Welkom 2017!

Eindelijk! Het is 2017 šŸ™‚ Ik heb er heel veel zin in. 2016 was voor mij geen leuk jaar. Juist daarom vind ik het zo fijn dat ik het eindelijk 2017 mag noemen. YES!

Ik heb net een weekje vrij achter de rug en waar ik normaal gesproken mijn blogs al klaar heb staan voor een paar dagen, schrijf ik deze blog pas de dag ervoor. Niet mijn goede voornemen voor 2017. Wel mijn goede voornemen is lekker door te blijven bloggen. Ik vind het namelijk wel erg leuk. Vooral het feit dat ik hier ongegeneerd kan schrijven over de financiĆ«le zaken die mij bezig houden voelen goed. Voor mij is op deze manier dat stukje taboe toch doorbroken. Nog andere goede voornemens?Jazeker! Ik ga verhuizen! Nog vier weekjes werken en dan de hele maand februari klussen, opknappen en verkassen. Ik kan niet wachten. Hoewel ik wel in dezelfde stad blijf wonen, is mijn doel ook om nieuwe mensen in die stad te leren kennen. Ik ben hier ooit gaan wonen met de gedachte na acht maanden weer verder te verhuizen. Die acht maanden is 4,5 jaar geworden.  Dit nieuwe jaar dus een mooie reden om mij nog definitiever te settelen.

Gestelde doelen

Begin december schreef ik mijn blogdoelen die ik op 1 januari bereikt wilde hebben. Mijn doelen waren:

 • Een nieuwe piek van 175 bezoekers op 1 dag
  Dit doel heb ik GEHAALD! De piek van vorige maand (141 gebruikers op 1 dag) is 3x overschreden en de nieuwe piek ligt op 176.
 • In totaal 13.000 paginaweergaven
  Dit doel had ik gesteld naar aanleiding van de pagina weergaven in november maal twee plus een beetje. Dit doel heb ik dan ook GEHAALD! Er zijn in totaal 14061 pagina’s weergegeven šŸ™‚
 • 15 mensen die via e-mail geabonneerd zijn op mijn blog
  Dit doel heb ik helaas niet behaald. De teller is blijven steken op tien.
 • 5 facebook vind-ik-leuks
  Ook dit doel is niet behaald. Ik heb nu drie facebook volgers. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik tot aan Kerst niets met mijn facebook heb gedaan. Ondertussen post ik nieuwtjes of andere interesante artikelen die mijn blog zelf niet halen. Zeker dus een aanrader om te volgen welke artikelen ik verder aanraad!
 • Op gemiddelde basis ā‚¬0,02 cent per dag ophalen
  Ik heb ergens gehoord dat je niet hoort te praten over de google Adsense inkomsten. Dit is dan dus ook de laatste post waarin ik over mijn adsense zal spreken. In december heb ik op 1 dag na, minimaal ā‚¬0,02 behaald aan advertentie views. Nu zijn deze inkomsten in de maand december ook hoger, omdat adverteerders meer ervoor willen betalen, maar hier ben ik zeker blij mee. Uiteindelijk had ik in de decembermaand 3x het bedrag dat maandelijks nodig is, om na 3 jaar uit de kosten te zijn. Daar ben ik zelf zeer tevreden over!

Nieuwe blog doelen

Heel flauw, maar ik ga mijzelf maar Ć©Ć©n doel stellen:
Plezier houden in het bloggen.
Uiteindelijk maakt het namelijk helemaal niet uit of er nou 10, 100 of 1000 mensen mijn blogs lezen, als ik het niet leuk vind om te doen, wordt het een belasting. Natuurlijk geniet ik ervan als veel mensen mijn blogs lezen en ook vooral reacties stel ik erg op prijs, maar uiteindelijk moeten we er vooral lol inhouden. Verder zit er nog steeds een stijgende lijn in mijn bezoekersaantallen, dus jullie vinden het ook leuk om af en toe eens terug te komen… Wat wil ik nog meer?!?

Financieel 2017

Voor mijn financiƫn zal 2017 een onrustig jaar worden. Verhuizen kost veel geld en mijn spaarsaldo zal dan waarschijnlijk ook grotendeels verdwijnen. Ik heb al eerder in mijn blog beschreven dat ik hierin vals zal spelen door zoveel mogelijk in februari te administreren. Verder zijn mijn doelen om door te gaan met mijn crowdfunding, mijn spaarsaldo weer op acceptabel niveau te brengen en mij te oriƫnteren op (beheerd) beleggen.

