Chique-de-la-Friemel

First things first: Deze blog is voor de ladies! (Bent u man of genderneutraal? Lees ook gerust verder). Ik ben de vriendin van SVMV en gezien hij het te druk had, neem ik de pen voor een keer over. Ik ben ontzettend trots op SVMV, niet alleen voor zijn blog maar ook voor zijn spaarplan. Zelf houd ik ook van sparen, maar niet om financieel onafhankelijk te worden, juist om te reizen. Dezelfde ambitie maar een ander doel, soms is dat lastig maar we vinden altijd wel een oplossing.

Enfin, veel sparen is leuk maar ik ambieer toch een levensstijl iets (zeg maar een hoop) fancier dan de gemiddelde tokkie. In mijn drie jaar op kamers in een grote stad heb ik hier aardig wat tips&tricks voor ontdekt en deze deel ik graag.

FanTAStisch!
Investeer in een tas. Tijdens mijn middelbareschooltijd kocht ik altijd bij de gemiddeld goedkope schoenwinkel een schoudertas. Toffe kleuren en printjes hadden ze altijd wel, maar na drie maanden waren ze alweer versleten. Op een gegeven moment was ik dit zat en heb ik een echt lederen tas gekocht. Echt leder is niet te slijten en blijft er altijd mooi uitzien.
Het is een behoorlijke investering, zeker waar, maar als ik kijk wat ik in het verleden uitgegeven heb aan minder kwalitatieve tassen, haal je er dubbel en dwars een winst uit. Plus; het maakt niet uit wat voor outfit je aanhebt, zo’n tas maakt het al een stuk classier.

Zeg eens Aaaa
In de supermarkt koop ik altijd a-merken van producten die weinig gebruikt worden. Denk hierbij aan het zeeppompje in de badkamer of de luchtverfrisser op de wc, maar bijvoorbeeld de mosterdpot of poedersuiker horen in dit rijtje thuis. Gezien deze producten praktisch gezien meer stof verzamelen dan dat ze gebruikt worden krijgt je huis een chiquere uitstraling, terwijl het in principe echt niet zoveel extra gekost heeft.(En als je het helemaal goed wilt doen, koop je je a-merken natuurlijk ook nog in de aanbieding).

Om door een ringetje te halen
Even door de Kruidvat en/of door de Etos lopen en rondsnuffelen, we kennen het allemaal. De carrousels met tientallen oorbellen en ringen, ook ik heb ze menigmaal rondgedraaid en sieraden gekocht waar ik meteen verliefd op werd. Maar deze relaties zijn altijd maar van korte duur, want er  komt altijd het moment dat de door jou zo geliefde ring zijn ‘zilveren/gouden’ coating verliest en hij eigenlijk te lelijk wordt om te dragen. En dan hebben we het nog niet eens over de steentjes gehad..
Toch weer een ring van ongeveer een tientje waar je maar een paar dagen echt plezier van heb gehad. De knipperlicht relatie met deze sieraden was ik zo zat dat ik heb besloten om alleen nog maar echt zilver te kopen. Wederom weer een investering zou je denken. Klopt misschien wel, maar als je een beetje marktjes afstruint en naar aanbiedingen kijkt bij sieradenwinkels zoals Lucardi valt dit best mee. Ik heb ondertussen al een aardig ruime keuze aan echt zilveren sieraden, zonder dat ik zou zeggen dat het mij veel geld gekost heeft.

Toen ging er een lichtje branden
Kaarsenhoudertjes en geurverspreiders, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb een flink kastdeel toegewijd aan dergelijke prullaria. Een aantal meubelwinkels hebben leuke accessoires voor in huis; vaak is er ook een leuk deel hiervan in de aanbieding. Op deze manier heb ik een leuk arrangement aan accessoires verzameld waar van een hoop van a-merken zoals Riverdale of PTMD zijn. Een hoop, maar gelukkig niet alles. Even voor de goede orde, a-merken zijn leuk maar als je alleen maar a-merken hebt, wordt het (naar mijn mening) ook zo’n preutse bedoeling. Naast mijn theelichthouder van Riverdale staan nog andere leuke theelichtjes van de Action. Zo ziet het algehele plaatje er chique uit, maar tussen jou en mij ’t kost eigenlijk geen rooie cent.

De eindjes aan elkaar knopen
Dit waren een aantal tips&tricks, maar simpele bespaartips met boodschappen doen of mijn manier van sparen wil ik ook graag delen. Als je het leuk vindt, haal ik met alle liefde SVMV nog een keer achter z’n toetsenbord vandaan om er zelf weer achter te kruipen. Ik hoor het graag, alle tips zijn welkom!

Groetjes,
De vriendin van SVMV

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.