Heb jij jouw SUPERBOX al?

Het deed mij meteen denken aan een oplichtingszaak van een paar jaar geleden. Gelukkig lijkt het deze keer iets minder frauduleus, hoewel het nog steeds veel mooier wordt voorgespiegeld dan dat het daadwerkelijk is. Je besteld hem voor een paar tientjes en is honderden euro’s waard. Jouw Superbox zou onwijs veel korting moeten brengen en je helemaal gelukkig maken, maar ik vind dat je hem NIET moet bestellen. Hier is waarom:

De actie van Superbox klinkt geweldig. Je koopt een box met 25 producten voor €19,95 en deze vertegenwoordigd een waarde van ruim €200. Wie wil dat nou niet? Bij mij gingen er direct al een aantal alarm bellen af.

NEP!
Een aantal jaar geleden ben ik, samen met duizenden andere Nederlanders, al eens opgelicht. Mijngratisbox.nl was een actie waar je een gratis doos kon bestellen. Een doos met spullen. Voor een klein extra bedrag kreeg je meer en wanneer je €20 betaalde, kreeg je het duurste pakket met allemaal extra’s. Het klonk eigenlijk wat te mooi om waard te zijn. Maargoed, er was daarbij reclame op internet en landelijke radio, wat het natuurlijk extra betrouwbaar deed klinken. Achteraf gezien zag de website er erg amateuristisch uit en ook de rest functioneerde niet goed. Eigenlijk was er maar 1 ding dat goed werkte: de betaalmodule. De levering zou zo’n twee maanden later zijn. Tja: tegen die tijd waren de oplichters gevlogen en was er een half miljoen euro buitgemaakt.

Superbox
En dan heb je nu de superbox. De website ziet er beter uit. Ook de registratie van het bedrijf wat erachter zit ziet er allemaal beter uit. Het specialiseert zich op marketing naar vrouwen toe en dat blijkt ook weer wat er in die superbox zit. Eerlijk gezegd geloof ik dus ook wel dat je in dit geval je doos thuisbezorgd krijgt. Het zal niet zozeer om een oplichting gaan. Ik geloof hier wel dat je de producten zal ontvangen en je iets voor je €20 terug zal ontvangen.

Toch niet bestellen!
Mijn advies is om toch die doos niet te bestellen. Als echte koopjesjager klinkt dat erg raar: Je krijgt ruimt €180 korting en jij adviseert om het niet te doen. WAAROM?!?
Dat zal ik je vertellen: Kijk eens goed naar de producten zelf.
Een zak chips, wat wasverzachter, veters, vitaminepillen, coconut water, icetea, nagellak en nog wat andere prullaria. Spullen die je af en toe eens gebruikt, maar eigenlijk totaal niet nodig hebt. En zoals je zelf al in kan schatten: Nooit genoeg om aan een waarde van €200 te komen.

Toch is het ‘€200 waard’
Het is zo simpel. Er zitten namelijk wat proefmonsters en cadeau- en waardebonnen in. Een proefmonster voor een beauty behandeling, een waardebon twv €10 om een fotoboek te maken, een cadeaubon voor Freezelab (een soort van omgekeerde sauna),  een gratis zonnebank voucher, en een wellness voucher. Ook zijn alle andere producten gloedje nieuw en net op de markt. Grote kans dus dat al deze producten slecht verkopen en daarom met behulp van goedkope weggeef samples aan de man worden gebracht. Dat allemaal in de hoop dat jij dit nog een keer gaat kopen. Daarbij noemen ze keurig de prijzen die de duurste winkel voor de producten zou vragen. Het zijn niet 25 producten die jij goedkoop aan kan schaffen. NEE! Het zijn 25 verleidingen die jij moet zien te weerstaan. Die bedrijven willen helemaal niet een product (bijna) gratis aan je geven. Ze willen graag dat jij het nog een keer koopt. En nog een keer en nog een keer.

Voorkom uitgaven en koop de aanbieding niet
Dat is eigenlijk mijn grootste reden om deze box af te raden. Tuurlijk kan het eens lekker zijn om wat extra’s te hebben, maar kan jij de verleiding de volgende keer weerstaan? De kortingsbon voor het fotoboek is de eerste verleiding. Je bent ijverig aan je fotoboek bezig, maar er zijn toch meer foto’s dan het fotoboek groot is. Dan maar wat extra pagina’s. Natuurlijk wil je ook een mooie voorkant, glimmend papier en ga zo maar door. Allemaal extra kosten die je zelf bij moet betalen. Tijdens het maken van het fotoboek probeer je meteen de bijgesloten Icetea. En wat is Icetea toch lekker. De volgende keer dat je door de supermarkt loopt neem je gelijk weer Icetea mee. Maar welke. De goedkope, of de dure die je al eerder hebt geproefd en erg lekker was…
Simpelweg al twee voorbeelden van de 25 verleidingen die jij hebt GEKOCHT voor ‘slechts’ €19,95.

Mijn advies: doe het niet 🙂

4 gedachten over “Heb jij jouw SUPERBOX al?”

  1. Ik bestel weleens zo’n box. (monsterdoos) Dan doe ik het niet vanwege alle ‘besparingen’, maar omdat ik het leuk vind om nieuwe producten te proberen. Bij de monsterdoos gebruik ik toch bijna alles wel.

    Beantwoorden
  2. Ook bij ons, bonnen die verlopen zijn en die ver weg te incasseren zijn, sommige artikelen die op de lijst staan zitten niet in de doos, etc, etc.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.