Ben jij klaar voor een jaar lang korting?

Wie wil dat nou niet? Een jaar lang korting! “Dat ligt er natuurlijk aan waarop!”. Leuke dingen doen! Vaak valt een uitje altijd duurder uit dan je had gepland. Er komen toch opeens nog parkeerkosten bij, natuurlijk wil je op de foto waar je voor moet betalen en achteraf is de snackbar toch wel veel makkelijker dan zelf nog in de weer moeten gaan voor een prakkie. Daardoor kan ik mij indenken dat je veel minder gaat doen. Het kost tenslotte best wel veel. Laten we nou in beginsel die uitjes eens wat goedkoper maken, dan kan je later altijd nog besparen op de rest!

Een jaar lang korting op uitjes

Het klinkt bijna onmogelijk zonder krom te moeten liggen. Maar dat valt reuze mee!! Zolang je maar weet waar je zijn moet. En vaak is dat nog dichter in de buurt dan je denkt. Er is namelijk nog zoveel, zonder dat je je ervan bewust bent. Kortom: ik zou hier eens in investeren!

Hoe kom ik aan die korting?

Ik heb het in dit geval over de Delftpas / Rotterdampas (sorry voor iedereen die niet in de buurt woont….). Een pas die je voor €60 koopt en daarmee een jaar lang gratis of met korting naar 750 uitjes in de buurt kan. Van korting op een drie-gangen menu bij het restaurant om de hoek, voor €5 een dagje naar Diergaarde Blijdorp, een keertje gratis naar verschillende bioscopen en onbeperkt toegang tot verschillende musea en culturele gelegenheden. Kortom: alle uitjes die je in de buurt kan doen, zijn opeens veel goedkoper.

Heel leuk, maar ik kom daar nooit

Dan zijn er natuurlijk alternatieven! Wellicht heeft jouw stad of regio ook een dergelijke pas en kan ook jij met korting allemaal leuke dingen doen. Ook kan je nog altijd gaan voor de museumjaarkaart. Een kaart die je voor €64,95 toegang geeft tot ruim 400 aangesloten musea. Zelfs als je eens in de twee maanden een museum bezoekt heb je het er al uit!

De perfecte manier om de stad te leren kennen

Het voordeel van zo’n lokale kaart, is dat je in een jaar tijd alles kan doen wat de stad rijk is. Van de bioscoop, tot het zwembad, van dierentuin tot pretpark. Je leert de stad echt kennen. Het komende jaar gaan mijn vriendin en ik dan ook zoveel mogelijk van deze uitjes doen. Niet alleen om het maximale voordeel eruit te halen, maar juist om de stad en de regio maximaal te leren kennen.

De ultieme kaarthack

Natuurlijk kan je ook optimaal gebruik maken van een kaart als de Rotterdampas. Weet je bijvoorbeeld nu al dat je komend jaar bepaalde uitjes gaat doen, die goedkoper zijn met een dergelijke pas? Dan loont het om die pas nu al te kopen. Bijvoorbeeld een dagje Duinrell, dagje Diergaarde Blijdorp en een bezoek aan de Euromast leveren al net zoveel korting op als dat de kaart kost. Dat je dan met de kaart ondertussen ook nog een paar keer gratis naar de bioscoop kan, een keertje karten en een paar keer kan gaan zwemmen, is alleen maar mooi meegenomen. Op die manier maak je optimaal gebruik van de kortingen die je krijgt.

Heb jij wel eens een dergelijke pas gehad?

1 gedachte over “Ben jij klaar voor een jaar lang korting?”

  1. Via Eurosparen spaar je ook heel gemakkelijk voor korting op uitjes. En als je meespeelt met de Postcodeloterij blader dan vooral eens door de voordeelagenda!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.