2016

Om het afgelopen jaar dan even extra af te sluiten toch nog een kort jaaroverzicht. Ik heb mijn doelen al behandeld, dus nog even wat blogstats:
Het best gelezen artikel is Echt of Nep en is wel 675 keer gelezen. Ook aan de reacties te zien was dit een artikel waar veel mensen naar gezocht hebben. Schande eigenlijk dat oplichters zulke dingen verzinnen, maar ik hoop dat mijn blog ook een waarschuwende functie heeft gehad.
Verder zijn er 2003 mensen op mijn blog geweest, waarvan er ruim 600 een keertje zijn teruggekomen! Verder zijn er 136 reacties (waaronder erg veel van mijzelf natuurlijk) en is er 380 keer een klik geweest van google naar mijn blog toe. En ik ben heel blij met deze resultaten! Mijn blog wordt dus gelezen en mensen komen terug om nog eens iets te lezen. Geweldig!

Dan als laatste mijn welbekende tabel met de resultaten:

Zoals jullie kunnen zien waren mijn spaarratio’s voor deze maand niet heel erg goed… Dat komt omdat ik mijn zorgverzekering en andere verzekeringen dit jaar al heb betaald, voor volgend jaar.

Trots

Uiteindelijk ben ik ook erg trots. Zonder er noemenswaardige dingen voor te laten heb ik toch deze resultaten bereikt. Met een spaarratio van 29,7% op puur mijn maandsalarissen en 45,26% als wordt gekeken naar alle inkomsten ben ik daar heel erg blij mee. Hoewel dit jaar de bonus en overuren erg hoog uitpakten vind ik die bijna 30% al ruim genoeg om tevreden naar mijn overzichtje te kijken. Verder ben ik dus nu voor 12,11% financieel onafhankelijk (Lees: 12,11% van mijn uitgaven kon met rente inkomsten betaald worden). Dit zal volgend jaar wel weer een stuk teruglopen, omdat mijn vaste lasten behoorlijk omhoog gaan. Maar toch… Ik ben al op 12%! EN ik heb nog 24 jaar te gaan.

Crowdfunding

Ik had in een eerdere blog al aangekondigd dat mijn crowdfunding in 2015 ronduit belabberd was. Ik had na afschrijvingen een rente van -5%. Ik heb in oktober 2015 mijn tactiek aangepast en dat moet in 2017 zijn vruchten gaan werpen. Tot die tijd zou ik in 2016 nog wat vervelende naweeen ervaren. En die voorspelling is uitgekomen. Na aftrek van standaard platform kosten en afschrijvingen heb ik een rente van -0,028%. Nog steeds vervelend dat het negatief uit is gepakt, maar toch had ik op dit resultaat gehoopt. Ik heb tenslotte ook ervaren dat het veel slechter kan!

Tot zover mijn jaaroverzicht van 2016 en doelen voor 2017: Vooral veel plezier blijven beleven aan het bezig zijn met mijn financiƫn, veel nieuwe dingen leren en er een heerlijk 2017 van gaan maken!

6 gedachten over “Welkom 2017!”

 1. Mooie statistieken hoor, met uitzondering van de crowdfunding helaas. Hoop dat 2017 beter gaat worden op dat vlak (en voor de rest natuurlijk ook!).

  Sterkte met verhuizen, moet je nog veel doen?

  Beantwoorden
  • Ik had m’n crowdfunding resultaten ook liever beter gezien, maar dat is helaas niet anders. Dat 2017 maar betere resultaten mogen brengen šŸ™‚
   Mijn verhuizing zie ik nog helemaal zitten! Ik huur nu gemeubileerd, dus alle nieuwe meubels worden bezorgd en hoef ik niet zelf de sjouwen. Mijn nieuwe appartement heeft verder een nieuw likje verf en behangetje nodig, dus dat valt gelukkig allemaal mee. Daar gaat natuurlijk nog wel een blog over geschreven worden šŸ˜‰

   Beantwoorden
 2. Ohjee… Er is een fout geslopen in mijn post… De rente na aftrek van kosten en afschrijvingen dit jaar is niet -0,34%, maar slechts -0,028%. Door een foutje in mijn automatische excel berekening zette hij het percentage weer automatisch om naar een jaar (*12). Dat valt dus op zich weer alles mee in de statistieken en is ondertussen in mijn blog aangepast.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.