10 leuke weetjes over StoppenVoorMijnVijftigste.nl

Op het moment dat jij dit leest, zitten wij in Frankrijk. Even een weekje er tussenuit. Natuurlijk gaat stoppenvoormijnvijftigste.nl gewoon door. Zoals zondag al aangegeven wel net even anders dan normaal. Deze week toon ik je namelijk mijn verzamelingen. Verzamelingen aan lijstjes welteverstaan. Elke blog weer een nieuw lijstje waarvan ik het de moeite vind om hem met je te delen. Vind je de lijstjes maar niks? Niet getreurd! Volgende week is SVMV er weer als vanouds. Voor nu in ieder geval heel veel plezier met het lijstje van vandaag: 10 weetjes over SVMV

De laatste lijst

Met een iets lager tempo als normaal is dit ondertussen het derde lijstje. Zondag begon ik met gratis uitjes voor in de vakantie en in de vorige blog ging het over geldfeitjes. Twee onderwerpen waar ik maar niet over kan stoppen. Vandaag het derde onderwerp waar ik niet over kan stoppen: mijn eigen blog. Ben je de lijstjes als zat? Niet getreurd. Vanaf maandag zijn de lijstjes (voorlopig) weer verleden tijd 🙂

1. SVMV is niet online begonnen

Ik had ooit het idee om een website te maken om alle kennis die ik heb te delen. Maar voordat die online kwam, heb ik eerst wat schetsen gemaakt. Gewoon uit de losse pols op een kladje. Niets meteen online beginnen. Nee, het allereerste begin van deze blog was op papier!

2. 2019 breekt alle records!

Oh wat ben ik trots op puntje twee. Op het moment van schrijven weet ik namelijk al zeker dat 2019 beter wordt dan heel 2018. Vorig jaar had ik namelijk ongeveer 129.000 paginaweergaven. Terwijl ik dit schrijf, zijn dat er al 125.000. Nog maar 4.000 te gaan in de komende 6 maanden om dit aantal te evenaarden. Je snapt het denk ik wel, dat gaat wel lukken.

3. Niet de enige site op deze hosting

Wanneer je een website hebt, heb je daar vaak een hosting pakket bij. Daarbij kan je natuurlijk ook meerdere websites op één pakket draaien. En dat gebeurt ook bij stoppenvoormijnvijftigste. De website van onze podcast (www.goedmetgeldpodcast.nl) draait namelijk ook op deze omgeving. Ik ben er helemaal tevreden over. Ben je ook aan het nadenken om over te stappen of gewoon te beginnen met een blog? Ik raad zeker mijn hostingprovider aan.

4. We zijn er nog lang niet

Natuurlijk is het gaaf wat ik ondertussen bereikt heb. Een goedlopende blog, veel bezoekers en steeds meer bekendheid. Maar voor m’n gevoel zijn we er nog niet. Er gaat dus ook zeker nog heel veel nieuwe content van mij afkomen. Plannen genoeg om nog een hele tijd door te gaan 🙂

5. Deze blog wordt vooral onderweg geschreven

Ik ben DOL op de trein. Je reist supersnel, weet hoe laat je (ongeveer) aankomt en kan ondertussen nog eens wat doen ook. Mijn reistijd van en naar mijn werk besteed ik dan ook vooral al bloggen. Grote kans dus dat de blogs die jij leest geschreven zijn met 140 kilometer per uur 😉

6. Ik raak nooit uitgeleerd

Heel cliche natuurlijk, maar elke dag leer ik weer. Elke dag kom ik weer (domme) fouten tegen en elke keer kom ik weer tot nieuwe inzichten door weer iets nieuws te proberen. Zo zijn er elke keer weer onderwerpen waar ik (nog) niets van weet. En als je er dan iets over wilt schrijven, is het toch wel van belang dat er meer kennis bijkomt. Niet alleen mijn kennis over geld en financiën wordt steeds groter. Ook de kennis van bloggen en podcasten groeit nog steeds. Wist je bijvoorbeeld dat Google z’n algoritme met regelmaat aanpast, waardoor ik de kans loop ‘opeens’ veel minder gevonden te worden. Dat terwijl Google juist zorgt voor een aanzienlijk deel van mijn bezoekers.

7. Bijna verlengen

Toen ik mijn domein en de hosting ging regelen, wilde ik dat niet voor slechts één jaar doen. Nee, meteen drie jaar. Als ik het doe, doe ik het goed. Over drie jaar ben ik het of meer dan zat, of staat er echt wat. Ondertussen heb ik nog 5 maanden te gaan voordat die drie jaar om zijn. Jij weet zeker wel welke van de twee opties het is geworden.

8. Een vast patroon is om van af te wijken

Wist je dat ik echt niet altijd om de dag blog? Mijn eerste 10 blogs zijn bijvoorbeeld op dagelijkse basis verschenen. Iets wat overenthousiast ben ik er toch achtergekomen dat dat echt te veel was. Maar niet alleen toen heeft er een verandering plaatsgevonden. Zo heb ik mijn blog wel eens twee weken stilgelegd omdat ik ziek was en ook nu verander ik mijn blogpatroon door vakantie. Tja, het is heerlijk om een patroon te volgen, maar opeens een aantal blogs vooruit werken lukt mij dan toch net niet.

9. Om 07:07 staat de nieuwe blog online

Het is je misschien nooit opgevallen. Maar vrijwel alle blogs verschijnen om 07:07 ’s ochtends. Waarom? Omdat ik simpelweg te lui ben er meer moeite voor te doen. Als ik de tijd intyp, is twee keer hetzelfde typen het makkelijkst. Vandaar 07:07.

10. Jouw mening is meer dan welkom

Als blogger is het wel eens lastig. Je hebt namelijk geen directe interactie met de lezer. En dat terwijl ik dat toch wel heel leuk vind. Daarom nodig ik je ook met regelmaat uit om te reageren. Gewoon hieronder of met een mailtje. Ik lees altijd alles en doe ook zeker mijn best om te reageren (hoewel ik ook moet bekennen dat dat niet altijd meer lukt). Maar juist vragen en verzoeken om ergens een blog over te schrijven vind ik erg leuk. Dat geeft tenslotte toch aan dat het onderwerp waarover ik blog, aanslaat. Schroom dus vooral niet als je een keer je mening wilt geven of contact wilt hebben, om een mailtje te sturen naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl.

3 gedachten over “10 leuke weetjes over StoppenVoorMijnVijftigste.nl”

  1. Altijd leuk om wat meer te weten te komen over het ontstaan en de ontwikkeling van de blog zelf.

    Ideaal dat je de (vaak nutteloze) reistijd zo kan besteden.Mooie groei in bezoekersaantallen ook!

    Beantwoorden
  2. Leuke feitjes over je blog! Heb je ook nog inzichten waar de (sterk) stijgende bezoekersaantallen vandaan komen, naast gewoon het veel meer posten?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.