Een meevaller

December is een dure maand! Cadeautje hier, etentje daar, een keer wat nieuwe kleren en ga zo maar door. Genoeg om geld uit te geven. En als bespaarder wordt december nog duurder. Je kan namelijk ook extra besparen. En hoe gek dat ook klinkt: ik bespaar geld door geld uit te geven. Daarover later meer. Vandaag over het goede nieuws! December bevat een meevaller. Benieuwd?

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik een nieuwe auto. Ondertussen ben ik helemaal gewend en bevalt hij prima! Ik was alleen nog voor één ding bang…

De ervaringen van andere collega’s
Ik was vooral bang aan de hand van de ervaringen van anderen. Mijn collega’s hadden hun auto ingeleverd en kregen een maand later nog een rekening. Er waren wat schades gevonden en of ze even af wilden tikken. Het meest frappante: ze wisten zelf nog niet van de schade…

Als nieuw
Het schijnt dus dat, als je jouw leaseauto inlevert, hij zodanig opgepoetst wordt dat elk krasje kan worden gespot. Ik heb er foto’s van gezien en die auto is als een spiegel. Vervolgens gaat iemand die het al vaker heeft gedaan met een stift en heel goed licht langs de auto om alle schades te markeren. Putjes, krasjes, deuken… ALLES! En vervolgens krijg je voor iedere schade de rekening van het eigen risico. De eerste wordt door de zaak betaald, maar voor vijf verschillende krassen betaal je dus 4x het eigen risico a €150. Ze maken daarmee de auto als nieuw om hem weer door te verkopen.

Bang
En tja, natuurlijk ben ik zuinig geweest met mijn auto. Ik wist dat er een deuk in mijn kenteken zat (door andermans parkeerkunsten) en dat er een beschadiging zat op mijn velg. Verder kon ik niet direct iets vinden, maar ik heb er dan ook geen ervaring mee. Ik had in ieder geval voor het inleveren m’n auto grondig gewassen en uitgezogen. In ieder geval m’n best gedaan laat maar zeggen 😉

Geen bericht…
En toen eenmaal ingeleverd begon het wachten. Na een week niks, na een maand nog niks en na zes weken was het nog steeds oorverdovend stil. Mijn collega’s begonnen zelfs al te vragen of ik wat gehoord had. Niks, nada noppes.
Toch maar even contact gezocht met de leasemaatschappij. Zelfs die moesten het gaan navragen, want ook zij hadden niks ontvangen.

Eind goed al goed!
“Meneer SVMV, wij kunnen u vertellen dat er geen schades zijn gevonden op de auto. Hij is keurig  (schadeloos) ingeleverd en er zal dan ook geen schaderapport komen en u hoeft al helemaal niks te betalen.”
Wauw! Ik was toch al bang voor één of twee over het hoofd geziene schades. Helemaal niks! Dat is dan toch weer een echte meevaller!

4 gedachten over “Een meevaller”

 1. Dat is wel lekker hoor! Maar ik meen dat leasemaatschappijen niet moeilijk doen over minscule krasjes, omdat je de auto immers jaren hebt gebruikt is dat verklaarbaar. Grote krassen en deuken uiteraard niet. Wel lekker dat je hier geen kosten maakt.

  Beantwoorden
 2. Dat is een fijne meevaller! Ik vind het raar dat je collega’s voor elke krasje het eigen risico moeten betalen. Dat is wel erg veel geld. Eigenlijk zou je van te voren je auto heel goed moeten poetsen en zelf eventuele krasjes moeten laten maken. Dan ben je misschien wel goedkoper uit.

  Beantwoorden
 3. ken hier ook nog wel wat horror verhalen van! Zelf ook nooit last gehad van kosten achteraf, maar wel schades moeten laten repareren (ook niet van/door mijzelf gelukkig) voordat ik een auto kon inleveren.
  Meer fijn te horen dat je geen rekening meer krijgt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.