ik hartstikke blij met zo’n extraatje en een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar er zitten toch zeker wel wat mitsen en maren aan zo’n giftcard.

Een cadeaubon cadeau krijgen

Onverwacht een extraatje krijgen. Super fijn is dat. Maar, aan een cadeaubon zit altijd wel nadeel. Je kan de cadeaubon namelijk alleen maar uitgeven bij de winkel waar deze is gekocht. Daar is tegenwoordig ook een alternatief voor. Een creditcard. Deze heeft een bepaald tegoed. Zolang er tegoed op staat, kan je ermee betalen. Het bijkomende voordeel is dat je hem overal gebruiken, tenminste dat dacht ik…

Niet alle winkels zijn blij met de Getsby creditcard

Wat mijn collega’s direct al merkten, was dat winkeliers niet altijd happig zijn op het gebruik van creditcards. Zeker niet als er groot op staat dat het een Getsby creditcard is. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar het maakt het ‘onbezorgd shoppen’ minder leuk. Het is dus lastig om met deze type betaalkaarten te betalen bij een gewone winkel.

Online betalen met een cadeau creditcard

Een andere optie is natuurlijk om een online bestelling te betalen met jouw gift-creditcard. Op zich niets mis mee en alle bedrijven die creditcards accepteren, accepteren ook deze creditcard. Er is alleen één nadeel: het is behoorlijk lastig om de creditcard tot precies €0,00 leeg te maken. Er blijft al snel een paar euro opstaan. Bij de ene webshop bestel je iets voor €145, bij de volgende €99 en bij de laatste haal je iets voor €45. Dan wordt het opeens wel lastig om de resterende €11 precies op te maken. Een nadeel van webshops is namelijk dat je niet eerste deel met creditcard en het tweede deel met iDeal kan betalen. Alles moet met één betaalmethode.

Geld van de Getsby creditcard overmaken naar jouw betaalrekening

Wat een mogelijkheid zou kunnen zijn, is het geld van de creditcard over te maken naar jouw betaalrekening. Daardoor kan je het overal uitgeven en hoeft het te besteden bedrag niet precies binnen die €300 te passen. Helaas moet dit wel via een omweg. Paypal is hier de oplossing. Je kan namelijk via jouw Paypal account een rekening sturen, die je met die creditcard kan betalen. Hoe dit precies werkt vind je op de website van Getsby zelf. Nadeel: Paypal brengt hiervoor kosten in rekening. 3,4% + €0,35. Voor mijn giftcard van €300 zou dit 3,4% x €300 + €0,35 = €10,55 betekenen. Best een behoorlijk bedrag dus.

Hoe haal je alles van de Getsby giftcard?

Mijn tip is om het volledige bedrag het liefst in één keer op te maken of in verschillende tranches van ronde bedragen gebruikt. Natuurlijk kan ik mij ook indenken dat je niet in één keer precies die €300 op zou maken, maar daarvoor heb ik een trucje. Ga je nu ergens iets bestellen (bijvoorbeeld bij Coolblue) voor €59,95, koop dan eerst een CoolBlue cadeaukaart van €50 (met gratis extraatje). Vervolgens betaal jij het door jou gewenste product met de €50 cadeaukaart en de rest met iDeal.
Dit kan natuurlijk ook met een Bol.com cadeaukaart of een cadeaukaart van welke webshop dan ook. Daarmee blijft er altijd een rond bedrag over op jouw creditcard cadeaukaart en kan je hem dus eenvoudig en kosteloos precies opmaken.

Tips bij de Getsby creditcard

Tijdens mijn gebruik afgelopen week van deze creditcard ben ik nog tegen drie dingen aangelopen. Hou daar rekening mee met het gebruik ervan:
1. De kaart moet je geactiveerd en geregistreerd hebben. Heb je dat niet gedaan, dan kan je hem nog niet gebruiken.
2. Wil je een online bestelling doen, dan moet je de kaart eerst activeren voor “online e-commerce transactions”. Doe je dit niet, zal de betaling mislukken. Het activeren doe je eenvoudig door in te loggen op de bewuste website, maar is slechts 30 minuten geldig. Elke keer zal je dit dus opnieuw moeten doen.
3. Een geactiveerde kaart kost geld. De eerste 12 maanden kost hij €0 per maand. Daarna betaal je €2,95 per maand, wat van je tegoed afgaat. Probeer je kaart dus na het activeren binnen een jaar op te maken, want anders is het toch zonde van het geld.

Toch leuk besteed

Die €300 hebben mijn vriendin en ik als extraatje gebruikt om heerlijk mee op vakantie te gaan. Vorige maand zijn wij een weekje naar Duitsland geweest. Dit heb ik uiteindelijk in mijn administratie verwerkt met het tegoed op de creditcard. Dat voelt dan toch het prettigst om er iets speciaals of extra’s mee te doen. Als je het op ‘de grote hoop’ gooit, is het gewoon maar €300.

5 gedachten over “Een Getsby creditcard als cadeaubon”

 1. Kan je niet extra geld op de creditcard storten om het restbedrag op de creditcard aan te vullen tot het bedrag van een product dat je wil aanschaffen? Of het restbedrag gebruiken voor tanken van auto?

  Beantwoorden
  • Nee, helaas is het niet mogelijk om het tegoed op te hogen. Dat is juist het vervelende eraan. Het restbedrag gebruiken voor het tanken van de auto zou op zich wel kunnen natuurlijk (mits je niet één cent teveel hebt getankt, wat al best een uitdaging is). Het luxeprobleem wat hier ontstaat is dat ik een leaseauto heb en de brandstof niet zelf hoef te betalen. De oplossing om het tot de cent op te maken aan de pomp is trouwens wel een hele goede oplossing als je inderdaad met regelmaat aan de pomp staat.

   Beantwoorden
 2. Best een leuk cadeau zo. Die prepaid creditcards hebben inderdaad nog flink wat nadelen maar met jouw tips vang je al een hoop af.
  Zo las ik laatst ergens een hack om bij veel meer winkels met een creditcard te kunnen betalen. Stel je hebt een American Express voor de punten of KLM miles, maar de supermarkt accepteert dit niet. Dan zou je kunnen kijken of je ergens cadeaubonnen van de supermarkt kan kopen met je cc, om zo die beperking te omzeilen. Ik hou wel van dit soort creativiteit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.