Geld verdienen met mijn blog!

Toen ik zo’n 15 maanden geleden mijn idee kreeg om online te gaan met mijn doel, zag ik een enorme cashcow voor me. Ik ging informatie schrijven hoe ik voor mijn vijftigste kon gaan stoppen met werken. Bespaartips, investeringsmogelijkheden, berekeningen en ga zo maar door. Eenmaal volledig opgezet, wist ik zeker dat ik alleen nog maar achterover hoefde te zitten en kon gaan cashen. Het hoefde niet veel te zijn, maar zonder veel moeite zag ik toch een leuke inkomstenbron. Dat is uiteindelijk heel wat anders uitgepakt…

Van een wikipedia voor financiën werd het toch een blog. Een blog over mijn zoektocht naar financiële onafhankelijkheid. Om te kunnen stoppen met werken voordat ik 50 ging worden. Een flink doel, maar zeker niet onhaalbaar.

Blog
En zo kwam ik tot mijn blog zoals jij die hier nu leest. Stoppen voor mijn vijftigste was geboren. Ik wilde nog steeds advertenties plaatsen, zodat ik wellicht hiermee wel rijk ging worden. Nadat ik de eerste maand nog niks mocht plaatsen van google, omdat er niet genoeg inhoud was, was het dan eindelijk zover: er kwamen advertenties.

Tegenvaller
En daar ging mijn beeld om rijk te worden met mijn blog. In de eerste dagen lag mijn gemiddelde inkomen tussen de 0 en 1 cent. Ouch. Daar ga ik zeker niet rijk van worden. Ik ga wellicht niet eens de onkosten van mijn blog kunnen betalen daarmee. Nou kost een hobby ook gewoon geld, dus was het zeker niet het einde van de wereld. Maar ik had toch zeker gehoopt mijn onkosten eruit te kunnen halen.

Wat had ik nodig?
€58,62. In een aanbieding heb ik mijn domein en de hosting daarvan aangeschaft voor de komende drie jaar. Dat komt pakweg neer op €20 per jaar of €0,053 per dag. Omdat ik mijn advertenties via Google laat lopen, werd dit bedrag nog wat hoger. Er wordt namelijk pas uitbetaald op het moment dat je de drempel van €70 hebt behaald. Kortom, ik had 6,4 cent nodig per dag om uit de kosten te komen.

Doel gehaald!
Ja het is waar: ik heb winst! Ik heb dus inderdaad de drempel van €70 behaald. Dat komt neer op een gemiddelde inkomstenbron van 17,8 cent per dag! Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Het betekend namelijk dat mijn hobby toch geld oplevert in plaats van kost. Wie wil dat nou niet?

Maar er is meer!
Maar, omdat ik niet alleen via Google, maar ook af en toe affiliatie links plaats, zijn er meer inkomsten. Bij Bol.com heb ik bijvoorbeeld mijn tweede betaling ontvangen. Dat komt neer op nogmaals zo’n €20. Dat werkt vrij simpel. Op het moment dat jij als lezer iets besteld bij bol.com via mijn links (en dan maakt het niet uit wat, als je maar bij Bol.com terecht bent gekomen via mijn blog) krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat maakt het voor mij erg aantrekkelijk om af en toe een linkje te plaatsen. Want dit houdt het schrijven van mijn blog een stuk aantrekkelijker!

Wil je ook geld verdienen met jouw blog
Adverteren is niet erg. Google verdiend het meeste aan het plaatsen van advertenties. Ook vele bloggers en andere websites bestaan niet zonder advertenties. Wat ik zelf in ieder geval belangrijk vind, is dat ze niet storend zijn. Ik irriteer mij kapot aan de reclames die halverwege filmpjes komen (bijvoorbeeld op nu.nl of facebook). Ik heb ze dus ook subtiel aan de zijkant geplaatst. Niet te groot of schreeuwerig. Dat vind ik erg belangrijk. En zo plaats ik ze ook. Af en toe een link, een kleine reclame aan de zijkant en verder niet. Geen storende onderbrekingen halverwege de pagina of grote schreeuwerige reclames. Zo zou ik een pagina ook graag willen zien. Als je op die manier eens naar je eigen pagina kijkt, denk ik dat iedere andere blog winstgevend kan zijn.

En wat ga ik ermee doen?
Ik zet het even apart. Komt er nog eens een leuk boek voorbij wat ik graag wil hebben, zal ik het van mijn bloginkomsten betalen. Zo investeer ik het uiteindelijk weer in mijzelf. Een mooie cirkel al zeg ik het zelf!

5 gedachten over “Geld verdienen met mijn blog!”

 1. Fijn dat je de kosten van je hosting hebt terugverdiend! Dat was ook ons doel met het plaatsen van de advertenties 🙂

  Beantwoorden
 2. Goed bezig hoor! Ik ben inmiddels 120+ berichten verder maar nog geen advertenties. Wel af en toe een affiliate linkje dat me tot nu toe een paar tientjes heeft opgeleverd. Hoeveel page views en unieke bezoekers heb jij per maand ongeveer? Ik geloof dat dat uiteindelijk onder andere bepalend is voor je Google Ad inkomsten.

  Beantwoorden
  • Ik heb ondertussen je blog gelezen dat er toch wat advertenties gaan komen. Een paar tientjes aan affiliate inkomsten is nog best behoorlijk. Heb je nog tips welke aantrekkelijk zijn, want ik kom nog steeds niet veel verder dan Bol.com…
   Verder zijn mijn pageviews en aantal bezoekers afgelopen jaar niet extreem veranderd. Er zit een stijgende lijn in en maandelijks heb ik nieuwe bezoekers, maar dit heeft vrijwel geen effect op de inkomsten die ik heb. Het is niet dat je extra gaat verdienen omdat er meer mensen naar je blog komen. Het gaat eerder om de inhoud. Waar schrijf je over, wat voor type bezoekers komen er op je blog en welke advertenties kunnen daarbij vertoond worden.

   Beantwoorden
   • Ik ben inderdaad aan het zoeken naar mogelijkheden om dit te doen ;). De enige inkomsten die ik tot nu toe heb gehad zijn via affiliate links met Coinbase. Tot nu toe 4 mensen gehad die via CB zijn gaan handelen in crypto. Per keer krijg je tien dollar aan bitcoin. In totaal dus 32 euro ontvangen (ongeveer). Uiteraard afhankelijk van de bitcoin koers wat die 32 euro nu waard is, maar goed.

    Wat betreft je bezoeken, daar kan ik me in vinden. De inhoud maakt dat mensen terugkomen, maar ik kan me ook voorstellen dat een site met 1 bezoeker per dag niks oplevert en eentje met 10.000 wel. Ik zit daar lekker tussenin (wie niet :)) met gemiddeld in december 2017 zo’n 250 page views van 50 unieke bezoekers per dag. Op dagen dat ik een bericht plaats is dit hoger, op de dagen ertussen wat lager. Dit zijn niet de miljoenen views die veel geld opleveren, maar wellicht dat het een klein beetje kan bijdragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.