Welke advertenties leveren nou echt wat op?

Al eerder had ik het over mijn advertenties op mijn blog. Daar sta ik nog steeds hetzelfde in. De blog kost mij geld en die onkosten wil ik graag terugverdienen. Maar welke advertenties leveren nou echt wat op?

Voor de meelezende bloggers zal de inhoud van deze blog geen nieuwe inhoud bevatten. Maar voor iedereen zonder blog is het misschien ook wel eens leuk om een kijkje in de keuken te hebben van mijn blog. Voornamelijk over advertenties wordt er nog wel eens heel geheimzinnig gedaan. Vandaag een tipje van de sluier!

Ik snap er zelf niet zo heel veel van!
Daar komt het bijna op neer als ik kijk naar de Google advertenties. Aan de linker kant van deze blog staan er twee. Eentje hoog en eentje laag. Die leveren mij het meeste geld op. Gemiddeld een paar euro per maand. Een leuk extraatje en dit is voor mij zeker kosten dekkend. Ik snap er alleen niet heel veel van. Op sommige dagen leveren pageviews enorm veel meer op dan op andere dagen. Nu zit er ook een soort veilingsysteem achter deze advertenties. Degene die het meeste betaald, wordt weergeven. Maar ik kan nog niet de relatie vinden tussen een goede blog of een slechte blog. Ook zie ik geen hogere inkomsten bij bepaalde onderwerpen ofzo. Een redelijke black box voor mij. Ook klikken op de advertenties leveren heel wisselend op. Soms nog geen cent, soms een paar euro!!! Waar dit nou op gebaseerd is of waarom dit zo verschilt: ik heb geen idee! Maargoed, ik heb ooit berekend dat ik zo’n €2,00 per maand nodig heb om uit de kosten te komen. Dat gaat op dit moment goed en daarmee is mijn doel behaald. Ik kom uit de kosten!

Affiliate links
Op mijn blog zie je regelmatig links naar Bol.com of andere bedrijven. Die links leveren mij op zich niks op. Maar op het moment dat jullie binnen een bepaalde tijd iets aanschaffen (het liefst zelfs direct via deze link), ontvang ik daar een kleine commissie voor. Bij Bol ligt dat tussen de 2 en 8 procent van het Ex BTW bedrag. Dat zijn dan de kleine extraatjes die het voor mij leuk maken om af en toe hier een linkje naar te plaatsen. Dit is voor mij ook een van de redenen om permanent een pagina te hebben naar de Bol.com aanvullers om het bestelbedrag aan te vullen naar €20 voor de gratis verzending. Ook heb ik wel eens om deze reden gelinkt naar een telefoonboer of energieleverancier. Dit ging dan via een ander bedrijf, maar het principe is hetzelfde. Zodra jij dat product koopt via mijn link, krijg ik er een kleine commissie voor.

Een advertentieblog
Nog nooit voorbijgekomen, maar wellicht ooit een mogelijkheid. Een blog, geschreven door een bedrijf, waar ik dan een bedrag voor mag ontvangen. Mijn blog is daar nog te klein voor en dus niet heel aantrekkelijk voor bedrijven. Ik weet ook nog niet of ik dit überhaupt wel zou doen. Ik wil tenslotte wel achter de inhoud staan en soms irriteer ik mij aan advertentieblogs bij mede bloggers. Waarom zou ik er dan zelf wel eentje plaatsen? Alleen maar voor het geld?

Minder links
Iets waar ik ondertussen ook achter ben gekomen, is dat niet alle advertenties iets opleveren. Advertenties zoals die naar de telefoonboer of energieleverancier hebben mij niets opgeleverd, behalve vervuiling op mijn blog. Daarbij kost het mij best veel werk om uit te zoeken of een bedrijf zulke advertenties betaald, mij aan te melden voor die andere reclame bedrijven en vervolgens de link te plaatsen zoals zij hem hebben willen. Het kost dus veel werk en levert niks op. Daar stop ik dus mee. Niet dat ik niet meer over die onderwerpen zou bloggen, maar een link ernaartoe komt er gewoon niet meer. Teveel werk zonder dat het iets oplevert…

Wat het nu echt heeft opgeleverd?
Mijn blog bestaat nu bijna een jaar. Ik heb de zaken als mijn domein en hosting voor drie jaar afgesloten. Dat was het goedkoopste :). Die kosten heb ik nu bijna terugverdiend. Helaas wordt dit bedrag pas boven een bepaalde drempel uitbetaald. Daarvoor heb ik nog even te gaan. Maar, effectief kan je dus zeker de onkosten terugverdienen met slechts twee kleine advertenties. Voor mij genoeg reden om mijn blog lekker zelf te blijven hosten met een eigen domein.
Mijn blog is dus verder echt geen vetpot en ik heb ondertussen ook wel ingezien dat rijk worden  met een blog bijna niet te doen is. Maargoed, ondertussen is het wel een hele leuke hobby geworden 🙂

7 gedachten over “Welke advertenties leveren nou echt wat op?”

