Pas op! Nepwebsites in omloop. Bitcoin Code maakt je niet rijk!

Oef wat het ik daar een hekel aan. Phishing, nepwebsites en andere manieren om ons als consument geld afhandig te maken. Vandaag kwam ik er twee tegen. Alsof het een golf van sites zijn die even online zijn gezet. Erger nog: er werd reclame voor gemaakt op facebook! Lees snel verder voor het hele verhaal en bedenk vooral: laat je niet verleiden! Rijk worden met Bitcoins is natuurlijk mogelijk, maar niet als ze het “Bitcoin Code” gaan noemen en de inleg verdubbelen in tien minuten.

Reclame

Iets waar ik een enorme hekel aan heb, is reclame op Facebook. Ik heb het dan ook op Facebook behoorlijk weg weten te werken. Simpelweg door een hele tijd lang alle reclames als ongeschikt of ongepast te markeren. Mijn tijdlijn is sinds die tijd enorm schoon. Daardoor komt het ook voor dat ik niet heel wantrouwend meer kijk naar posts die voorbijkomen. Een gedeelde link naar een artikel klik ik gerust aan en ik vind het vaak heel leuk om even een aanbevolen artikel te lezen. En zo klikte ik op een advertentie die naar dit artikel verwees:

Goedemorgen Nederland

Wat een geinig artikel. Een jongen (Edward) die veel had verdiend met Bitcoins en daarmee z’n moeder een huis cadeau deed. Bijna schattig. Hij was achter een website gekomen die met een slim algoritme Bitcoins perfect kan verhandelen. Omdat hij in een interview van Goedemorgen Nederland verscheen, werd dit direct ook in de studio even uitgeprobeerd. €200 storten en laat maar lopen. Binnen de 10 minuten had de presentatrice al bijna €400. Dat is makkelijk verdienen!

Geloofwaardig

Toen ik het artikel las, klonk het in eerste instantie erg geloofwaardig. Er zijn meerdere mensen die succes hebben met Bitcoin en die daar erg veel geld mee hebben verdiend. Daarnaast kijk ik nooit naar Goedemorgen Nederland, dus het zou best kunnen dat hij daar op bezoek was en een interview heeft gegeven. Altijd leuk om daar nog even naar verwezen te worden. Ook wil een redactie op de tv graag een hit scoren. Als dat kan door €200 live op tv in Bitcoin te investeren, is het ze dat vaak wel waard. Gewoon een stunt om kijkcijfers te genereren.

Argwaan

Toch kreeg ik argwaan. Het artikel gaat namelijk verder. Er komt namelijk een volgend kopje: “Probeer Bitcoin Code nu!”. Huh?!? Vervolgens komt er een heel verslag wat de journalist zelf heeft geprobeerd (geschreven in de ik-vorm) met vervolgens een volledige uitleg hoe je dit zelf zou kunnen doen. Dat heb ik nog nooit gezien in een artikel van NU.nl!

Probeer het zelf

Het gaat zelfs nog verder: “Probeer het nu zelf!”. Inclusief aanmeld link en uitleg dat je minimaal €200 in moet leggen. Van de zotten! Alsof NU.nl ooit zou aanmoedigen om iets actief te kopen. Laat staan dat ze gaan verwijzen naar “Bitcoin Code” inclusief screenshots en pijltjes waar je moet klikken. De geloofwaardigheid was direct weg.

Nep

En inderdaad. Het was een volledig nep artikel. Bitcoin Code wil heel graag dat je bij hen gaat investeren. Ze hebben een pagina nagemaakt van NU.nl, waardoor het lijkt alsof je op een hele betrouwbare site zit. Ondertussen zit je op “top-topic.co” en werkt geen enkele andere link zoals die zou moeten werken. Leuk geprobeerd, maar deze website is te opvallend nep.

Laat je niet verleiden

Niet alleen met Bitcoin, maar ook andere zaken (zoals de beurs) zijn aantrekkelijk voor criminelen. Jij als ‘normale’ consument ziet een advertentie om snel geld te kunnen verdienen. Het kost je maar €200. En daar gaat het dan al mis. Als 1% van de mensen dat doet, halen die criminelen al tonnen binnen. Zij zijn degene die het echte geld binnen halen.

Benieuwd naar het hele artikel?

Nu je door mij zo erg gewaarschuwd bent, durf ik het artikel wel te delen. Denk erom: Het is dus volledig nep. Om te voorkomen dat er ergens op geklikt wordt, heb ik een afbeelding gemaakt van het artikel. Deze afbeelding kan je hier downloaden. Gewoon leuk om eens door te lezen hoe criminelen te werk gaan.

1 gedachte over “Pas op! Nepwebsites in omloop. Bitcoin Code maakt je niet rijk!”

  1. Tip voor de volgende keer: als je naar de kop kijkt, zie je al dat de tekst door goole translate is vertaalt: hij kocht zijn moeder een huis is en letterlijke vertling van het Engels. Dat is meestal al een rode vlag qua betrouwbaarheid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.