De eerste uitbetaling

De eerste keer is altijd leuk! En in het bestaan van Stoppen voor mijn vijftigste is dit de eerste keer dat ik ECHT geld heb verdiend met mijn blog! 

Zoals ik al eerder had geschreven, hoop ik aan mijn blog ook een paar euro over te houden. Ook al is het maar voor de onkosten. Nu doen bedrijven hier maar al te graag aan mee, zolang jij maar een beetje reclame voor hen maakt. En op die manier vind je op mijn blog twee advertenties en zo af en toe eens een linkje naar Bol.com. Al die linkjes en advertenties hebben er nu toe geleid dat ik daadwerkelijk geld op mijn rekening gestort heb gekregen!

Niet zomaar
Ondertussen heb ik wel wat ervaring met bloggen, advertenties en ga zo maar door. Ik ben er daarmee ook achter gekomen dat niet alle advertenties daadwerkelijk zin hebben. Daarom komen ze ook niet zomaar op mijn blog. Alleen als ze echt concreet iets opleveren en ik achter de inhoud sta, verschijnen ze op mijn blog. In dit geval zijn dat de Google Adsense advertenties en productlinks naar Bol.com. Die leveren daadwerkelijk wat op.

Niet zomaar (2)
Als ik eenmaal heb besloten dat een advertentie op mijn blog komt, betekend dat niet dat er zomaar geld mijn kant opkomt. Naast dat ik bezoekers nodig heb, moet ik ook voldoen aan het minimum bedrag van uitbetalen. Pas als die is bereikt, ontvang ik daadwerkelijk een commissie. En die drempel verschilt per bedrijf. Bij google moet je minstens €70 aan advertentie inkomsten hebben. Dat is best behoorlijk als je ziet dat je best wel wat bezoekers nodig hebt voor een paar cent aan inkomsten.
Gelukkig is het bij Bol.com iets gunstiger. Daar ligt de drempel op €10. Deze commissie is een percentage van de bestellingen die ik met mijn doorverwijzingen heb gegenereerd. En dit is dan ook de drempel die ik nu bereikt heb 🙂

Nog niet verwacht
Bol.com hanteert de regel dat de commissie pas toegekend wordt op het moment dat de 30-dagen bedenktermijn is verstreken. Volkomen logisch natuurlijk! Daarom had ik deze uitbetaling ook nog niet verwacht. Afgelopen maand zijn er meerdere bestellingen geplaatst na een verwijzing vanaf mijn blog. Daarmee had ik nog niet verwacht dat ik deze maand al aan de €10 euro zat waarvan het bedenktermijn is verstreken. Een meevaller dus dat die nu al is bereikt.

Wat gaan we ermee doen?
Voorlopig komt dit bedragje in een apart potje. Mijn blog kost geld, dus de kosten daarvan komen natuurlijk eerst voor rekening van het potje “inkomsten uit mijn blog”.
Vervolgens heb ik al een aantal wensen om met dit geld te doen. Een gaaf boek kopen waaruit ik inspiratie kan halen om eerder te stoppen, investeren in wat bitcoin en ga zo maar door. Genoeg dus om van te dromen. Voorlopig komt het er nog niet van, omdat ik meer kosten heb gemaakt dan inkomsten. Wat daarna komt zien we dan wel weer 🙂

 

4 gedachten over “De eerste uitbetaling”

  1. Super zeg! Het werkt dus goed. Ik heb behalve een paar Bol links bij de boekreviews geen advertenties op mijn blog. Wel al twee keer via een doorverwijziging naar Coinbase 10 euro aan bitcoin ontvangen. In totaal dus 20 euro mee verdiend.

    Hoe verwacht je dat jouw blog meer gaat opleveren? Zie je bijvoorbeeld die 70 euro van Google op termijn maandelijks binnenkomen? Dan wordt het een leuk extraatje namelijk!

    Beantwoorden
    • Nog lang niet! Zoals het nu gaat ben ik blij als ik eens per jaar die €70 ontvang. De hostingkosten kan ik dus wel dekken, maar verder verwacht ik er voorlopig niet teveel van.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.