Augustus: Een topmaand

Het is september en daarmee kunnen we gaan terugblikken op augustus. Om heel eerlijk te zijn: Ik vond het een topmaand. Leuke blogs, leuke reacties en heel veel bezoekers!

Bezoekersaantallen
Om daar maar meteen mee te beginnen: De bezoekcijfers waren top. Om je een idee te geven: MIjn pageviews stijgen elke maand een klein beetje. Afgelopen maanden had ik zo’n 6000 pageviews per maand met juni als topmaand met 6400 views. Alleen december was een uitschieter met ruim 8000 views. Dat kwam toen door het artikel over de facebook scam. Sinds het begin van deze maand viel het mij al op dat mijn blogs gemiddeld meer werden gelezen dan daarvoor. En dat klopte. Op 25 augustus zat ik al op een gelijk aantal pageviews in juni. Daarna kwam er nog een nieuwe piekdag waarin heel veel mensen mijn blog bezochten over de supermarkt Picnic. Onverwacht, maar wel erg leuk. Op die manier ben ik uiteindelijk in augustus op de 7800 pageviews uitgekomen. Net iets minder dan december vorig jaar, maar ver boven de lijn der verwachtingen.

Dat mijn bezoekersaantallen verder rustig stijgen vind ik zelf heel erg fijn. Ik heb het eerder al eens de olievlek methode genoemd. Het hoeft niet snel naar grote aantallen gebracht te worden. Ik ben super blij met jou als trouwe lezer. Jij zal vaker terugkomen dan iemand die mij heeft gevonden vanwege een winactie of verzoek om mijn pagina zoveel mogelijk te liken. De rustige en stabiele groei mag wat mij betreft zo lekker doorgaan 🙂 Afgelopen maand zijn er ook weer de nodige facebook likes bijgekomen. Dat is voor mij zeker een blijk van waardering 🙂

Terugblikken
Deze maand heb ik het over vele onderwerpen gehad. Zo heb ik geklaagd over de regionale belastingen. Daar kreeg ik een paar dagen na mijn klacht al bericht van dat ik deze rekening inderdaad niet hoefde te betalen. Over mijn verzoek om mee te mogen profiteren heb ik helaas nog geen reactie ontvangen.
Mijn blog over de verschillende eenheden waarin geprijst wordt in de supermarkten is deze maand het meeste gelezen. Tenminste… Dat is de meest gelezen blog die ook daadwerkelijk in augustus is verschenen! Mijn blog over Picnic is zelfs nog ietsje meer bekeken, terwijl deze al in mei is gepubliceerd!
De minst populaire artikelen gingen over het bijhouden van mijn crowdfundingprojecten en mijn Bitcoin avontuur.

Augustus was ook de maand dat mijn 150e blog verscheen. Een erg trots moment dat ik al 150 blogs heb kunnen schrijven en dat ik het nog steeds leuk vind. Ik heb het echter wel stil voorbij laten gaan. Anders blijven we mijlpalen vieren en gaat het meer om het vieren dan om de blog zelf.

September
September wordt een maand van weer aan het werk zijn, toch nog even op vakantie en er weer vol voor gaan.
Alle vakanties zijn een beetje voor bij, dus is het voor mij als kindloze twintiger tijd om buiten het seizoen nog even een weekje weg te gaan. Mijn vriendin kreeg geld terug van haar vakantie. Daar had ik eerder al over geblogd en het is gelukt om de volle €400 terug te ontvangen. Daarnaast had ik nog de nodige KLM punten, dus van al die voordelen hebben we er nog maar even een vakantie tussen gepland.

Momenteel ben ik ook bezig in een boek. “Een werkweek van 4 uur” van Timothy Ferriss. Tot nu toe erg leuk om te lezen en zodra die uit is volgt daar natuurlijk wel een verslagje van.

September wordt ook de maand waarin ik mijn serie “beginnen met beleggen” af wil ronden. Ik heb nog twee aspecten die ik wil behandelen, dus die komen volgende maand voorbij. Hoewel de bezoekersaantallen rondom die blogs wat minder waren, vond ik het zelf erg leerzaam om mij erin te verdiepen. Niet zomaar lukraak wat kopen, maar inlezen en weloverwogen instappen op de beurs.

Boodschappenexperiment
Komende maand wil ik ook een boodschappenexperiment gaan starten voor mijzelf. Er zijn vele challenges bij andere blogs te vinden, maar ik ga het ietsje anders aanpakken. Later natuurlijk meer.

Lekker doorbloggen
Na mijn weekje zonder trein, weet ik nu dat ik het wel heel fijn vind om zo in de trein te zitten met mijn laptop op schoot. Ik ga dus september in vol goede moed en zonder geplande werkzaamheden aan het spoor. Dat het maar weer zo’n goede blogmaand mag worden als augustus!

1 gedachte over “Augustus: Een topmaand”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.