Op een ander moment boodschappen doen

Het is de afgelopen tijd erg druk geweest in mijn privé leven. Eigenlijk wel een beetje te druk. Niet iets waar ik direct iets aan kon doen, maar waar ik wel mee te dealen had. Ik heb wat meer ontspanningsmomenten ingebouwd en één daarvan was boodschappen doen. Niet op zaterdag de weekboodschappen, maar ’s avonds op een doordeweekse dag. Een wandeling naar de Appie om de hoek, rugzakje op en niet teveel mee terug (kunnen) nemen. De meeste boodschappen worden tenslotte toch wel bij de Lidl gedaan, dus gaat het hier voornamelijk om de aanbiedingen of producten die bij de Appie het lekkerst zijn. Nu het in mijn leven weer wat rustiger gaat worden, blijk ik één ding zeker doen: doordeweekse boodschappen!

Eigenlijk is er toch niets lekkerders dan na een dag hard werken, het eten te koken en daarna met een grote plof op de bank knallen. De avond heerlijk ontspannen en verder niks doen. Kom ik weer: dat kan ik eigenlijk niet. Alleen als ik erg moe ben wil ik nog wel eens op de bank ploffen, maar meestal ga ik sporten, nog even wat in het huishouden doen, m’n blog schrijven en al dat soort actieve dingen. Lekker een avondje bezig zijn. Maar, om dan met die winterse kou nog echt naar buiten te gaan ging mij iets te ver. Veel te koud.

Toch gedaan
Omdat ik iets meer rust op moest zoeken, is zo’n wandeling naar de supermarkt een prima uitkomst.  Even naar buiten, even in beweging en uiteindelijk nog nuttig bezig zijn ook. De eerste keer dat ik in de supermarkt liep, keek ik mijn ogen uit! Er was zoveel afgeprijsd met 35% korting. Vlees, vleeswaren, kaas, noten, gebak, brood en ga zo maar door. Heel veel versproducten liepen tegen de datum en de Appie moest er vanaf.

Weggooien is zonde
Een goeie slogan van de supermarkt. Liever iets goedkoper verkopen dan weg moeten gooien. En thuis kan ik het gewoon in de vriezer knallen en ontdooi ik het op een later moment! Vooral op vlees scheelt mij dit al snel meerdere euro’s.

Ander moment
Tegenwoordig ga ik dus eens per week ’s avonds een boodschapje doen. Even lekker eruit. In plaats van in de hectiek van de zaterdag, rustig ’s avonds boodschappen doen. De winkel is veel rustiger, het personeel wat meer ontspannen en er zijn veel meer eet-snel-op prijzen. Heerlijk!

You’ve got an app for that!
Natuurlijk is er in de digitale wereld veel meer mogelijk. Dat vindt ook de Appie. Zo zijn ze op dit moment een app aan het ontwikkelen en testen die je toont welke aanbiedingen afgeprijsd zijn. Real-time kan je dus bekijken waar zo’n 35% korting sticker op is geplakt. Wie weet kan ik binnenkort dus vanuit huis al zien of er nog aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Benieuwd naar de foodsie-app? Klik hier voor het hele artikel

Nog meer afgeprijsd
En natuurlijk, vandaag is het 5 december. Dat moet natuurlijk even genoemd worden. Let er morgen dus op dat alle supermarkten van hun Sinterklaaswaar af willen. Vaak zijn die producten flink afgeprijsd en kan je een jaarvoorraad kruidnoten en taaitaai aanschaffen tegen bodemprijzen:)

2 gedachten over “Op een ander moment boodschappen doen”

  1. Pure chocolade hou ik van. Dan koop ik een aantal in de aanbieding na sinterklaas.

    Als het nou een letter is of een reep maakt mij niets uit als het maar puur is. En iets goedkoper.

    Beantwoorden
    • Ik heb ook behoorlijk mijn slag geslagen. Alles was tussen de 50% en 75% afgeprijsd. Voorlopig kunnen we dus weer even genieten. Is het jou ook nog gelukt te scoren?

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.