Voordelen van intercontinentaal vliegen

Groeten vanuit Amerika! Het land van The American Dream, hoge  gebouwen en uitgestrekte velden. Ik ben een week in Chicago voor mijn werk om een conferentie bij te wonen. En dat heeft impact! Naast dat ik hier heel veel leer en vele nieuwe connecties op ga doen, zullen mijn blogs ook wat korter zijn de komende dagen. Het schema is er druk en op het moment dat normaal mijn blog verschijnt is het bij ons zo middernacht. Toch zijn er natuurlijk altijd zaken die geld schelen of opleveren. Vandaag een overzichtje van de voordelen die ik tot nu toe al ben tegengekomen!

Reizen naar Amerika is voor ons veel goedkoper

Gefeliciteerd! Voor de eerste besparing hoef je al niets te doen. Als Europeaan heb je het grote voordeel dat je over het algemeen geen visum aan hoeft te vragen in Amerika als je daar voor een korte periode heengaat. Een ESTA is vaak al voldoende. Het verschil? Veel kosten en tijd! Een ESTA aanvragen kost zo’n €14 en duurt een uur of twee. Een visum aanvragen kost al snel €250 en kost een paar dagen. En het mooiste: je hoeft er niets voor te doen.

De tijd

Naast het tijdsverschil is er nog een voordeel: je hebt opeens tijd! Aangezien wij ons nog niet kunnen teleporteren, duurt de oversteek naar de andere kant van de oceaan zo’n 8 tot 10 uur. Hoewel die uren niet de meest comfortabele uren zijn (je zit tenslotte op een vrij kleine stoel met te weinig beenruimte gedurende een uur of 10), levert het wel opeens een zee aan tijd op. Heb je een beetje geluk, dan biedt jouw airline de nieuwste films aan op het entertainmentsysteem. Ook bijslapen is natuurlijk een hele fijne optie. Je kan toch niet veel doen, dus dan maar wat bijslapen. Mijn vlucht vloog letterlijk en figuurlijk voorbij. Na drie films, twee afleveringen van series en een uurtje slapen zaten we al aan de overkant. Het kan slechter!
Wil je nou niet helemaal je tijd verdoen, dan kan je natuurlijk altijd nog gebruik maken van de uren om een boek te lezen, te studeren of je mail te beantwoorden. Mijn collega vond het heerlijk. Hij kon eindelijk alle achterstallige mails beantwoorden, zonder dat er een constante stroom van nieuwe mails bijkwam. Het enige wat hij bij aankomst nog moest doen was zijn laptop aan het internet verbinden, zodat er een gigantische stroom e-mails verzonden kon worden.

Invoeren

Hoewel je hiervoor wel eerst geld moet uitgeven, levert het direct een enorme besparing op. Vaak zijn bepaalde producten in het land van bestemming veel goedkoper. Koop je ze in Nederland komen er vaak nog invoerrechten bij etc. Echter mag je als persoon tot een bepaald bedrag aan goederen invoeren zonder daar invoerrechten over te betalen. Zeker als je toch al van plan was iets te kopen, kan het geen kwaad om gebruik te maken van je trip.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook de nodige nadelen aan ver vliegen, tijdsverschillen en verschillende valuta’s. Eerder heb ik al eens geschreven hoe je zo goedkoop mogelijk met andere valuta om kan gaan. Ook het lange wachten bij paspoortcontroles is een ergernis. En hoewel ze hier in Chicago vele machines hebben om automatisch jouw vingerafdrukken te controleren, moest alsnog 80% van de mensen langs een persoon omdat het misging. Tja, dat noem ik dan wel echt een falend systeem…

Wat zie jij als grootste voordeel van een intercontinentale vlucht?

3 gedachten over “Voordelen van intercontinentaal vliegen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.