Kijk eens anders naar de regen…

Vrijdag ochtend. De laatste dag van de week is aangebroken en nog wat moe en slaperig eet ik mijn ontbijt op. Uiteindelijk ben ik helemaal wakker. Tanden gepoetst, vriendin een fijne dag gekust en daar sta je dan. Met je goeie gedrag, fiets in de hand bij de voordeur. Jawel hoor: Het regent.
Over het algemeen ben ik lekker positief ingesteld. Ik hou van de zon, al die herfstbladeren ruiken heerlijk en voor de regen heb je een paraplu. Omdat dat op de fiets niet gaat roep ik dan altijd weer: “Het meeste valt naast je”, “Daar krijg je krullen van” en “Al het goede komt van boven, behalve kruisraketten…”. Maar vrijdag vond ik het toch echt vervelend. Ik was nog wat moe. Het regende vrij stevig en al snel had ik door dat het nog grote druppels waren ook. Na slechts 6 minuten heel hard doortrappen was ik op het station. Half doorweekt… En dat is dan vervelend. Maar eigenlijk moet ik helemaal niet zo zeuren… Want die natuur brengt ons toch hiermee ook weer de nodige besparing!

Regenton
Het is ondertussen dan wel al herfst, maar alle plantjes vinden het nog steeds lekker om wat water te krijgen. Je zal ze niet zo snel meer water hoeven geven, maar bijvoorbeeld in de zomer zou met een bui als vandaag de regenton echt weer helemaal vol zijn. Daarmee zou je zo’n 200 liter niet meer uit de kraan hoeven halen…

Auto wassen
Dat laagje rode Saharazand stof wat er afgelopen week op je auto is komen liggen, hoef je er niet meer met kraanwater of in de carwash af te halen. Dat doet de natuur gewoon voor je. Helaas boent de regen dan niet meteen die vogelpoep ook van m’n voorruit…

Toilet doorspoelen
Hoe vaak spoel jij gemiddeld? Met een flinke bui kan dat opeens met regenwater. Omdat mijn kantoor zo nieuw is, kunnen ze met het regenwater al twee derde van de toiletten doorspoelen!

En zo zijn er tal van voordelen nog te benoemen:
– Het stof van je zonnepanelen is weer even weggespoeld
– De vissen bijten eerder, dus ga vooral vissen
– Paraplu’s verkopen beter (ik zie een businessmodel…!)
– Hetzelfde met poncho’s

Geld en geluk
Regenwater kan dus zeker (indirect) geld opleveren. Je kan (volgens brochures) toch al snel €50 aan water besparen met een onderwater tank, terwijl het stroomverbruik slechts €3 is. Behalve natuurlijk als je ook nog een zonnepanelen hebt, dan zit je helemaal goed! Ook zijn er verschillende businessmodellen gemaakt (denk aan de parapluverkoper) puur op de regen en weersverwachting.
Zelfs webwinkels volgen het weer. Op het moment dat het buiten flink regent, heeft een goeie webshop een uur later veel meer bestellingen binnen.

Maar, de regen kan je ook geluk brengen. Hoe lekker is het om binnen te kunnen zitten. Met een boek op de bank, half luisterend naar het getik van die hoosbui. Of trek samen met de kinderen een goeie regejas en kaplaarzen aan en ga heel hard in de plassen stampen. Eenmaal thuis een heerlijke warme mok chocolademelk.
En, het grootste geluk is altijd: Na de regen wordt het weer droog en heb je zelfs kans op de zon:)

2 gedachten over “Kijk eens anders naar de regen…”

  1. Goed om ook eens bij de positieve kanten stil te staan van dingen waar je op dat moment niet vrolijk van wordt. Ik heb overigens ook een hekel aan in de regen fietsen, vind het dan heeeel moeilijk om niet de auto te pakken.

    Beantwoorden
    • Het scheelt voor mij dat ik met de auto niet naar het station kan (of mij krom betaal aan parkeerkosten). Een optie is om de bus te nemen, maar dan moet ik wel 10 minuten eerder weg. Als laatste kan ik ook met de auto naar kantoor, maar met die regen is er ook filegarantie. Toch maar even doorzetten dus. Door de regen fietsen is nog steeds niet mijn favoriet hoor, hoewel het op de terugweg al veel minder erg is… Thuiskomen en onder een lekker warme douche stappen en droge kleren aantrekken is dan zo lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.