8 cent tekort

Een baalmoment mag ik het niet eens noemen. Het is even vervelend, maar het komt wel. Een paar keer heb ik afgelopen dinsdag gekeken of ik het misschien dan toch zou halen, maar helaas: ik had uiteindelijk 8 cent tekort. Dat waren de 8 cent die ervoor zouden zorgen dat mijn reclame inkomsten uitbetaald zouden worden.

Een hobby die geld opleverd

Het gebeurd niet vaak. Iemand die een hobby heeft waar je geld mee kan verdienen. Toch is dat bij stoppenvoormijnvijftigste het geval. Ik vind het heel leuk om mijn blogs te schrijven en naast dat ik het heel leuk vind, leer ik er ook nog eens heel veel van. Daarnaast probeer ik ook mijn kennis over te dragen. Kennis die heel veel anderen kunnen gebruiken om te (be)sparen, investeren of ter inspiratie.
Nog voordat ik de website überhaupt had gebouwd, wist ik al dat ik een advertentie wilde plaatsen, in de hoop uit de kosten te kunnen blijven. Ik wilde graag een eigen domeinnaam en hosting en dat kost geld.

Verschillende manieren van inkomsten

Tijdens het bloggen ben ik erachter gekomen dat bloggen op verschillende manieren inkomsten kan genereren. Zo zie je regelmatig een bol.com linkje. Zodra je iets via die link aanschaft, krijg ik daar een kleine commissie voor. Het is op die manier zeker leuk om af en toe eens €10 euro overgemaakt te krijgen vanuit die commissie.

Een tweede manier is het plaatsen van een gesponsorde blog. Als blogger krijg je in dat geval geld voor het plaatsten van bepaalde content of links. Dit levert in één keer een leuk bedrag op. Maar, ik moet daar ook heel voorzichtig mee zijn. Het wordt vaak niet gewaardeerd dat ik een advertentie plaats in de vorm van een blog. Daarvoor komen jullie tenslotte niet hier. Hoewel ik er niet negatief tegenover sta, heb ik wel degelijk nee gezegd tegen zulke advertentieblogs. Ik kreeg als voorbeeld blogs over online gokken (en hoeveel geld je daarmee wel niet kon verdienen) en handelswebsites voor cryptocurrency (waarbij je toch voor tenminste €100 euro aan bitcoin moest kopen om überhaupt te kunnen starten). Zaken waar ik dus totaal niet achter sta.

De laatste manier is het plaatsen van een advertentie. Voor mij als blogger is dat het eenvoudigst via Google Adsense. Aan de rechterkant van jullie scherm zie je twee kleine vakjes met zo’n advertentie. Elke keer dat jij zo’n vakje ziet of erop klikt, ontvang ik daar wat voor. Dit geheel werkt via een veilingsysteem. De adverteerder die het meeste wil betalen, die wordt uiteindelijk geplaatst. Natuurlijk moet de inhoud van de advertentie passen bij de website en kan je als blogger ook nog eens aangeven of je bepaalde type advertenties juist wel of niet wil.

Centenwerk

Google Adsense is echt centenwerk. Ik heb wel eens berekend dat ik per dag een paar cent nodig heb aan advertentie inkomsten om uiteindelijk de kosten van mijn blog te kunnen dekken. En hoewel het centenwerk is, valt het uiteindelijk alles mee en is het zeker kosten dekkend. Google betaald uit vanaf €70 en die grens had ik na 13 maanden bloggen al behaald. Dat is toch wel veel sneller dan de 36 maanden die ik in mijn berekening had gebruikt. En nu, op 31 juli stond de teller op €69,92. Ik kom dus net 8 cent tekort om het bedrag uitbetaald te krijgen. Ondertussen is de €70 wel behaald, maar moet ik wachten tot 31 augustus. De stijgende lijn zit er dus wel degelijk in: Ik haal hetzelfde bedrag op in 8 in plaats van 13 maanden.

De keuze

En juist omdat ik dus zeker de kosten van mijn blog kan dekken, sta ik voor een keuze: Minder advertenties of meer doen. Ik heb gekozen voor het tweede. Juist met die extra inkomsten kan ik af en toe een boek kopen, een investering voor m’n blog doen of andere leuke dingen om S V M V nog beter te maken. De hoeveelheid advertenties zal dus dan ook gewoon gelijk blijven zoals het nu is. Juist om inhoud en kwaliteit gelijk te houden of misschien zelfs te verbeteren.

3 gedachten over “8 cent tekort”

  1. Ik zie ook mijn Adsense inkomsten langzaam stijgen, maar het blijft inderdaad centenwerk (bij mijn huidige bezoekersaantallen). Een paar euro per maand, maar dat is voldoende om de hosting en domeinkosten van te betalen.

    Uiteindelijk sta ik wel open om mijn blog als side hustle te zien, en dus een tweede inkomen te genereren via de site. Ik denk echter niet dat Adsense daar de aangewezen route voor is. Heel leuk om hier en daar wat bij te verdienen (wellicht een paar honderd euro per jaar als je een iets grotere site hebt) maar daar blijft het bij. Met affiliates en gesponsorde artikelen moet je meer kunnen verdienen.

    Beantwoorden
  2. Jammer van die 8 cent, maar het mooie is dat je dan wel je inkomsten van augustus volgende maand meteen volledig mee krijgt uitbetaald! Dat scheelt dan toch weer, hoef je daar minder lang op te wachten 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.