Nieuwe telefoon

Een tweede telefoon. Waar tot een aantal jaar terug mijn collega’s mij nog voor gek verklaarden, zie ik ondertussen steeds vaker dat anderen het ook doen. Een tweede telefoon met een goedkoop abonnementje erbij. Gewoon om op zaterdag avond de werktelefoon, die weliswaar ook privé gebruikt mag worden, weg te kunnen leggen en daarmee ook het werk wegleggen. Best aantrekkelijk. Maar, het kost ook wel wat. Een extra telefoon en een abonnement. Maar nu kreeg ik toch een mooie telefoonaanbieding…

Een nieuwe telefoon
Bedrijven willen graag goed materiaal hebben. Dat moet af en toe (preventief) vervangen worden. Leaseauto’s hebben contracten van een x-aantal jaar en ook laptops en telefoons worden na een paar jaar vervangen. Ik werk voor een groot bedrijf en ook daar worden de laptops en telefoons na een paar jaar vervangen. En dus krijg ik over een week of twee een nieuwe telefoon (net zoals al mijn andere collega’s… Het hele bedrijf krijgt een nieuwe). Mijn ‘oude’ iPhone 6 wordt vervangen voor de nieuwe iPhone 8. Helemaal fancy, hoewel de oude wat mij betreft ook nog steeds prima is. Maarja, company policy…

Keuze
Bij mijn nieuwe zakelijke telefoon kreeg ik zowaar een keuze. Een iPhone 8, of een nog luxere iPhone (meer geheugen, groter scherm of zelfs de iPhone X). Echter, de meerprijs moest ik hierbij wel zelf betalen. Er zou een gunstige regeling komen om de telefoon uiteindelijk over te nemen, maar aangezien mijn huidige iPhone al prima voldoet én ik ook een privé telefoon heb, vond ik een nog duurdere / betere telefoon wat overbodig. Gewoon het standaard model is al meer dan goed genoeg.

Keuze (2)
De volgende keuze was voor mij wel erg aantrekkelijk. Ik mag mijn oude iPhone 6 overnemen! Hij wordt eerst ingenomen, leeg gehaald, gecontroleerd, batterij vervangen en weer naar mij opgestuurd. Nu is mijn eigen Samsung S4 na 3,5 jaar ondertussen wel wat aan vervanging toe. Het geheugen is steeds vol en de batterij steeds leeg. Juist omdat de batterij van mijn oude iPhone wordt vervangen én ik een jaar garantie krijg, is het erg aantrekkelijk deze dan refurbished over te nemen. Zeker gezien de prijs. Vergeleken met hetzelfde model refurbished iPhones is hij zo’n €150 euro goedkoper. Prima deal al zeg ik het zelf. Voor €240 kan ik dus mijn oude iPhone overnemen en kan ik voorlopig weer vooruit met een prima telefoon.

Niet de enige
En ik ben niet de enige die op deze manier z’n keuze door heeft gegeven. Vele collega’s vinden de ‘standaard’ iPhone 8 meer dan voldoende. Wat geheugen betreft heeft bijna niemand tekort, dus waarom zou er in de nieuwe iPhone meer geheugen moeten zitten. En daarbij, je moet flink bijbetalen voor een iPhone X. Maar, die oude telefoon overnemen is wel erg aantrekkelijk. Is het niet voor jezelf, dan is het wel voor de partner of kids. Het is tenslotte nog steeds een goede telefoon.
En zo ga ik eigenlijk door in keuze’s die ik eerder ook heb gemaakt. Ik kies altijd voor het vorige model telefoon. Ze doen het prima, maar zijn veel goedkoper. En nu met deze aanbieding heb ik weliswaar een ’tweedehands’ telefoon en een model van 3 jaar geleden. Maar tegelijkertijd weet ik wat voor telefoon het is, ben ik er prima over te spreken en heb ik hem zelf de eerste 3 jaar al gebruikt. Prima deal al zeg ik het zelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.