Het heerlijk (aanbiedingen) avondje is bijna gekomen!

Voor iedereen met kinderen: Als je het niet al afgelopen weekend hebt gevierd, dan is de kans groot dat je het morgen wel gaat vieren. Sinterklaas avond! De avond waarin vele pakjes worden ontdaan van hun inpakpapier en de avond waar vele kinderen enorm gelukkig worden gemaakt met allerlei mooie spullen. Nadat wij afgelopen weekend sinterklaas hebben gevierd, ga ik het deze week nog een keer vieren. In de supermarkt welteverstaan!

Alles moet weg

Alsof je op de markt loopt aan het einde van de middag. ALLES MOET WEG!! Korting op korting wordt gestapeld, zodat supermarkten maar zo snel mogelijk van hun sinterklaaswaar afzijn. Genieten!

Ik lust het na 5 december ook nog hoor 😉

Want daar gaat het natuurlijk om. Sinterklaas spullen die kunnen bederven, worden na 5 december veel minder goed verkocht. Een chocoladeletter kan je moeilijk na 5 december nog aan je kind geven. Maarja, het is verder prima chocola. In dat gat spring ik dan. Heerlijk om nog een zakje pepernoten, chocoladeletter of stukje marsepein te halen. Ook na 5 december vind ik dat nog heel lekker 😉

Welke waarde hecht jij ergens aan?

Want dat is natuurlijk de hele essentie van dit hele gebeuren. Vind jij het belangrijk dat als je een stukje chocolade neemt, het niet afkomstig is van een chocoladeletter? Mag een stukje speculaas niet op zijn gedeeld in verschillende kruidnootjes?
Vind jij het enorm belangrijk dat je in de sinterklaastijd kruidnootjes hebt en daarna weer ‘gewoon’ een speculaasje? Of kan zo’n kruidnootje ook prima tot aan ergens in januari? Ze worden tenslotte ook al in september verkocht. Zolang het dus niet uitmaakt wanneer je iets eet, dan loont het zeker om aankomende donderdag even langs de supermarkt te gaan.

Weggooien is zonde

Natuurlijk is het afprijzen van producten niet alleen van toepassing na 5 december. Het hele jaar door kan je zulke producten kopen. Vaak krijg je zo’n 35% korting omdat het product bijna over de datum is of omdat het niet meer past in die periode. Zeker als jij let op de kleintjes kan dit enorm lonen. Het kan zelfs een enorme sport worden om echt goede deals te fixen. Maar waar het uiteindelijk op neerkomt, is dat supermarkten het gewoon niet willen weggooien. Beter voor het milieu, voor hun omzet en jouw portemonnee. Echte verliezers zijn er dus eigenlijk niet.

De beste kans op een goede deal

Wil je echt leuke afprijzingen tegenkomen? Mijn tip is vooral om eens te kijken naar de kleinere supermarkt. Vaak gaan producten iets minder hard, waardoor het eerder tegen de datum aanzit. Zeker op doordeweekse avonden kan het zeker lonen om gewoon de supermarkt even binnen te lopen. Wil je liever thuis al kijken of er iets is afgeprijsd? Steeds meer supermarkten hebben een app waarop je dat kan zien. Kan jij vanuit je luie stoel bepalen of het de moeite is om erop uit te gaan 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.