Zelf strooigoed maken

Hoewel het nog ruim drie weken duurt, toch alvast de nodige voorbereiding. De goedheiligman komt eraan. Dat betekend weer lijstjes maken, inkopen doen, dichten, creatieve surprises maken en vooral heel veel gezelligheid. Maar zo zijn er ook Sinterklaas hacks. Want sommige dingen kunnen gewoon slimmer.
Vandaag: Waarom zou je zelf strooigoed willen maken?

1 september

Jaarlijks is één september de grote dag: het strooigoed ligt dan weer in de winkel. Het officiële begin van de decemberperiode. Tot nu toe heb ik alle impulsen kunnen tegenhouden om het zelf al te kopen. Wij hebben dus nog geen kruidnoot op! Maar toch loop ik er steeds langs en dan valt het op: er is voor ieder wat wils!

Strooigoed

Van chocoladeletters, kruidnoten, chocolade munten tot verzin het zo gek. Het is er allemaal. Maar wat ik mij als kind kan herinneren was het strooigoed. Een hand vol lekkers, bestaande uit van alles wat. Kruidnoten, schuimpjes, zuurtjes, tumtum en ga zo maar door. Heerlijk vond ik dat (en stiekem nog steeds). Maar er is een groot nadeel: als je het kant en klaar koopt, is het vaak al oud. De combinatie snoep en kruidnoten gaan vaak niet goed. Gelukkig is daar tegenwoordig ook een oplossing voor. Tegenwoordig koop je een zak kruidnoten met daarin een ander zakje vol schuimpjes, zuurtjes en alles om erdoorheen te mixen. Zo is het nog niet oud op het moment dat je het koopt. Goed idee!

Maar toch maak ik het liever zelf

Vandaag geen bespaarblog. Het zelf maken van strooigoed heeft eigenlijk niks met geld besparen te maken. Ik vind namelijk strooigoed maar deels lekker. Vooral de hartjes en tumtum vind ik geweldig om tussen de kruidnoten te vinden. Maar strooigoed zit altijd vol schuimpjes. En die vind ik niet zo lekker. Daarom maak ik het strooigoed liever zelf. Ik koop een grote zak kruidnoten en een zak van alles wat ik erdoor wil mixen. Ik heb eigenlijk geen idee of het nou veel duurder of goedkoper is. Maar ik weet wel dat ik het veel meer waardeer dan het kant-en-klare pakket met strooigoed. Dat is het mij zeker waard!

Nog een stapje verder gaan met je eigen strooigoed maken?

Natuurlijk kan je ook nog een stapje verder gaan. Op een druilerige zaterdag of zondag is het tenslotte heel erg leuk om met de (klein)kinderen kruidnoten te bakken. Nu is daarvoor al het perfecte moment om dat voor te bereiden. Tijdens het wekelijkse boodschappen doen alvast de ingrediënten meenemen, zodat je het zo uit de kast kan trekken. Heel veel plezier en een lekker resultaat. Het zal zeker niet zo goedkoop zijn als een zak kruidnoten, maar wel veel goedkoper dan een middagje naar het indoor speelparadijs 🙂

Hoe ga jij het doen?

Ik ben dol op de Sinterklaasperiode! Al eerder heb ik een blog geschreven hoe je het Sinterklaasgevoel (goedkoop) in leven kan houden. Maar hoe gaan jullie dat doen? Laat het vooral aan mij weten (hieronder of via svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl), dan verwerk ik het zo mogelijk in een toekomstige blog! Iedereen kan er tenslotte van leren hoe je (goedkoop / goedkoper) de december periode door kan komen!

1 gedachte over “Zelf strooigoed maken”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.