Twee jaar StoppenVoorMijnVijftigste

Whoohooewww!!

Het is zover! Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat ik mijn eerste blog publiceerde. Het is twee jaar geleden dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en ben begonnen met op papier zetten van mijn doel: “Financieel onafhankelijk zijn en kunnen stoppen met werken op het moment dat ik 50 word”.

En wat is er veel gebeurd! In twee jaar tijd zijn er 360 artikelen verschenen op deze blog over van alles wat maar met geld en financiën te maken heeft. Vandaag een terugblik van de hoogte en dieptepunten van 2 jaar stoppen voor mijn vijftigste!

Al snel opgepikt

Ik had geluk! Mijn blog werd al redelijk snel opgepikt. Ik begon met zo’n 6000 pageviews in de eerste maand die ik redelijk stabiel kon houden. Mijn doel: zorgen voor een trouwe groep lezers. Zolang de aantallen stabiel bleven of licht stegen, was ik al meer dan tevreden. Het hoefde niet snel. Ondertussen twee jaar later is het aantal bezoekers per maand behoorlijk gestegen. Momenteel ben jij één van de 4500 bezoekers die maandelijks mijn blog bezoekt. In die twee jaar tijd is het aantal pageviews per maand ook verdubbeld. Een stijging die in de afgelopen twee jaar erg constant is verlopen. Doel bereikt al zeg ik het zelf 🙂

Februari 2017 een hoogte en dieptepunt

Verhuizen en daardoor geen goede bezoekcijfers. Ik had wel een nieuw huis en zit daar helemaal op m’n plek! Helaas ging dat wel ten koste van mijn blog. Dat is toch wel de samenvatting van februari 2017. Ik was drie maanden aan het bloggen, maar mijn focus lag voornamelijk op mijn verhuizing. En dat merk je dan direct. De bezoekcijfers daalden en de inspiratie vloeide weg. Ondertussen heb ik dat al ver achter mij gelaten. Hoewel inspiratie voor elke blogger wel eens moeilijk is, heb ik na die tijd elke keer weer voldoende inspiratie gehad om een blogje te schrijven. Dat ging dan van een uitleg hoe iets werkt tot een review van een boek of mijn mening over een bepaald artikel.  Elke keer lukt het weer om een leuk artikel online te zetten.

Gevonden worden

Iets waar ik mij steeds vaker op probeer te focussen, is gevonden worden. Want, net als ieder ander wil ik graag groeien. Dat is mij in de afgelopen twee jaar al gelukt, maar dat probeer ik elke dag weer een beetje opnieuw voor elkaar te krijgen. En zoiets bereik je vooral door gevonden te worden. Zo heb ik op advies van marketing madame wat kleine wijzigingen doorgevoerd in mijn blog, zodat Google mij eerder aanraadt. Ook word ik met enige regelmaat benaderd door bedrijven. Om een artikel te publiceren, maar zeker ook om een interview te geven. Helaas is dit nog nooit tot een concrete publicatie gekomen. Als ik al geïnterviewd werd, dan werd het verhaal niet gepubliceerd. Jammer, maar zeker een grotere uitdaging voor in de toekomst. Ik geloof namelijk dat er veel meer mensen kunnen profiteren van mijn blog. Het gaat niet altijd om volledig financieel onafhankelijk willen worden. Het kan net zo goed gaan om crowdfunding of alles financieel weer op een rijtje te krijgen. Of gewoon voor de lol, omdat ik leuke en verrassende onderwerpen aanhaal. Er zijn dus nog genoeg groepen mensen die denk ik zeker wel geïnteresseerd zijn in mijn blog, maar die ik nog niet bereikt heb.

Hoe sta ik ervoor?

Vorige maand heb ik voor het eerst een echt bedrag gepubliceerd. Ik had over de maand september €253.32 aan rente ontvangen. Om die lijn van publicatie door te zetten, vandaag ook de inkomsten van afgelopen maand. In de maand oktober heb ik €273.48 aan rente ontvangen. Een grote groei ten opzichte van de maand ervoor. Daar moet wel bij gezegd worden dat er afgelopen maand  wat afgeschreven projecten alsnog betaalden. Dit gaf een extra goede rente deze maand.

De lange termijn groei

Natuurlijk zijn twee maanden die het goed doen geen goed gemiddelde om mijn voortgang weer te geven. Toch loop ik nog goed op schema. Zo heb ik berekend dat ik zo’n €600 per maand extra moet investeren om op mijn vijftigste te kunnen stoppen met werken. Daarbij heb ik ook berekend hoeveel rente inkomsten in zo’n maand heb met het verwachte geïnvesteerde bedrag. En na ruim twee jaar zit ik nog steeds netjes op schema. Ik ontvang net iets meer dan gepland aan rente inkomsten. En elke maand wordt dit bedrag weer een klein beetje hoger. Op dit moment zo’n €4 per maand. Vier euro per maand die ik extra verdien, zonder ervoor te hoeven werken. En dat voor de rest van mijn leven!

Nog meer toppers in de afgelopen twee jaar

Natuurlijk zijn er nog meer blogs die in de afgelopen twee jaar erg veel bezoekers trokken. Van besparen op de verzendkosten bij Bol.com tot aan de goed gelezen review over een supermarkt. Blogs die elke maand weer de nodige bezoekers trekken. Maar daarnaast zijn er ook nog twee toppers die mij persoonlijk steunen. Mijn moeder die trouw mijn blog leest en elke keer weer een appje stuurt als er rare dingen in mijn blog staan. Iets wat ze helemaal niet hoeft te doen, maar waar ik toch wel heel erg blij mee ben. En daarnaast ook mijn vriendin. Naast dat zij afgelopen jaar zelf ook een blog heeft geschreven, steunt zij mij precies waar nodig. Allereerst leest ze de voor mij belangrijke blogs voor publicatie nog even door. Daarnaast gaat ze toch vaak weer akkoord als ik nog even iets af moet maken. Toch nog even dat blogje schrijven, waardoor ik niet gezellig naast haar op de bank kan komen zitten. Hoewel dit allemaal achter de schermen gebeurt, toch belangrijk om even te noemen.

Op naar de volgende…

Ik vind bloggen heerlijk, dus voorlopig op naar de volgende jaren. Ik zie nog steeds vele mogelijkheden om mijzelf en Stoppen Voor Mijn Vijftigste door te ontwikkelen. Zolang dat kan, kan ik nog vele jaren vooruit. Maar natuurlijk gaat het ook om jou als lezer. Heb je dus suggesties, vragen of feedback? Laat het mij gerust weten op svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl . Want naast dat ik mijzelf kan ontwikkelen, helpt input van anderen mij altijd verder!

1 gedachte over “Twee jaar StoppenVoorMijnVijftigste”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.