Betalen om reclame te mogen zien

Het zou toch de omgekeerde wereld zijn. Waar je nu betaald om een programma te kunnen zien, zou je betalen om naar reclames te mogen kijken. Lekker even een avondje commercials bingen. Gewoon omdat het kan en het zo heerlijk ontspant. Vooral natuurlijk op het moment dat je helemaal niets nodig hebt ga je juist naar een uurtje reclames aanzetten, om nog even te kijken wat je eventueel nog aan zou kunnen schaffen. Gelukkig is dit niet zo. We kunnen nog steeds een avondje heerlijk tv kijken en daar betalen we dan ook voor. Toch… ?

Mijn vriendin en ik zijn groot fan van Netflix. Heerlijk een avondje op de bank een goede film kijken. En wanneer we niet zoveel tijd hebben een aflevering van onze favoriete serie. TV kijken we al bijna niet meer. En als er dan een programma is wat we dan graag nog willen zien, kunnen we altijd terugkijken via uitzending gemist.

Het TV abonnement de deur uit

Vorig jaar hebben we het als eens ter discussie gesteld: gaan wij nog door met het TV abonnement? Stiekem kijken we bijna geen TV meer, dus waarom zouden we. Toch hebben we het er maar even aangehouden. Je weet maar nooit!

Een avondje echt TV kijken

En laatst was het dan zover. Er werd een avondje ouderwets TV gekeken. Tussen verschillende kanalen werd gezapt. Van Utopia naar de rijdende rechter, door naar een ander John Williams programma en weer terug naar Utopia. Alhoewel… Het ging eigenlijk iets anders. Utopia, reclame. Door naar de volgende zender: Reclame. Door naar de derde zender. De laatste 2 minuten van dat programma en jawel: reclame. Terug naar Utopia: nog steeds reclame. De rijdende rechter ging weer verder. Even geen reclame. “Dan gaan we nu even naar de commercials.” GRRRR!!!! Ik dacht dat het een avondje TV kijken was. Maar het was meer een avondje reclames kijken.

En daar betaal je dan voor…

Misschien wel mijn grootste frustratie: Het geld! Wij betalen €7,50 voor het goedkoopste TV abonnement. €7,50… We kijken al niet heel veel en wanneer we dan kijken worden we overspoeld met reclames. “Koop nu dit”, “verzeker je voor dat” en “besef je wel dat je dit ECHT nodig hebt! Onmisbaar in elk huishouden”. GATVER! En daar betaal ik dan ook nog eens voor om naar te mogen kijken.

Dan toch maar weer naar Netflix. Waar het goedkoopste abonnement €8,00 per maand kost (dus wel €0,50 meer) is het aanbod veel groter, omdat je gewoon vrij kan kiezen wat je gaat kijken. Je bent niet meer afhankelijk van de programmering en hoeft nooit meer om precies 8 uur op de bank te zitten. Nog een groter voordeel: Je hebt geen reclames! Nul, noppes, nada! Daarbij is het ook nog eens mogelijk om Netflix met vrienden te delen, waardoor het zelfs nog goedkoper wordt!

Europa heeft het erger gemaakt

Ik ben zeker niet tegen Europa. Eerder voor. Maar door een wijziging in de wetgeving is het ons nog meer gegund om reclames te kunnen bingen. Vroeger mocht er namelijk per uur maximaal 12 minuten aan reclame uitgezonden worden. 20% van de tijd. Sinds 2016 is dit veranderd. Zenders mogen tussen 7:00 en 23:00 niet meer dan 20% van de tijd reclame uitzenden. Ze kunnen dus minuten opsparen in de ochtend (als er toch niemand kijkt) en gebruiken in de avond. Daardoor is het mogelijk dat ook jij steeds kortere reclame onderbrekingen hebt. Want wie wil nou de rijdende rechter of the Big Bang Theory als er ook gewoon reclame is.

Besparen

Je ziet het waarschijnlijk wel aankomen: dit jaar gaan we weer overleggen of we het tv abonnement wel aanhouden. We kijken eigenlijk alleen nog maar Netflix. Komt er nou echt iets op tv, kan je het altijd nog via uitzending gemist terugkijken. Toch weer een besparing van €90 op jaarbasis!

Hoe vaak kijk jij nog naar reclame tv?

 

4 gedachten over “Betalen om reclame te mogen zien”

 1. Helaas staat CSI niet op Netflix, dat keek ik dus op tv, maar ik had een opnamepakket voor €5 per maand. Opnemen en de reclame lekker doorspoelen. Nu heb ik alles gezien en het opnemen pakket opgezegd. Ik hou nog wel mijn tv abonnement, vooral omdat de kinderen het nog veel kijken en als ik zelf eens overdag comedy central kijk is dat zonder reclame 🙂

  Beantwoorden
  • Wat goed dat je het opnamepakket ook weer hebt opgezegd nu je er geen gebruik meer van maakt! Met kinderen snap ik dat het tv abonnement inderdaad een gewenst onderdeel kan zijn. Zoveel heeft Netflix nou ook weer niet voor kinderen…

   Beantwoorden
 2. ik neem alles op wat ik denk leuk te vinden en skip dan de reclames. het is idd gods geklaagd dat je zoveel reclame door je strot krijgt geduwd. ik overweeg ook steeds opnieuw stoppen of niet…..blijft lastig

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.