 1. Ik erger me best snel aan advertenties en advertorials, eerlijk gezged. Zeker op blogs die over geld besparen gaan vind ik het een enorme afbreuk doen aan de branding van het blog: hoe passen reclames bij de inhoud van een dergelijk blog?!
  Bloggers die werken met reclames en soms ook met pop-ups en bewegende beelden, staan er mijns insziens onvoldoende bij stil dat lezers in eerste instantie gewoon “heul veul plaatjes” zien. Zij hebben dan voor zichzelf regels bedacht voor de inhoud van die reclames.

  In de reclamewereld is echter allang bekend dat het niet om inhoud draait, maar om vorm en uitstraling. Die verandert voor altijd wanneer je reclames op je site zet.

  Overigens vind ik ze op jouw blog niet storend. Maar mijn idee? Een hobby mag best wat kosten. En van je hobby je beroep maken is niet iedereen gegeven. Sommige bloggers die dat proberen verliezen hun eigenheid. Juist bij blogs is dat killing.

  Beantwoorden
  • Ik sluit mij volledig aan bij Mariimma. Een advertentievrij blog leest rustig weg en een hobby mag geld kosten. Zelf start ik ook zonder advertenties op. Het geeft mij volledige onafhankelijkheid en dat is mij veel waard! Wil je toch geld aan je blog verdienen, verdiep je dan op de inhoud en schrijf eventueel een aanvullend boek en/of geef lezingen oid.

   Overigens aan de inhoud van jouw blog ligt het absoluut niet. Je schrijft leuk, met een hoge interval en prima gevarieerd.

   Beantwoorden
   • Bedankt voor je reactie en het compliment. Voor jou een welkom in de wereld van de bloggers. Ik heb je blog even doorgelezen en ben benieuwd naar jouw blogs. Ik ga je opnemen in de leeslijst 🙂 Altijd fijn als er naar je blog verwezen wordt.

  • Ik erger mij ook best wel aan advertenties. Daarom heb ik dus ook besloten de niet winstgevende plaatjes voortaan weg te laten. Ik moet verder wel zeggen dat het vanaf moment 1 (of eigenlijk al in de schetsen met pen en papier) de bedoeling was dat er een advertentietje zou komen. Klein, maar fijn. Net zoals ze nu eigenlijk worden weergeven. Popups zijn nog veel vervelender staat ook zeker niet in de planning. Het moet tenslotte wel leuk blijven. Mijn blog is verder heel simplistisch en dat hou ik graag ook zo.
   De eigenheid van mijn blog is erg belangrijk. Ik was juist al bezig daarover en het concept is al bijna klaar. Maar eigenheid was net het woord dat ik nog zocht! Dank daarvoor:)

   Beantwoorden
   • Ik vind vooral de advertentie die tussen de tekst door worden geplaatst, héél irritant. Zeker wanneer je deze op je smartphone leest is het vaak erg onoverzichtelijk, en voor mij negen van de tien keer een afhaakmoment.

    Pop-ups en van die menu’s die naar beneden schuiven met aanmoedigingen om je in te schrijven voor nieuwsbrieven of facebook-groepen…. tja… tis een keuze en iedereen moet dat zelf weten… maar ik krijg daar dus stress van… 🙂

 2. Vind ik ook storend pop-ups. Alleen bij cookies accepteren vind ik geen probleem, omdat dat verplicht is. Ik heb ook advertenties op mijn blog en zoals je schreef heb ik de ene dag paar cent en de andere dag een euro. Deels ligt het aan de aantallen bezoekers, het is mij ook nog onduidelijk waarom de ene keer meer en de andere keer minder.

  Beantwoorden
  • Dat heeft ook nog eens te maken met de periode. Nu de decemberperiode aanbreekt zijn de advertentie inkomsten gemiddeld hoger, omdat bedrijven meer bieden om weergeven te worden. Januari kan je daarmee dus weer een dip verwachten. Verder werkt adsense met een biedingssysteem. Degene die het meest biedt, wordt weergeven en daarmee levert dat voor het jou meer op. Hoe het verder precies zit is natuurlijk geheim, maar eenvoudig verteld werkt het dus zo simpel als dit.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.