Het ‘denk aan de ander PLUSpakket’

Ik wil kunnen stoppen met werken voordat ik vijftig ben. Daar moet ik wel eens wat voor doen en laten. Bovenal is dit erg gericht op mijzelf. Wat doe ik, wat laat ik, wat levert het mij op etc. Maar, dat betekend niet dat ik meteen niet meer aan een ander denk. Daarom gaan we vandaag eens aan de ander denken!

Al eerder heb ik een blog geschreven over goede doelen. Dat ging weliswaar over het feit hoe ik geld bespaarde / meer waard kon laten zijn bij het doen van schenkingen aan goede doelen in combinatie met belastingaftrek. Maar toch… Het gaat wel om het feit dat je geld weggeeft. Vandaag een iets eenvoudiger voorbeeld: spaarzegels.

Sparen
Wij mensen/Nederlanders houden van sparen. Je spaart punten, airmiles, stempels of zegels. Waarvoor? Ook weer van alles. Van een gratis handdoeken set, korting op attractieparken, nieuw servies, nieuw bestek of een gratis product. Altijd is het doel van de winkel om je terug te laten komen. Dan krijg je weer nieuwe punten en wellicht krijg je daarmee je extra voordeel wel bij elkaar gespaard. Het is mij slechts 1x overkomen dat ik in één keer mijn hele spaarkaart vol had.

In één keer
Dat was bij de Karwei. Bij elke €25 aan spullen kreeg je een zegel. Bij 4 zegels mocht je een speciale lamp kopen voor slechts €5. Dat was best goedkoop, want de complete lamp (snoer, stekker, fitting en speciale ledlamp) kwam anders wel op €35… Natuurlijk helemaal design enzo… Maargoed, ik moest dus voor €100 aan boodschappen doen om de kaart vol te krijgen. Was nou toevallig net die week de verf in de aanbieding en heb ik daar een paar blikken verf gehaald. Kosten: €105. Daarmee was dus meteen mijn gehele spaarkaart vol 🙂

Terug naar het onderwerp
Ik wil toch even doorgaan op het sparen. Er is namelijk bij de PLUS de grote spaaractie voor het boodschappenpakket. Dit pakket heeft wel een waarde van €50!! Nou ja, als je het een beetje gunstig inkoopt als consument lukt het ook wel voor (veel) minder, maar toch: Gratis boodschappen!
Wat moet je ervoor doen? Zegels sparen! Slechts 75 zegels en bij elke €10 aan boodschappen ontvang je een zegel. Gelukkig loopt de actie 3 maanden, dus heb je ook daadwerkelijk de tijd om voor die €750 aan boodschappen te doen. Natuurlijk zijn er ook wel producten waar je extra zegels bij krijgt, maar voor mij is €750 toch nog erg veel voor in drie maanden.
Bijkomend nadeel is dat ik keuze genoeg heb in de buurt aan supermarkten en PLUS niet mijn favoriet is. Ik ga dus nooit aan die 75 zegels komen.

Herkenbaar?
Nu zal een deel van jullie ditzelfde probleem hebben. De spaarkaart komt nooit vol. Maar zelfs als hij wel met gemak volkomt, kan je er nog iets anders mee doen. Naast het samen met vrienden en familie die ene doos bij elkaar sparen is er nog een andere mogelijkheid: Doneer je doos!

Doneren!
Het is natuurlijk een spaarsysteem en de winkel wil je graag belonen voor het terugkomen naar die winkel. Maar heb je dan wel daadwerkelijk die doos met extra boodschappen nodig? Als je genoeg (geld) hebt, is het niet zo moeilijk die doos bij elkaar te sparen, maar als je niet genoeg hebt, is dat al extreem lastig. Grote kans dat je die doos met boodschappen dan niet krijgt. Je wordt dus een soort van indirect dubbel ‘gestraft’. Daarom stel ik voor dat je de spaarzegels doneert: Aan de voedselbank! Mensen die gewoon niet genoeg geld overhouden om hun eigen boodschappen te doen, mag je dan toch wel eens iets uit zo’n doos gunnen?
Onze lokale kerk heeft vorige jaar wel 38!!!!! dozen gedoneerd aan de voedselbank.
Daar kunnen vele gezinnen mee geholpen / getrakteerd worden. Gezinnen die het ECHT nodig hebben… Ik ben dus voorstander om de zegels / complete dozen bij de lokale voedselbank in te leveren. Ik weet zeker dat ze hun uiterste best zullen doen de pakketten een goede bestemming te geven.

Sparen jullie mee?

4 gedachten over “Het ‘denk aan de ander PLUSpakket’”

  1. Een goede tip om de zegels te doneren. Wij komen zelf nooit bij de plus, andere spaaracties krijgen wij eigenlijk ook nooit vol.

    Beantwoorden
  2. Ik weet niet hoe het bij andere Plus vestigingen gaat, maar bij onze Plus kun je ook je losse zegels doneren. Zij zorgen in ruil daarvoor voor pakketten voor de plaatselijke voedselbank.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.