Wachtverzachters

Welkom bij mijn 100e blog! Helemaal leuk, dank voor alle felicitaties etc etc.

Zo, genoeg bij stilgestaan. Het is heel leuk om je 100e blog te gaan schrijven, maar ik heb er afgelopen woensdag al bij stilgestaan en vind het wel weer mooi zo. Vieren moet kunnen, maar overdrijven is ook zo wat. Vandaag: wachtverzachters

Ik sta al ruim twee weken in de rij! Bij een supermarkt… En niet zomaar eentje, nee de nieuwste concurrent van de Albert Heijn en de Jumbo. En dan al twee weken in de rij… Gek zeg! Niet als ze echt zijn wat ze beweren: De goedkoopste, gratis thuis! Ik sta in de rij bij de Picnic.

Picnic?!?
Yes, de nieuwste speler in supermarktland. Nadat de Jumbo alle Schuitema winkels had overgenomen, zijn er twee reuze spelers over in Nederland. De Appie en de Jumbo. Maar, een paar ondernemers willen daar verandering in brengen. En of het ze gaat lukken weet je natuurlijk nooit, maar gezien de oprichters onder andere ook Tango en Routemobiel hebben opgezet, marketing directeur waren van Albert Heijn en C1000 en eigenaar waren van personalisatiesoftware van webshops, zit er wel degelijk een hoop kennis in huis. Maar wat is het nou precies?
Picnic is een supermarkt en bestaat sinds 2015. Ze doen precies wat alle nieuwe winkels tegenwoordig doen. Ze openen een webshop in plaats van een winkel. En dat proberen ze zo slim mogelijk te doen met een eigen distributienetwerk van elektrische wagentjes. En deze rijden niet zoals de appie op en neer door de wijk, nee, ze rijden net als een bus een vaste route. Dat scheelt heen en weer rijden en maakt het geheel dus alleen maar efficiënter.

Thuisbezorgd: dat kost geld!
Picnic wil de de goedkoopste supermarkt zijn. En dat, inclusief gratis thuisbezorgen. Ze leggen dat vrij simpel uit: een gewone winkel heeft een bepaald percentage marge op producten. Van die marge moet het personeel, distributie en een gigantisch pand met parkeerplaatsen op een A-locatie betaald worden. En dat pand is een grote kostenpost. Wij hebben dat pand ingeruild voor het bezorgen van de boodschappen. En vervolgens zijn onze voorraden ook veel beter op de vraag aangepast. Voor 23:00 besteld kan morgen bezorgd worden. Om 23:00 gaat dus de bestelling naar de bakker en hoeven wij geen broden weg te gooien.

En juist omdat ze dus aangeven de goedkoopste te zijn, samen met deze onderbouwing, geloof ik er ook wel in. Ik denk wel dat een supermarkt op deze manier een goedkope concurrent kan worden van de grote supers.

Maar ehh: die wachtrij
Tja, dat vind ik dus ook een beetje jammer. Ze zijn pas net actief in mijn gemeente (de dekking is ook nog lang niet dekkend…) en ze beginnen klein. Eerst gaan er enkele wagentjes rijden en wekelijks volgen nieuwe. Wekelijks kunnen ze dus meer klanten gaan bedienen. Tot die tijd zal ik dus nog even moeten wachten. Maar zelfs daar hebben ze wat op gevonden: Wachtverzachters. Sta je in de wachtrij, krijg je elke week een nieuw product als wachtverzachter. Bestel je vervolgens binnen twee weken nadat je kan bestellen, ontvang je die wachtverzachters gratis! Tot nu toe heb ik al een tros bananen en een pak stroopwafels. Ik sta ondertussen op plek 993 dus ben er in twee weken tijd al 400 plaatsen opgeschoven. En ik ga het zeker eens proberen. Wellicht bevalt het en zijn ze echt de goedkoopste 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.